Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

Image
Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OKCS Bangi

- Orang kata nak cari kedai repair laptop bangi dan kajang ni susah gila. Puas google tapi tak jumpa, ha berita baik pada warga bangi dan kajang, Ok Computer solution bangi repair laptop di sini. Kami dah lama beroperasi sebenarnya tapi malangnya google map tidak di claim, malangnya google map kami telah suspended. Jadi kena buat baru la nampaknya.

- Jadi kepada warga bangi dan kajang kami repair laptop. Kami repair laptop dari brand A-T adalah brand Acer sehingga Toshiba (maksudnya acer asus lenovo samsung msi alienware dell toshiba)

- Jadi kami repair laptop kerosakkan apa?

Kami repair laptopkerosakkan motherboard (contohnya laptop tidak boleh on akibat disambar petir yang menyebabkan chipset dekat motherboard terbakar, kami boleh tukar chipset yang terbakar itu dengan yang baru) contoh macam dibawah Kami repair laptopkerosakkan screen, ( contah screen laptop pecah, kami boleh tukar screen yang baru ) contoh macam dibawah


Selain itu kami repai…

APPLE : MAC YANG MANA PATUT SAYA BELI | OKCS BANGI

Dengan enam mac untuk dipilih, masing-masing mempunyai ciri-ciri dan spesifikasi yang
berbeza, agar sukar bagi anda untuk membuat pilihan sewaktu hendak membelinya.
Bagaimanakah untuk mengenalpasti mac yang terbaik untuk anda. Adakah patut anda beli
Mac mini, Imac , Mac pro? Atau pun Macbook Air atau Macbook Pro Retina lebih sesuai
dengan diri anda. Disini kami ingin membantu anda mencari Mac terbaik untuk anda belikan.

Apple membuat enam jenis Mac, dan dalam setiap kategori terdapat kategori sub, variasi
dalam spesifikasi dan ciri-ciri.

Dalam ciri-ciri ini (Apa yang telah Apple kemaskini berikutan pelancaran MacBook,
MacBook Air baru, MacBook Pro dan iMac Retina baru yang diperkenalkan pada Mei
lepas) kami akan membawa anda melalui setiap Mac yang kini boleh didapati dari Apple;
Mac yang paling sesuai untuk jenis pengguna; komputer Mac yang terpantas, komputer
Mac yang termurah; dan komputer Mac yang nilainya terbaik untuk wang anda.

Jenis Apple Mac & Harga Permulaan



Macbook 


Ini adalah Apple Mac terbaru - model pertama mulai dijual pada 10 April 2015. Ia dibina lebih
gaya dan mudah alih daripada praktis pengkomputeran - ia hanya mempunyai satu port dan
prosesor asas. Tetapi ia mempunyai paparan Retina, dan ia datang dalam warna emas, perak
dan kelabu, sama seperti iPhone anda. 

Harga bermula RM 4,769.00.

Macbook Air


Ini adalah Ultrathin Apple dan komputer riba yang sangat ringan, kadang-kadang dirujuk
sebagai ultrabook. Ia datang dalam dua saiz skrin, 11 inci dan 13 inci. MacBook Air telah
dilancarkan pada tahun 2008 dan merupakan komputer riba pertama Apple untuk
menampilkan penggunaan SSD (Solid State Drive). Model terbaru dikeluarkan pada 9
March 2015, (13 inch, early 2015)  dan MacBook Air (11 inch, early 2015). 

Harga  bermula : 

Macbook Air 13 inch, early 2015 : RM 3,391.00 
Macbook Air 15 inch, early 2015 : RM 3,709.00.

Macbook Pro


Terdapat tiga jenis MacBook Pro boleh didapati: MacBook Pro 13 inci dengan resolusi
tinggi paparan Retina dan SSD, MacBook Pro 15 inci juga dengan resolusi tinggi paparan
Retina tetapi dengan pemproses yang lebih maju dan (bukan Retina) MacBook Pro yang
merupakan satu-satunya Mac untuk menampilkan pemacu CD / DVD (model terakhir
tidak dikemaskini sejak 2012).

Pro sebahagian daripada namanya bahawa ini adalah mesin yang lebih berkuasa daripada
MacBook Air, bagaimanapun, harga model 13 inci adalah banyak lebih dekat dengan MacBook
Air. Terdapat dua saiz skrin MacBook Pro boleh didapati: versi 13 inci dan 15 inci. Pro 13
inci dikemaskini March 2015, dan model 15 inch dikemaskini pada 19 Mei 2015.

Harga bermula :

13-inch MacBook Pro with Retina display : RM 4,769.00
13-inch MacBook Pro ( non-retina ) : RM 4,027.00
15-inch MacBook Pro with Retina display : RM 7,399.00

Mac Mini


Mac mini komputer desktop mula diperkenalkan pada tahun 2005. Ia juga Apple Mac paling
murah, dengan harga yang sama seperti 16GB iPad Air 2. Salah satu ciri-ciri terbaik daripada
Mac mini adalah port HDMI, yang membuatkan Mac ini merupakan pilihan yang sangat baik
untuk pusat media di rumah kerana anda boleh plug terus ke dalam skrin TV anda. Mac mini
kali terakhir dikemaskini pada bulan Oktober 2014. 

Harga bermula : 

Mac Mini : RM 1,849.00

iMac


Apple iMac mungkin Mac yang paling terkenal. Mula diperkenalkan pada tahun 1998
dan menyebabkan gelombang kejutan dalam komputer peribadi, sejak beberapa tahun iMac
telah kehilangan CRT monitor besar lama, dan kurus. Kini ia datang dengan skrin sangat nipis,
tetapi seluruh komputer tersembunyi di balik paparan cantik (tidak ada menara yang bersembunyi
di bawah meja anda).

Terdapat dua saiz yang berbeza untuk iMac yang boleh didapati: 21.5 inci iMac dan 27-inci
iMac. Pada Jun 2014 Apple menambah yang baru yang lebih murah iMac di tahap permulaan,
dan kemudian pada Oktober Apple memperkenalkan 27in 5K Retina iMac, yang diikuti pada
19 Mei oleh iMac baru dengan paparan Retina, yang boleh didapati pada harga yang lebih murah.

Harga bermula : 

21.5-inch iMac : RM 4,199.00
27-inch iMac : RM 6,699.00
27-inch iMac with Retina 5K display : RM 7,499.00

Mac Pro


Mac Pro adalah Apple Mac profesional dengan harga yang sepadan, bermula dengan harga RM 11,399.00.
Ia adalah salah satu stesen kerja yang beroperasi sepenuhnya bertujuan untuk mereka yang memerlukan
kuasa pengkomputeran yang tidak terhingga, atau Mac fanatik yang sebenar.

Apple Mac Pro mendapat reka bentuk yang keseluruhannya revolusi baru pada bulan Disember 2013,
walau bagaimanpun tidak ramai orang yang mampu untuk mendapatkannya sebelum permulaan 2014.

Comments

Popular posts from this blog

REPAIR LAPTOP | OKCS BANGI

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?