Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

INSTALL MAC OS SIERRA | OKCS BANGI

INSTALL MAC OS SIERRA





Artikal kali ini melibatkan macOS Sierra yang menjadi topik hangat d
i Malaysia mahupun di luar negara semenjak dilancarkan pada 20 September 2016. 

Ia merupakan versi penuh yang berbeza dengan versi Beta.
Walaubagaimanapun, terdapat ramai yang mengalami beberapa isu setelah
mereka menaik taraf daripada Mac OS X kepada macOS Sierra. 
Antara isu yang menjadi masalah kepada pengguna Mac adalah 
terdapat aplikasi-aplikasi yang digunakan tidak dapat berfungsi dengan
 baik atau langsung tidak berfungsi setelah menggunakan macOS.

Disini kami akan menyenaraikan yang boleh upgrade OS kepada OS Sierra :
  • MacBook Pro (2010 dan seterusnya)
  • MacBook Air (2010 dan seterusnya)
  • Mac Mini (2010 dan seterusnya)
  • Mac Pro (2010 dan seterusnya)
  • MacBook (Late 2009 dan seterusnya)
  • iMac (Late 2009 dan seterusnya)


BAGAIMANA BOLEH TERJADI???

Walaupon ada macbook dalam senarai yang boleh upgrade ke OS Sierra,
 tetapi kadang2 customer download installer Sierra tak habis atau mereka 
tidak pandai untuk upgrade sendiri. 
Jadi akan menyebabkan macbook mereka jadi hang atau tidak boleh on
 bila sudah upgrade ke OS Sierra.


CARA PENYELESAIAN

Kami akan install balik OS Sierra kepada mereka yang macbooknya
 yang sudah
 hang atau tak boleh on bila upgrade OS Sierra


MACBOOK SEMASA INSTALL MAC OS SIERRA





MACBOOK SELEPAS INSTALL MAC OS SIERRA




HASIL KERJA KAMI

Berikut di bawah adalah antara macbook yang telah berjaya kami baiki. Plastik yang ada di skrin Macbook adalah untuk mengelakkan dari skrin tercalar ketika proses pembaikan.









SEBARANG PERTANYAAN BOLEH TERUS CALL/WASAP
KAMI 013-2986104 (Faiz)

-FB-ok computer solution bangi
-IG-ok computer solution bangi
-WAZE-ok computer solution bangi
-GOOGLE MAP-ok computer solution bangi




                              











Comments

Popular posts from this blog

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi