Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

MACBOOK PRO A1278 FORMAT | OKCS BANGI

REPAIR : MACBOOK PRO A1278 - MASALAH OS (OPERATION SYSTEM)

MacBook Pro 13" Unibody Late 2011 

  • tidak boleh masuk os 
  • sangkut pada logo apple
  • roda pelangi berpusing pada startup 
  • loading bar bergerak separuh dan shutdown

  • update software tidak habis
  • pemasangan aplikasi daripada sumber tidak diketahui
  • upgrade os x yang tidak dilakukan dengan cara yang betul


Testimoni


Terima kasih kami ucapkan kepada Tuan Akmal
Masalah sebenar yang dihadapi oleh Tuan Akmal ialah macbook beliau mengalami masalah sistem, dimana loading bar bergerak separuh dan terus shutdown. Masalah ini kerap berlaku apabila adanya ter update system OS ataupun sesuatu aplikasi.
Tuan Akmal terjumpa video iklan kami di FB dan terus menelefon kami untuk menyelesaikan masalah macbooknya. Tuan Akmal risau akan data-data penting dan kerjanya dalam macbook hilang akibat daripada masalah ini, kami menenangkan Tuan Akmal dengan memberi jaminan bahawa semua datanya boleh di backup dan hanya aplikasi tertentu sahaja tidak dapat diselamatkan. 
Alhamdulillah, masalah macbook Tuan Akmal berjaya kami selesaikan dan terkejut Tuan Akmal semua datanya boleh dapat kembali, Tuan Akmal berasa sangat gembira dapat guna kembali macbooknya dan rasa terjamin.

Comments

Popular posts from this blog

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi