Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

Image
Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OKCS Bangi

- Orang kata nak cari kedai repair laptop bangi dan kajang ni susah gila. Puas google tapi tak jumpa, ha berita baik pada warga bangi dan kajang, Ok Computer solution bangi repair laptop di sini. Kami dah lama beroperasi sebenarnya tapi malangnya google map tidak di claim, malangnya google map kami telah suspended. Jadi kena buat baru la nampaknya.

- Jadi kepada warga bangi dan kajang kami repair laptop. Kami repair laptop dari brand A-T adalah brand Acer sehingga Toshiba (maksudnya acer asus lenovo samsung msi alienware dell toshiba)

- Jadi kami repair laptop kerosakkan apa?

Kami repair laptopkerosakkan motherboard (contohnya laptop tidak boleh on akibat disambar petir yang menyebabkan chipset dekat motherboard terbakar, kami boleh tukar chipset yang terbakar itu dengan yang baru) contoh macam dibawah Kami repair laptopkerosakkan screen, ( contah screen laptop pecah, kami boleh tukar screen yang baru ) contoh macam dibawah


Selain itu kami repai…

Repair Laptop Lenovo G405 | OKCS BANGI

Repair Laptop Lenovo G405


Lenovo G405 merupakan laptop terbaru keluaran Lenovo. Laptop model ini dihasilkan dengan processor AMD. Paparan skrinnya juga sangat ideal untuk mereka yang bergelar pelajar iaitu dengan saiz 14.0 inch. Laptop yang beratnya sekitar 2.2 kg ini sangat menarik jika dilihat pada struktur keyboardnya yang lebih kecil dan sangat mesra pengguna.


Seperti yang anda maklum, antara gejala yang boleh dikesan apabila laptop anda mengalami masalah motherboard adalah seperti tak boleh nak on, kadang-kadang boleh on tapi no display, auto shutdown dan auto restart..Ramai juga diantara mereka yang menyangka jika ada masalah seperti ini, perlu tukar motherboard terus..Tapi sebenarnya, ada jalan lain lagi yang boleh dilakukan. Ini kerana, menukar motherboard, kosnya sangat mahal!! (baik beli baru je..).

Kami di Ok Computer Solution sangat berbesar hati untuk memberikan penyelesaian utama pada laptop anda jika mempunyai masalah seperti ini. Kos juga sangat berpatutan disamping anda mendapat beberapa faedah lain seperti jaminan selama 3 bulan dan layak mendapat voucher percuma!! Boleh lihat testimoni customer kami di sini..>>Testimoni

motherboard


Chipset berfungsi untuk mengawal paparan pada skrin laptop anda yang terletak pada motherboard. Mesti anda terfikir, kenapa chipset yang jadi masalah kan? Ini kerana chipsetlah yang mengawal seluruh pergerakan pada motherboard anda yang mana akan menghasilkan haba panas yang sangat tinggi. Bila kawalan udara tersekat, maka chipset tersebut boleh terbakar dan seterusnya boleh mengakibatkan masalah seperti yang disebutkan tadi.

Hal ini boleh dielakkan lebih awal sekiranya anda peka dengan masalah ini. Terutamanya, anda perlulah sentiasa servis laptop anda secara berkala yang mana ianya akan membersihkan segala habuk yang telah menyekat laluan haba panas pada heat sink. Anda boleh lakukannya sendiri di rumah atau jika anda tidak berani untuk membuka laptop anda, kami sedia membantu.

motherboard


Jika sudah terlambat, chipset sudah terbakar, kami juga sedia membantu anda dengan kepakaran yang kami ada.. Kami juga berpengalaman menghadapi masalah ini dengan hampir lebih 80 buah laptop model Lenovo ini. Berikut merupakan contoh model laptop Lenovo yang berjaya kami selesaikan masalah motherboard :





artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair motherboard, repair lenovo, lenovo, lenovo g405, repair laptop, motherboard, computer repair, laptop repair, repair laptop motherboard, repair computer, motherboard repair, pc repair, computer repair services, notebook repair, laptop motherboard, compaq laptop, computer shop, computer service, laptop motherboard repair, repairing laptop, computer repairing, ok, ok computer, computer solution, ok computer solution

Comments

Popular posts from this blog

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA