Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

Image
Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OKCS Bangi

- Orang kata nak cari kedai repair laptop bangi dan kajang ni susah gila. Puas google tapi tak jumpa, ha berita baik pada warga bangi dan kajang, Ok Computer solution bangi repair laptop di sini. Kami dah lama beroperasi sebenarnya tapi malangnya google map tidak di claim, malangnya google map kami telah suspended. Jadi kena buat baru la nampaknya.

- Jadi kepada warga bangi dan kajang kami repair laptop. Kami repair laptop dari brand A-T adalah brand Acer sehingga Toshiba (maksudnya acer asus lenovo samsung msi alienware dell toshiba)

- Jadi kami repair laptop kerosakkan apa?

Kami repair laptopkerosakkan motherboard (contohnya laptop tidak boleh on akibat disambar petir yang menyebabkan chipset dekat motherboard terbakar, kami boleh tukar chipset yang terbakar itu dengan yang baru) contoh macam dibawah Kami repair laptopkerosakkan screen, ( contah screen laptop pecah, kami boleh tukar screen yang baru ) contoh macam dibawah


Selain itu kami repai…

REPAIR MOTHERBOARD BANGI,KAJANG | OKCS BANGI



Dalam sesebuah laptop, motherboard merupakan sebuah komponen yang paling mahal 
untuk ditukar,

Biasanya harga sesebuah motherboard berdasarkan model adalah antara RM600 ke RM1000

Itu adalah harga motherboard baru, bila fikir balik, baik beli sebuah laptop baru!

Dan kami nasihatkan di sini jangan sesekali membeli motherboard yang refurbished 
atau 2nd hand kerana 

masalah pasti akan datang lagi

Macam mana nak tahu rosak motherboard?

Habuk banyak begini camna angin nak keluar?

Kipas kotor menyebabkan kepanasan dan akhirnya motherboard rosak!

Biasanya sesebuah motherboard rosak selain dari kerana tertumpah air, sebab 
yang selalu terjadi adalah kerana overheat, sistem penyejukan motherboard tidak efisien lalu 

melingkupkan motherboard. ( Bayangkan Enjin yang radiatornya takda air, 
kan lingkup kereta tu kalau terus

 pakai je), So kalau dah dapat masalah camni, baik terus hantar servis kat kedai komputer
 terdekat anda

 untuk bersihkan kipas anda yang berhabuk

Nak tahu apa tanda motherboard awak dah rosak?

Pertama : Kalau laptop on, tapi takda display kat screen ini adalah salah satu tandanya

Kedua : Tekan button ON banyak kali sampai lenguh tangan pun laptop tak ON

Ketiga : Masuk adapter tapi power indicator tak keluar

Keempat : Auto shutdown, auto restart

Kelima : Datang kedai kami dan kami cek untuk anda, kami kan professional


Apa yang biasanya rosak kat motherboard tu

Compaq Presario V3500 motherboard



Biasanya motherboard yang rosak ini adalah kerana chipsetnya. Apakah chipset? 

Chipset ini adalah umpama 

jantung sesebuah laptop/ komputer. Ada cara yang mudah untuk membaiki chipset 

ini seperti 'solder balik' atau 'reheat' chipset yang rosak tersebut. Cara ini 
memang berkesan tetapi haruslah 

diingat motherboard anda pasti akan rosak kembali! Ini saya jamin! 

Kerana secara tak langsung, membaiki sebegini umpama buat pembedahan 
'bypass' kat jantung!


Apakah cara yang terbaik membaikinya?


Proses tukar chipset baru sebuah motherboard


Cara yang terbaik membaiki motherboard adalah tukar terus chipsetnya, dengan 
ini motherboard ini akan 

mendapat jantung baru dan akan tahan lebih lama ( so far yang buat dengan 
kami takda sapa lagi yang hantar balik)

Apa jenis model laptop yang boleh dibaiki?


HP Pavilion TX2000 Motherboard


Berapa Kosnya

Compaq Presario F700 Motherboard


Kami menawarkan khidmat ini dengan harga 'flat rate' untuk semua laptop
tak kisahlah laptop anda jenis model yang mahal atau murah.

Dengan jaminan selama 3 bulan

Kalau tukar motherboard pun jaminannya 3 bulan jugak

tetapi harga berganda mahalnya.




Kenapa jaminan lebih panjang berbanding kedai lain?

Acer Aspire 4520 Motherboard


Kami memberi jaminan yang panjang kerana kami yakin dengan servis dan workmanship 
kami

Kerana kami servis kami berkualiti dan boleh dipercayai.

Satu hari purata 15 ke 20 buah laptop masuk kedai untuk direpair, sekarang dalam urutan 
laptop yang hendak direpair ada 80++ laptop lagi yang perlu direpair. Kami buat kerja 
tidak laju tapi berhati-hati menjaga kualiti, anggaran paling cepat 1 minggu ke 
2 minggu ( kami percaya pada kualiti kerana customer akan bercerita mengenainya)

Jika anda mahu proses baikpulih yang cepat tetapi rosak berulang kali, 
maaf kami bukan orangnya

So selepas ini, kalau ada laptop yang motherboard rosak, jangan buang lagi, hantar
kepada kami untuk dibaiki.

Kenapa nak tukar motherboard sedangkan anda boleh membaikinya?



Testimoni



Berikut di bawah adalah antara laptop laptop yang telah berjaya kami baiki menggunakan 

kaedah menukar chipset ini. Plastik yang ada di skrin laptop adalah untuk mengelakkan 

dari skrin tercalar ketika proses pembaikan.


Acer Aspire 4535
Masalah yang diselesaikan : Bila 'ON' semua jalan tapi gambar tak keluar

Compaq Presario CQ40
Masalah yang diselesaikan : Bila 'ON' semua jalan tapi gambar tak keluar

Asus EEE PC
Masalah yang diselesaikan: Tak boleh on langsung

Compaq Presario CQ40
Masalah yang diselesaikan : Shut Down Sendiri

Compaq Presario CQ45
Masalah yang diselesaikan: Bila 'ON' semua jalan tapi gambar tak keluar

Acer Aspire 4520
Masalah yang diselesaikan: Bila 'ON' semua jalan tapi gambar tak keluar

Acer Aspire 4535
Masalah yang diselesaikan: Motherboard rosak terkena air

Acer Aspire 4738Z
Masalah yang diselesaikan: Shutdown selepas 5 saat ON

Asus A43
Masalah yang diselesaikan: Bila ON hang selepas beberapa minit

Dell Inspiron 1420
Masalah yang diselesaikan: Bila ON takda gambar keluar

HP Pavilion DV6000
Masalah yang diselesaikan: Motherboard rosak tertumpah air

Acer Aspire 4551
Masalah yang diselesaikan : Hang selepas beberapa minit

Dell Inspiron 1420
Masalah yang diselesaikan: Bila ON tak keluar gambar

Acer Extenza 4630Z
Masalah yang diselesaikan: Tak Boleh ON

Acer Aspire 2920
Masalah yang diselesaikan: Bila ON keep on restart

Compaq Presario CQ40
Masalah yang diselesaikan: Bila ON tak keluar gambar

Lenovo G460
Masalah yang diselesaikan: Gambar keluar di lcd monitor tapi tak keluar kat skrin sendiri

Sony Vaio
Masalah yang diselesaikan: Tak Boleh ON

Lenovo Thinkpad T400
Masalah yang diselesaikan: Bila ON tak keluar gambar

Artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair computer, repair laptop, 
motherboard laptop, repair motherboard, repair motherboard laptop, motherboard, 
computer service, repair laptop motherboard,  computer repair, laptop repair, 
computer repair services, laptop motherboard, computer repair service, r
epair pc, cpu, ok, ok computer, computer solution, ok computer solution


Comments

Popular posts from this blog

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA