Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

BOLEH PERCAYA KE ANTIVIUS PERCUMA INI? | OKCS BANGI

Mudah percaya pada tawaran software percuma terutama Antivirus?




Adakah anda suka dan mudah percaya pada tawaran perisian percuma terutama anti virus?? Jangan
download sebarang!!

Kebiasaannya pengguna mudah suka dan tertarik serta mudah percaya dengan tawaran software
percuma yang diberikan terutama anti virus. Perisian yang di beri percuma itu sebenarnya mempunyai
tempoh had yang digunakan. Ia juga dikategorikan sebagai program shareware yang bertujuan untuk
memberi peluang kepada pengguna untuk membelinya. Apabila perisian itu tamat tempoh anda di
nasihatkan untuk beli perisian itu kerana antivirus itu akan bertukar menjadi virus dan ia akan
mendatangkan masalah kepada laptop seperti laptop akan menjadi lembab untuk berfungsi.


Masalah ini sering berlaku kepada pelajar yang menuntut di IPT. Kebanyakan dari mereka menganggap
anti virus percuma ini sama seperti anti virus berbayar. Sebenarnya terdapat banyak perbezaan yang
ketara. Antaranya dari segi 'protection' atau keselamatan yang disediakan. Selalunya anti virus yang
berbayar ini mempunyai anti spyware dan firewall. Sebaliknya jika menggunakan anti virus percuma ia
tidak berfungsi dengan sepenuhnya  dan laptop anda mungkin berpontensi di jangkiti virus.
Virus juga mampu merosakkan laptop anda secara tidak sedar.

Artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang anti virus, anti virus percuma,  virus laptop free,
 anti virus free, download free anti virus, anti virus software, antivirus software, free anti virus download,
contoh anti virus, free antivirus, ok computer solution, computer solution shah alam, kedai komputer 
shah alam, kedai komputer di shah alam, repair laptop shah alam, pickup and delivery service, 
pickup and delivery, delivery service 

Comments

Popular posts from this blog

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi