Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

Cara mudah mengenali jenis komputer Mac yang anda gunakan | OKCS BANGI



Salam sejahtra buat semua pembaca Gudang Mac. Ata
permintaan ramai, kami membuat article untuk memudahkan 
anda untuk mengenal jenis mac atau macbook.

Untuk mengetahui jenis-jenis Mac terdapat pelbagai cara. Kami 
mempunyai cara yang mudah dan efektif untuk anda semua.

Anda boleh mengenalinya dengan hanya melihat pada model no yang 
terdapat di bahagian bawah (untuk macbook) dan belakang (untuk imac atau macpro).



Daripada nombor model ini anda boleh kenali jenis dan spesifikasi
 macbook anda. Anda hanya perlu pergi ke google search
 dan taip nombor model contoh : A1466.

Secara mudahnya, kami menyediakan senarai yang menunjukan
 lebih jelas mengikut nombor model. Anda boleh rujuk di link d
bawah ini. Selamat mencuba dan semoga berhasil!!




Bagaimana Mengenalpasti 

Model Laptop Anda

Artikel ini adalah untuk menerangkan bagaimana nak mengetahui 
model laptop anda. Dengan model penuh laptop, kita dapat cek dengan
 lebih tepat spesifikasi setiap komponen yang diguna pakai oleh sesebuah laptop.

Untuk laptop jenama Acer, tak semestinya semua mempunyai jenis skrin,
 keyboard, charger yang sama. Sebagai contoh, untuk model penuh Acer 
Aspire 4736, skrinnya adalah jenis LED 14.0 Normal, manakala Acer Aspire 
4810T Timeline menggunakan skrin jenis LED 14.0 Slim. Kesimpulannya, 
setiap model berbeza saiz, jenis dan harga.


Anda boleh kenali model penuh laptop anda dengan hanya melihat
 pada bahagian bawah laptop seperti contoh di bawah :


Model penuh : Acer Aspire 5750


Model penuh : Asus K50I


Model Penuh : Sony PCG-7A2L


Model penuh : Toshiba Satellite L45


Ada juga sesetengah jenama laptop mempunyai nombor model di sebelah depan laptop. Contohnya seperti berikut :


Model penuh : Acer Aspire 5750


Model penuh : Dell Latitude E6410

Selain itu, kebanyakan laptop mini pula seperti asus eee pc,
 hp mini dan lain-lain mempunyai nombor model pada sebelah 
bawah bateri. Kebiasaannya anda kena cabut dulu bateri tersebut
 baru boleh nampak model penuh seperti contoh di bawah :


Laptop yang sudah ditanggalkan bateri


Model penuh : Hp Mini 110-3130TU




SEBARANG PERTANYAAN BOLEH TERUS CALL/WASAP
KAMI 013-2986104 (Faiz)

-FB-ok computer solution bangi
-IG-ok computer solution bangi
-WAZE-ok computer solution bangi
-GOOGLE MAP-ok computer solution bangi




                              

Comments

Popular posts from this blog

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi