Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

Image
Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OKCS Bangi

- Orang kata nak cari kedai repair laptop bangi dan kajang ni susah gila. Puas google tapi tak jumpa, ha berita baik pada warga bangi dan kajang, Ok Computer solution bangi repair laptop di sini. Kami dah lama beroperasi sebenarnya tapi malangnya google map tidak di claim, malangnya google map kami telah suspended. Jadi kena buat baru la nampaknya.

- Jadi kepada warga bangi dan kajang kami repair laptop. Kami repair laptop dari brand A-T adalah brand Acer sehingga Toshiba (maksudnya acer asus lenovo samsung msi alienware dell toshiba)

- Jadi kami repair laptop kerosakkan apa?

Kami repair laptopkerosakkan motherboard (contohnya laptop tidak boleh on akibat disambar petir yang menyebabkan chipset dekat motherboard terbakar, kami boleh tukar chipset yang terbakar itu dengan yang baru) contoh macam dibawah Kami repair laptopkerosakkan screen, ( contah screen laptop pecah, kami boleh tukar screen yang baru ) contoh macam dibawah


Selain itu kami repai…

Macam Mana Google Maps Atau Waze Boleh Tahu Jalan Tu Jem Ke Tak? | OKCS BANGI



Zaman moden ni, hampir semua orang menggunakan aplikasi Waze ataupun Google Maps sebagai cara untuk ke satu destinasi daripada satu destinasi lain. Nak elakkan jalan jem pun guna Waze.


Persoalannya, macam mana Google Maps atau Waze atau aplikasi yang seumpama dengannya boleh tahu sesuatu jalan tu jem ke tak? Dia guna camera ke?





Jawapannya, kita sendiri yang beri maklumat pada Google sama ada jalan tu jem atau sebaliknya, tanpa kita sendiri sedari.
Dikenali sebagai Crowdsourcing, kita secara tak sedar telah menghantar maklumat lokasi geografi semasa kita kepada apps berkenaan ketika menggunakan aplikasi tersebut. Bukan hanya kita sahaja yang menghantar maklumat berkenaan, tetapi semua orang yang menggunakan aplikasi tersebut pada masa tertentu.

Maklumat seperti traffic semasa, jalan singkat dan laporan-laporan lain dikumpul sebaik sahaja kita set on ‘My Location’ dalam Google Maps. Dalam erti kata lain, Google Maps tahu dekat mana kita ada dan apa maklumat traffic semasa kita, dihantar kepada server, seterusnya di tafsirkan atas Google Maps. Sama lah juga dengan aplikasi GPS lain seperti Waze.
So jalan short-cut, dan re-routing bila terlepas simpang tu semua datang daripada pengguna apps itu juga. Sebab tu kadang-kadang kita lagi sesat bila guna GPS, sebab sebelum ni ada ramai orang yang sesat jugak.

Rujukan:
  1. Google Traffic – Wikipedia
  2. Google Official Blog
  3. Analyzing Real Time Traffic Capabilities of Personal Navigation Devices and Traffic Phone Applications – M Library (University of Michigan)
  4. System For Optimizing Driving Routes For Crowdsourcing Applications – Rutgers University Community Repository
  5. How Stuff Works








SEBARANG PERTANYAAN BOLEH TERUS CALL/WASAP
KAMI 013-2986104 (Faiz)

-FB-ok computer solution bangi
-IG-ok computer solution bangi
-WAZE-ok computer solution bangi
-GOOGLE MAP-ok computer solution bangi





                              








































































































Comments

Popular posts from this blog

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA