Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi

Image
Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi
JAP!Macbook kena servis ke?!!
Tak pernah dengar pun macbook kena servis ke? selalu guna macbook kita sleep terus je tak pernah pulak dengar macbook kena servis. Jap korang tak pernah dengar ke macbook sebenarnya kena servis setahun sekali? 
Tak pernah dengar ke ? sebenarnya sama je dengan laptop, kalau tak pernah dengar meh admin cerita apa kelebihan servis macbook ini sebenarnya.
Kelebihan servis macbook?
Lebih sejuk daripada biasa. (wow sejuk macam mana tu?)Kenapa lebih sejuk pulak?Bila habuk tebal sekat pada fan masalah akan timbul adalah fan tidak  berfungi udara panas akan terkumpul sebab tulah kadang-kadang Macbook tutup sendiri atau mati sendiriBila fan tak pusing motherboard boleh terbakar tau. hati hati. harga untuk repair motherboard macbook sangatlah tinggi, boleh cecah ribu-ribu ringgi sekali motherboard dh rosak.So bila fan bebas dari habuk yang sekat udara panas senang keluar jadi macbook lebih sej…

REPAIR : MACBOOK PRO A1278 - MASALAH OS (OPERATION SYSTEM)

REPAIR : MACBOOK PRO A1278 - MASALAH OS (OPERATION SYSTEM)

MacBook Pro 13" Unibody Late 2011 

  • tidak boleh masuk os 
  • sangkut pada logo apple
  • roda pelangi berpusing pada startup 
  • loading bar bergerak separuh dan shutdown

  • update software tidak habis
  • pemasangan aplikasi daripada sumber tidak diketahui
  • upgrade os x yang tidak dilakukan dengan cara yang betul


Testimoni


Terima kasih kami ucapkan kepada Tuan Akmal
Masalah sebenar yang dihadapi oleh Tuan Akmal ialah macbook beliau mengalami masalah sistem, dimana loading bar bergerak separuh dan terus shutdown. Masalah ini kerap berlaku apabila adanya ter update system OS ataupun sesuatu aplikasi.
Tuan Akmal terjumpa video iklan kami di FB dan terus menelefon kami untuk menyelesaikan masalah macbooknya. Tuan Akmal risau akan data-data penting dan kerjanya dalam macbook hilang akibat daripada masalah ini, kami menenangkan Tuan Akmal dengan memberi jaminan bahawa semua datanya boleh di backup dan hanya aplikasi tertentu sahaja tidak dapat diselamatkan. 
Alhamdulillah, masalah macbook Tuan Akmal berjaya kami selesaikan dan terkejut Tuan Akmal semua datanya boleh dapat kembali, Tuan Akmal berasa sangat gembira dapat guna kembali macbooknya dan rasa terjamin.

Comments

Popular posts from this blog

REPAIR LAPTOP | OKCS BANGI

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?