Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi

Image
Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi
JAP!Macbook kena servis ke?!!
Tak pernah dengar pun macbook kena servis ke? selalu guna macbook kita sleep terus je tak pernah pulak dengar macbook kena servis. Jap korang tak pernah dengar ke macbook sebenarnya kena servis setahun sekali? 
Tak pernah dengar ke ? sebenarnya sama je dengan laptop, kalau tak pernah dengar meh admin cerita apa kelebihan servis macbook ini sebenarnya.
Kelebihan servis macbook?
Lebih sejuk daripada biasa. (wow sejuk macam mana tu?)Kenapa lebih sejuk pulak?Bila habuk tebal sekat pada fan masalah akan timbul adalah fan tidak  berfungi udara panas akan terkumpul sebab tulah kadang-kadang Macbook tutup sendiri atau mati sendiriBila fan tak pusing motherboard boleh terbakar tau. hati hati. harga untuk repair motherboard macbook sangatlah tinggi, boleh cecah ribu-ribu ringgi sekali motherboard dh rosak.So bila fan bebas dari habuk yang sekat udara panas senang keluar jadi macbook lebih sej…

Berhati-hati apabila beli atau tukar LCD/LED screen laptop anda | OKCS BANGI

Berhati-hati apabila beli atau tukar LCD/LED screen laptop anda

            it repair



Screen merupakan perkara penting untuk sesebuah laptop. anda setuju?. Apabila 
menghadapi masalah LCD / LED screen anda rosak, diminta untuk anda 
berhati-hati untuk membeli atau menukar LCD/LED screen baru. 


Bagaimana screen LCD/LED boleh rosak.

Setiap screen mempunyai jangka hayat yang telah ditetapkan bagi sesebuah LCD/
LED screen. Selalunya dalam 3000 hingga ke 4000 jam (bagi screen baru dan 
original).

Bila sampai jangka hayatnya, dari situ lah bermulanya screen menjadi 
kabur, berbelang-belang, tidak mengeluarkan gambar, berwarna putih, ada 
gambar tapi tiada lampu, green screen, blind screen dan macam-macam lagi.

Pengalaman kami telah mendapat 70% customer yang screen-nya pecah 
kerana berlaku insiden-insiden yang tidak disengajakan. Contohnya letak 
objek-objek yang keras di antara screen dan keyboard dan akibat cuai, 
terus lipat laptop kemudian screen menjadi retak.

Selain dari pada itu terjatuh, kanak-kanak kecil bermain dan banyak 
kemungkinan lagi. Jadi apabila sudah rosak, pastinya perlu di tukar.

it repair

it repair

it support


Kenapa anda perlu tukar kepada screen yang ORIGINAL.

Disini kami menegaskan pada anda, jangan sebab nak tukar screen anda tidak 
fikir tentang kualiti screen itu.

Sebab screen amat penting bagi sesebuah komputer atau laptop. Tiada screen 
tidak bermakna bagi komputer atau laptop.

Jangan mudah tertipu dengan screen yang berharga murah. Kerana anda 
akan tertipu dengannya. Gejala penipuan screen kini sudah beleluasa. 

Ramai orang di luar sana telah tertipu. Screen yang di tukar itu bukannya 
screen yang baru sebaliknya, screen yang telah rosak secara halus yang tidak 
mudah untuk di kesan. Ianya kedengaran too good to be true. Screen tersebut 
seperti;

-Screen refurbish

boleh juga dipanggil sebagai screen recond. Ianya ialah screen yang telah 
rosak, dibaiki semula dan dijual kepada pengguna yang lain. Jangka hayat 2 
hingga 3 bulan

Screen ini sukar di kenal pasti cuma yang betul-betul pakar sahaja yang boleh 
mengenalinya.

Sindiket yang terbesar dan berleluasa di Malaysia. Pihak berkuasa tidak 
mengambil apa-apa tindakan. Penipuan jenis ini paling banyak berlaku kepada 
pengguna.

Harga screen ini biasanya 1/2 daripada harga pasaran. Kerana kosnya sangat 
murah.

-Secondhand
Perkara ini selalu berlaku pada customer kami. Screen yang secondhand 
dikatakan baru. 

Ianya mungkin datangnya dari barangan curian ataupun diambil daripada 
laptop lama yang bahgian lain telah rosak.

Jangka hayatnya mungkin tinggal lagi 1000 hingga 1500 jam.

-kualiti yang rendah
Screen seperti ini harganya tidak jauh beza dengan yang original. 
perbezaanya didalam lingkungan RM20 hingga RM30.

Tetapi kualitinya jelas ketara kelihatan. Gambar yang dihasilkan kabur 
dan tidak jelas walaupun masih boleh dilihat.

Amat rugilah jika anda berkira dengan harganya dengan keadaan 
kualitinya yang amat menyedihkan.

Jangka hayatnya di dalam lingkungan 500 hingga ke 1000 jam.

Banyak syarikat atau kilang yang boleh membaiki screen tetapi, screen akan 
mudah untuk rosak. Mereka hanya mengambil kesempatan kepada pengguna.

it help

it help

it support

























Apa yang anda perlu lakukan.

Bagi anda yang perlu menukar screen laptop anda, kami syorkan anda 
mendapatkan screen yang benar-benar baru dan bukannya second hand.

Banyak customer yang datang kepada kami mengadu kepada kami bahawa 
mereka baru sahaja menukar screen mereka di tempat lain. Tidak sampai 
sebulan screen sudah rosak. 

Apabila kami periksa tentang tarikh pembuatannya ia memang terbukti bukan 
yang baru. 

Keadaan ini amat tidak di senang oleh kami dengan gejala sebegini. 
Keadaan ini telah menyebabkan industri teknologi maklumat menjadi rosak 
kerana nya.

Oleh pada itu. Kami menegaskan anda untuk membeli atau menukar screen 
LCD/LED kepada yang pembekal yang benar-benar telah di perakui kualitinya. 

Jangan mudah terpedaya dengan harga yang telah de rundingkan. Jika ianya 
murah mesti ada udang di sebalik batu. Well, If you pay peanuts, you get 
monkeys.

Berhati-hati daripada ditipu oleh pengkhianat IT di luar sana. Anda pasti mahu 
menggunakan screen yang terbaik betul?. Jangan baziri wang anda dengan 
menukar screen berkali-kali. Kami di OK Computer Solution amat prihatin 
tentang pelanggan kami.

pc computers

lap top

lap top

laptop repair


Comments

Popular posts from this blog

REPAIR LAPTOP | OKCS BANGI

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?