Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

Image
Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OKCS Bangi

- Orang kata nak cari kedai repair laptop bangi dan kajang ni susah gila. Puas google tapi tak jumpa, ha berita baik pada warga bangi dan kajang, Ok Computer solution bangi repair laptop di sini. Kami dah lama beroperasi sebenarnya tapi malangnya google map tidak di claim, malangnya google map kami telah suspended. Jadi kena buat baru la nampaknya.

- Jadi kepada warga bangi dan kajang kami repair laptop. Kami repair laptop dari brand A-T adalah brand Acer sehingga Toshiba (maksudnya acer asus lenovo samsung msi alienware dell toshiba)

- Jadi kami repair laptop kerosakkan apa?

Kami repair laptopkerosakkan motherboard (contohnya laptop tidak boleh on akibat disambar petir yang menyebabkan chipset dekat motherboard terbakar, kami boleh tukar chipset yang terbakar itu dengan yang baru) contoh macam dibawah Kami repair laptopkerosakkan screen, ( contah screen laptop pecah, kami boleh tukar screen yang baru ) contoh macam dibawah


Selain itu kami repai…

APPLE : Pengguna OS X 10.11.4 keluh masalah login iMessage dan Facetime | OKCS BANGI

APPLE : Pengguna OS X 10.11.4 keluh masalah login iMessage dan Facetime





















Update OS X El Capitan terbaru iaitu 10.11.4 yang dilengkapkan dengan ciri-ciri sokongan di
iOS 9.3, khabarnya terdapat masalah kepada beberapa pengguna semasa login iMessage dan
Facetime. Hal ini kebanyakkannya terjadi kepada Mac yang baru dibeli atau pemasangan OS X
yang baru.


Berita yang disiarkan MacRumors ini menyebutkan bahawa beberapa pengguna mengalami
kekangan semasa pengaktifan akaun iMessage dan Facetime.
Gambar daripada macrumors



































Pasukan Apple Support juga sudah memberi cadangan kepada pengguna yang mengalami masalah
ini dengan logout iCloud dan mematikan ciri two-factor authentication . Malangnya hal ini tidak
juga berhasil untuk menyelesaikan masalah tersebut.
Gambar daripada macrumors









































Walau bagaimana pun, masalah ini masih belum dapat diselesaikan. Salah seorang staff Apple
Genius yang melayani pembelian MacBook Pro baru dari pembaca MacRumors mengatakan
bahawa masalah ini lebih kepada akses pelayan Apple. Perbaikannya akan segera dijalankan dan
diharapkan dapat menyelesaikan masalah tersebut.




APPLE : APLIKASI TUXERA UNTUK MEMBACA HARDISK NTFS

Apa itu Tuxera ?

Tuxera adalah salah satu aplikasi yang digunakan oleh user MAC sebagai aplikasi tambahan untuk membaca format harddisk NTFS.

Berdasarkan pengalaman kami, mac tidak boleh membaca atau menulis hdd yang berformat NTFS 
secara automatik, contohnya saya ingin copy suatu fail dari mac ke dalam external hdd 
yang berformat NTFS tetapi tidak menemui fungsi paste.

Masalah tersebut boleh diatasi dengan menggunakan aplikasi Tuxera. Cara pemasangannya
mudah sahaja.


Setelah download selesai, Extract file tersebut dan klik 2x pada file .dmg

jika aplikasi meminta serial number, boleh cuba gunakan serial yang telah disediakan di
dalam folder tersebut.



Setelah proses pemasangan selesai. Cuba copy file dan paste ke dalam external hdd
yang berformat NTFS dan itulah hasilnya.

Comments

Popular posts from this blog

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?