Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

INSTALL BOOTCAMP | OKCS BANGI

INSTALL BOOTCAMP MACBOOK PRO 13" MODEL A1278 TAHUN 2010


ADA MACBOOK TAPI NAK GUNA WINDOWS???
ADA MACBOOK TAPI TAK RETI GUNA OSX
TAK RETI NAK INSTALL
 WINDOWS DALAM MACBOOK???

Artikal kali ini melibatkan MACBOOK PRO 13" MODEL A1278 TAHUN 2010 yang 
pelanggan mahu install bootcamp dalam macbooknya.

Customer datang ke kedai kami selepas tengok dari website ok computer solution,
 kemudian beliau call tanya harga dan terus minta alamat kami kerana beliau
 yakin kami boleh buat untuk macbook beliau.

BAGAIMANA BOLEH TERJADI???

Beliau ingin membuat kerja atau assignment dalam windows tapi beliau
 menggunakan osx, jadi beliau ingin kami masukkan windows dalam 
macbooknya agar senang untuk buat kerja dalam windows.


CARA PENYELESAIAN

Kami menggunakan sistem BOOTCAMP untuk install windows dalam macbooknya.


MACBOOK SEBELUM INSTALL BOOTCAMP



MACBOOK SEMASA INSTALL BOOTCAMP


MACBOOK SELEPAS INSTALL BOOTCAMP





HASIL KERJA KAMI

Berikut di bawah adalah antara macbook yang telah berjaya kami baiki. Plastik yang ada di skrin Macbook adalah untuk mengelakkan dari skrin tercalar ketika proses pembaikan.











MENGAPA PILIH OK COMPUTER SOLUTION bangi












SEBARANG PERTANYAAN BOLEH TERUS CALL/WASAP
KAMI 013-2986104 (Faiz)

-FB-ok computer solution bangi
-IG-ok computer solution bangi
-WAZE-ok computer solution bangi
-GOOGLE MAP-ok computer solution bangi




                              

Comments

  1. ada contact no? i got a lot of questions abt macbook as im a new to it.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi