Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

UPGRADE : MACBOOK PRO A1286 UPGRADE SSD 512GB | OKCS BANGI

UPGRADE : MACBOOK PRO A1286 UPGRADE SSD 512GB

MacBook Pro 15" Unibody Late 2011 upgrade SSD 512gb

Masalah


Slow/lambat apabila buka sesuatu aplikasi

kemungkinan merangkumi permasalahan dibawah  

  • Masalah OS 
  • Masalah HDD
  • Masalah Overheat
  • Masalah RAM


Jika tiada sebarang masalah terus Upgrade kepada Solid State Drive(SSD) 


Image 1/2: Remove the hard drive cable by pulling its connector straight away from the hard drive.
HDD ORIGINAL
SSD 512GB
TESTIMONI
Terima kasih kami ucapkan kepada Tuan Aizuddin Ariff
Masalah sebenar yang dihadapi oleh Tuan Aizuddin Ariff ialah macbook beliau mengalami masalah slow dan lambat apabila buka sesuatu aplikasi. Masalah ini kerap berlaku apabila Tuan Aizuddin Ariff mengunakan aplikasi editing sperti Adobe photoshop, Adobe Illustrator, dan yang paling ketara semasa render video mengunakan Adobe After Effect.
Tuan Aizuddin Ariff terjumpa video iklan kami di FB berkenaan kelajuan Solid State Drive(SSD) dan terus menelefon kami untuk upgrade macbooknya. Tuan Aizuddin Ariff meminta kami pasangkan 512gb SSD dalam macbooknya, "Alang-alang upgrade, biar puas hati." kata Tuan Aizuddin Ariff.
Alhamdulillah, macbook Tuan Aizuddin Ariff berjaya kami upgrade dan terkejut Tuan Aizuddin Ariff macbooknya laju dari biasa, Tuan Aizuddin Ariff berasa sangat gembira dapat guna kembali macbooknya dengan lebih laju dan memudahkan kerjanya nanti. 

Untuk mendapatkan tips-tips penjagaan mac dan info-info yang berkaitan, bolehlah pm kami EMAIL anda di bawah

Comments

Popular posts from this blog

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi