Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi

Image
Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi
JAP!Macbook kena servis ke?!!
Tak pernah dengar pun macbook kena servis ke? selalu guna macbook kita sleep terus je tak pernah pulak dengar macbook kena servis. Jap korang tak pernah dengar ke macbook sebenarnya kena servis setahun sekali? 
Tak pernah dengar ke ? sebenarnya sama je dengan laptop, kalau tak pernah dengar meh admin cerita apa kelebihan servis macbook ini sebenarnya.
Kelebihan servis macbook?
Lebih sejuk daripada biasa. (wow sejuk macam mana tu?)Kenapa lebih sejuk pulak?Bila habuk tebal sekat pada fan masalah akan timbul adalah fan tidak  berfungi udara panas akan terkumpul sebab tulah kadang-kadang Macbook tutup sendiri atau mati sendiriBila fan tak pusing motherboard boleh terbakar tau. hati hati. harga untuk repair motherboard macbook sangatlah tinggi, boleh cecah ribu-ribu ringgi sekali motherboard dh rosak.So bila fan bebas dari habuk yang sekat udara panas senang keluar jadi macbook lebih sej…

Apple : Upgrade kepada OS X El Capitan

Apple : Upgrade kepada OS X El Capitan




Terdapat begitu banyak sebab untuk upgrade kepada OS X El Capitan. Anda akan mendapat akses kepada ciri-ciri baru yang akan membuatkan Mac anda lebih cekap dan menyeronokkan. Dan upgrade adalah satu-satunya cara untuk memastikan bahawa anda mempunyai ciri-ciri keselamatan terkini dan peningkatan prestasi. Tambahan pula, Ia percuma dan ia adalah mudah.

ADAKAH MAC ANDA BOLEH RUN EL CAPITAN?


Mac yang diperkenalkan pada tahun 2009 keatas, dan beberapa model tahun 2007 dan 2008, boleh upgrade kepada El Capitan.

Model-model Mac yang serasi dengan OS X El Capitan:

MacBook (awal 2015)
MacBook (lewat 2008 aluminium, atau awal 2009 atau lebih baru)
MacBook Pro (Mid / lewat 2007 atau lebih baru)
MacBook Air (lewat 2008 atau lebih baru)
Mac mini (awal 2009 atau lebih baru)
iMac (Mid 2007 atau lebih baru)
Mac Pro (awal 2008 atau lebih baru)
Xserve (awal 2009)

Untuk keterangan lebih lanjut mengenai model Mac anda, klik ikon Apple di bahagian atas sebelah kiri skrin anda, pilih About This Mac, kemudian pilih More Info. 




Anda hanya perlu memastikan Mac anda bersedia.



Jika Mac anda sedang menggunakan OS X Snow Leopard (v10.6.8) atau yang terbaru, anda boleh upgrade terus kepada El Capitan.


Upgrade adalah percuma dan mudah daripada apa yang anda fikirkan.

Lawati halaman OS X El Capitan pada Mac App Store. Klik butang muat turun dan ikuti arahan pada skrin untuk memulakan upgrade anda. Jika anda tidak mempunyai akses jalur lebar, anda boleh menaik taraf Mac anda di mana-mana Outlet Ok Computer Solution.

Comments

Popular posts from this blog

REPAIR LAPTOP | OKCS BANGI

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?