Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

Image
Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OKCS Bangi

- Orang kata nak cari kedai repair laptop bangi dan kajang ni susah gila. Puas google tapi tak jumpa, ha berita baik pada warga bangi dan kajang, Ok Computer solution bangi repair laptop di sini. Kami dah lama beroperasi sebenarnya tapi malangnya google map tidak di claim, malangnya google map kami telah suspended. Jadi kena buat baru la nampaknya.

- Jadi kepada warga bangi dan kajang kami repair laptop. Kami repair laptop dari brand A-T adalah brand Acer sehingga Toshiba (maksudnya acer asus lenovo samsung msi alienware dell toshiba)

- Jadi kami repair laptop kerosakkan apa?

Kami repair laptopkerosakkan motherboard (contohnya laptop tidak boleh on akibat disambar petir yang menyebabkan chipset dekat motherboard terbakar, kami boleh tukar chipset yang terbakar itu dengan yang baru) contoh macam dibawah Kami repair laptopkerosakkan screen, ( contah screen laptop pecah, kami boleh tukar screen yang baru ) contoh macam dibawah


Selain itu kami repai…

Cara mudah mengenali jenis komputer Mac yang anda gunakan | OKCS BANGI



Salam sejahtra buat semua pembaca Gudang Mac. Ata
permintaan ramai, kami membuat article untuk memudahkan 
anda untuk mengenal jenis mac atau macbook.

Untuk mengetahui jenis-jenis Mac terdapat pelbagai cara. Kami 
mempunyai cara yang mudah dan efektif untuk anda semua.

Anda boleh mengenalinya dengan hanya melihat pada model no yang 
terdapat di bahagian bawah (untuk macbook) dan belakang (untuk imac atau macpro).



Daripada nombor model ini anda boleh kenali jenis dan spesifikasi
 macbook anda. Anda hanya perlu pergi ke google search
 dan taip nombor model contoh : A1466.

Secara mudahnya, kami menyediakan senarai yang menunjukan
 lebih jelas mengikut nombor model. Anda boleh rujuk di link d
bawah ini. Selamat mencuba dan semoga berhasil!!




Bagaimana Mengenalpasti 

Model Laptop Anda

Artikel ini adalah untuk menerangkan bagaimana nak mengetahui 
model laptop anda. Dengan model penuh laptop, kita dapat cek dengan
 lebih tepat spesifikasi setiap komponen yang diguna pakai oleh sesebuah laptop.

Untuk laptop jenama Acer, tak semestinya semua mempunyai jenis skrin,
 keyboard, charger yang sama. Sebagai contoh, untuk model penuh Acer 
Aspire 4736, skrinnya adalah jenis LED 14.0 Normal, manakala Acer Aspire 
4810T Timeline menggunakan skrin jenis LED 14.0 Slim. Kesimpulannya, 
setiap model berbeza saiz, jenis dan harga.


Anda boleh kenali model penuh laptop anda dengan hanya melihat
 pada bahagian bawah laptop seperti contoh di bawah :


Model penuh : Acer Aspire 5750


Model penuh : Asus K50I


Model Penuh : Sony PCG-7A2L


Model penuh : Toshiba Satellite L45


Ada juga sesetengah jenama laptop mempunyai nombor model di sebelah depan laptop. Contohnya seperti berikut :


Model penuh : Acer Aspire 5750


Model penuh : Dell Latitude E6410

Selain itu, kebanyakan laptop mini pula seperti asus eee pc,
 hp mini dan lain-lain mempunyai nombor model pada sebelah 
bawah bateri. Kebiasaannya anda kena cabut dulu bateri tersebut
 baru boleh nampak model penuh seperti contoh di bawah :


Laptop yang sudah ditanggalkan bateri


Model penuh : Hp Mini 110-3130TU




SEBARANG PERTANYAAN BOLEH TERUS CALL/WASAP
KAMI 013-2986104 (Faiz)

-FB-ok computer solution bangi
-IG-ok computer solution bangi
-WAZE-ok computer solution bangi
-GOOGLE MAP-ok computer solution bangi




                              

Comments

Popular posts from this blog

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA