Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi

Image
Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi
JAP!Macbook kena servis ke?!!
Tak pernah dengar pun macbook kena servis ke? selalu guna macbook kita sleep terus je tak pernah pulak dengar macbook kena servis. Jap korang tak pernah dengar ke macbook sebenarnya kena servis setahun sekali? 
Tak pernah dengar ke ? sebenarnya sama je dengan laptop, kalau tak pernah dengar meh admin cerita apa kelebihan servis macbook ini sebenarnya.
Kelebihan servis macbook?
Lebih sejuk daripada biasa. (wow sejuk macam mana tu?)Kenapa lebih sejuk pulak?Bila habuk tebal sekat pada fan masalah akan timbul adalah fan tidak  berfungi udara panas akan terkumpul sebab tulah kadang-kadang Macbook tutup sendiri atau mati sendiriBila fan tak pusing motherboard boleh terbakar tau. hati hati. harga untuk repair motherboard macbook sangatlah tinggi, boleh cecah ribu-ribu ringgi sekali motherboard dh rosak.So bila fan bebas dari habuk yang sekat udara panas senang keluar jadi macbook lebih sej…

UPGRADE : MACBOOK PRO A1286 UPGRADE SSD 512GB

UPGRADE : MACBOOK PRO A1286 UPGRADE SSD 512GB

MacBook Pro 15" Unibody Late 2011 upgrade SSD 512gb

Masalah


Slow/lambat apabila buka sesuatu aplikasi

kemungkinan merangkumi permasalahan dibawah  

  • Masalah OS 
  • Masalah HDD
  • Masalah Overheat
  • Masalah RAM


Jika tiada sebarang masalah terus Upgrade kepada Solid State Drive(SSD) 


Image 1/2: Remove the hard drive cable by pulling its connector straight away from the hard drive.
HDD ORIGINAL
SSD 512GB
TESTIMONI
Terima kasih kami ucapkan kepada Tuan Aizuddin Ariff
Masalah sebenar yang dihadapi oleh Tuan Aizuddin Ariff ialah macbook beliau mengalami masalah slow dan lambat apabila buka sesuatu aplikasi. Masalah ini kerap berlaku apabila Tuan Aizuddin Ariff mengunakan aplikasi editing sperti Adobe photoshop, Adobe Illustrator, dan yang paling ketara semasa render video mengunakan Adobe After Effect.
Tuan Aizuddin Ariff terjumpa video iklan kami di FB berkenaan kelajuan Solid State Drive(SSD) dan terus menelefon kami untuk upgrade macbooknya. Tuan Aizuddin Ariff meminta kami pasangkan 512gb SSD dalam macbooknya, "Alang-alang upgrade, biar puas hati." kata Tuan Aizuddin Ariff.
Alhamdulillah, macbook Tuan Aizuddin Ariff berjaya kami upgrade dan terkejut Tuan Aizuddin Ariff macbooknya laju dari biasa, Tuan Aizuddin Ariff berasa sangat gembira dapat guna kembali macbooknya dengan lebih laju dan memudahkan kerjanya nanti.

Comments

Popular posts from this blog

REPAIR LAPTOP | OKCS BANGI

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?