Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

KOSMO! :- OK COMPUTER SOLUTION KELUAR PAPER LAGI.

KOSMO! :- OK COMPUTER SOLUTION KELUAR PAPER LAGI.

Ok Computer Solution mengucapkan setinggi-tinggi terima kasih kepada Akhbar Kosmo! kerana sudi menyiarkan lagi artikel mengenai kami. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ok Computer Solution adalah sebuah syarikat bumiputera yang menyediakan perkhidmatan pembaikan dan penyelenggaraan komputer khususnya berjenama Apple, optimis untuk terus kukuh dalam segmen ini kerana permintaan terhadap perkhidmatan yang ditawarkan terus meningkat.
Pengasas syarikat, Muhammad Luqman Ayob berkata, meskipun trend masyarakat kini lebih teruja menggunakan tablet dan telefon mudah aluh pelbagai jenama, namun, segmen komputer riba masih diminati.
Malah ia memiliki kumpulan pelanggannya yang tersendiri terutama mereka yang menggunakan produk Apple.
Menurutnya, berdasarkan prestasi yang membanggakan itu, syarikat yang telah beroperasi sejak empat tahun lalu mengunjurkan perolehan jualan sebanyak 30 peratus pada tahun ini dan ia tidak gentar dengan persaingan sengit daripada syarikat utama berjenama popular.
" Tahun ini, kami akan meluaskan bidang pembaikan dan penyelenggaraan komputer daripada jenama Apple kepada jenama Toshiba dan telefon mudah alih seperti iPhone dan iPad."
"Ia bakal menjadi antara penyumbang kepada pendapatan syarikat pada masa depan," katanya ketika ditemui di sini baru-baru ini.
Muhammad Luqman menjelaskan, misi ini bakal direalisasikan melalui komitmen kakitangan dan usahawan yang dilatihnya yang memiliki kemahiran tinggi bagi memenuhi keperluan pengguna.
"Daripada Pangkalan data syarikat, kami kini memiliki lebih daripada 8000 pelanggan dan testimoni positif sentiasa diterima daripada pelanggan diseluruh negara.
"Ini kerana perkhidmatan pembaikan yang ditawarkan begitu kos efektif dan memenuhi keperluaan pelanggan serta menggunakan alat ganti tulen," jelasnya.
Tambah beliau, kekuatan syarikat ialah menawarkan perkhidmatan setiap hari meskipun pada cuti perayaan.
"Kami juga memberi tumpuaan terhadap aspek perkhidmatan selepas jualan yang mana setiap pelanggan akan menerima ucapan perghargaan melalui media sosial."
Syarikat kini memiliki 10 buah cawangan yang diuruskan usahawan muda. Antara cawangan sedia ada syarikat ialah di Johor Bahru, Bangi, Gombak, Shah Alam,Selangor;Nilai, Negeri Sembilan,  Taiping, Perak dan Melaka

Comments

Popular posts from this blog

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi