KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

Lama juga admin tak update blog ini

Jadi kita update location kedai dulu.. so yang mana tak tahu kedai kami di mana
kedai kami berhampiran perantau hil landmark kami bersebelahan Restoran Norhasnizul
15min- Dari ioi putrajaya
10min- Dari Uniten
5min- Dari kilang Denso
3min- Petronas Sungai merab (seksyen 12)
1min- Perantau hill

Kedai computer bandar baru bangi-kajang-putrajaya

nak format laptop pun boleh
window 7
window 8
window 10
siap dalam 2jam (format clean) kalau backup ambil masa sikit

Kedai computer bandar baru bangi-kajang-putrajaya


Tapi kalau hardisk terlampau slow, barangkali hardisk bos dah barai 
kena tukar hardisk baru
hardisk baru ada stock boleh siap hari yang sama 

Kedai computer bandar baru bangi-kajang-putrajaya

Service PC / laptop dalam 2jam dah siap
kenapa perlu service? kalau tak service akan jadi seperti gambar di atas dan di bawah.

Kedai computer bandar baru bangi-kajang-putrajaya





 Battery macbook kembung, boleh hantar ke kedai untuk checkup free je kalau bos / sis hantar ke center kena cas.. rugi tau

Kedai computer bandar baru bangi-kajang-putrajaya






kedai kami berhampiran perantau hil landmark kami bersebelahan Restoran Norhasnizul
15min- Dari ioi putrajaya
10min- Dari Uniten
5min- Dari kilang Denso
3min- Petronas Sungai merab (seksyen 12)
1min- Perantau hill

Waze Ok computer solution bangi

Waktu Pejabat:
Isnin - Sabtu 10pagi-9malam
Ahad Cuti

0 comments:

Macbook pro a1278 service

Macbook pro a1278 service 

Ramai yang tak tahu  yang macbook ini sebenarnya kena service, tukar thermal paste serta kena bersihkan habuk.
sebagai contoh:












Bahagain motherboard tu ada dua chip satu prosessor satu lagi graphic chip (ataupun dipanggil chipset)
benda yang paling penting  perlu ditukar adalahkan thermal paste, thermal paste ini adalah satu cecair yang dapat menyejukkan chipset tersebut, lagi kerap anda guna lagi kerap ia kering.
tarikh elok untuk service selalunya 1tahun sekali dan selok eloknya 6bulan sekali bagi menjaga chipset itu dari terbakar..
Thermal paste ini boleh dibaratkan mcam minyak hitam kereta, sampai KM tertentu kena tukar baru, sama juga seperti laptop ataupun macbook anda wajib tukar sebenarnya!

LOCATION KEDAI?


Kedai kami berada di seksyen 12 jalan sungai merab berhampiran perantau hil, depan sikit perantau hill akan nampak satu pintu gerbang besar, masuk pintu gerbang itu, Restoran RNZ
kedai kita sebelah kedai makan itu.

25min- DARI IOI CITY MALL PUTRAJAYA
15min- DARI UNITEN
10min- DARI KILANG DENSO
5min- DARI PETRONAS SEKSYEN 12

whatsapp = 60132986104
Google map = Okcs Bangi


        

0 comments:

Solved : laptop Asus x455l HDD FAILURE

Laptop asus x455L HDD failure (hdd rosak)

Susah betul cari kedai repair laptop di kajang ini, akhirnya jumpa pun kat google, sampai sesat cari kedai ini..  (en hafiz)

laptop en hafiz mengalami masalah hardisk tak detect serta kerap bluescreen lepas format, susah la mcam ini ada project dan siap lagi, time nak guna la laptop tiba-tiba pulak rosak. pening ar macam ini!.

En hafiz juga telah format laptop dia banyak kali dan masalah ini kerap jadi pada beliau seminggu sekali mesti bluescreen dan kena format
setiap masa jadi bluescreen susah la mcam ini

Setelah troubleshoot oleh technician kami, kami dapati laptop beliau mengalami HDD failure atau dikatakan hardisk rosak,
punca hardisk rosak boleh dikenal pasti, banyak kali bluescreen. slow nak mampus, banyak keluar error, dan format banyak kali pun tetap sama

Setelah tukar hardisk baru, barulah ok laptop beliau seperti macam laptop baru speed pun dah kembali seperti biasa, cuba banyangkan berapa banyak duit habis untuk buat format sahaja.
kalau format harganya pada rm50 kalau format 10kali kan dah kira membazir silap-silap boleh dapat hardisk baru 1TB tuuu

jika anda masalah seperti beliau laptop slow, hang serta slow gilaa.. boleh hantar kepada kami untuk buat checkup!
FREE JEE check laptop!!




LOCATION KEDAI?


Kedai kami berada di seksyen 12 jalan sungai merab berhampiran perantau hil, depan sikit perantau hill akan nampak satu pintu gerbang besar, masuk pintu gerbang itu, Restoran RNZ
kedai kita sebelah kedai makan itu.

25min- DARI IOI CITY MALL PUTRAJAYA
15min- DARI UNITEN
10min- DARI KILANG DENSO
5min- DARI PETRONAS SEKSYEN 12

whatsapp = 60132986104
Google map = Okcs Bangi


0 comments:

Service laptop dalam masa 2jam


Service laptop dalam masa 2jamRamai yang tak tahu  yang laptop ini sebenarnya kena service, tukar thermal paste serta kena bersihkan habuk.
sebagai contoh





















Bahagain motherboard tu ada dua chip satu prosessor satu lagi graphic chip (ataupun dipanggil chipset)
benda yang paling penting  perlu ditukar adalahkan thermal paste, thermal paste ini adalah satu cecair yang dapat menyejukkan chipset tersebut, lagi kerap anda guna lagi kerap ia kering.
tarikh elok untuk service selalunya 1tahun sekali dan selok eloknya 6bulan sekali bagi menjaga chipset itu dari terbakar..
Thermal paste ini boleh dibaratkan mcam minyak hitam kereta, sampai KM tertentu kena tukar baru, sama juga seperti laptop ataupun macbook anda wajib tukar sebenarnya!


LOCATION KEDAI?


Kedai kami berada di seksyen 12 jalan sungai merab berhampiran perantau hil, depan sikit perantau hill akan nampak satu pintu gerbang besar, masuk pintu gerbang itu, Restoran RNZ
kedai kita sebelah kedai makan itu.

25min- DARI IOI CITY MALL PUTRAJAYA
15min- DARI UNITEN
10min- DARI KILANG DENSO
5min- DARI PETRONAS SEKSYEN 12

whatsapp = 60132986104
Google map = Okcs Bangi



0 comments:

Solved : Laptop Asus A43S tak boleh on

Laptop asus A43s tak boleh on Solved

Laptop Asus saya tiba-tiba tak boleh on, semalam boleh je on stress la macam ni kerja banyak yang belom siap ( En Afiq)

Dengan pantas technician kami terus buat check pada laptop beliau,
tukar chargar baru tetap tak boleh on, kita cuba buat service cleaning pun sama tetap tak boleh on, akhir sekali kita cuba tukar charging jack (DC jack) beliau dengan yang baru, alhamdulillah dapat on semua seperti biasa.

DC jack ataupun Charging port jika anda salah guna adapter charging yang voltage dia lebih tinggi motherboard boleh rosak! serta DC jack boleh terbakar, lagi-lagi kalau guna universal charger, hati-hati dengan voltage kadang-kadang tertinggi.

jika anda ada masalah laptop en afiq tak boleh on, anda boleh hnatar kepada kami untuk buat checkup

checkup FREE sahaja






















































LOCATION KEDAI?


Kedai kami berada di seksyen 12 jalan sungai merab berhampiran perantau hil, depan sikit perantau hill akan nampak satu pintu gerbang besar, masuk pintu gerbang itu, Restoran RNZ
kedai kita sebelah kedai makan itu.

25min- DARI IOI CITY MALL PUTRAJAYA
15min- DARI UNITEN
10min- DARI KILANG DENSO
5min- DARI PETRONAS SEKSYEN 12

whatsapp = 60132986104
Google map = Okcs Bangi




0 comments:

Copyright © 2013 Ok Computer Solution Bangi