Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi

Image
Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi
JAP!Macbook kena servis ke?!!
Tak pernah dengar pun macbook kena servis ke? selalu guna macbook kita sleep terus je tak pernah pulak dengar macbook kena servis. Jap korang tak pernah dengar ke macbook sebenarnya kena servis setahun sekali? 
Tak pernah dengar ke ? sebenarnya sama je dengan laptop, kalau tak pernah dengar meh admin cerita apa kelebihan servis macbook ini sebenarnya.
Kelebihan servis macbook?
Lebih sejuk daripada biasa. (wow sejuk macam mana tu?)Kenapa lebih sejuk pulak?Bila habuk tebal sekat pada fan masalah akan timbul adalah fan tidak  berfungi udara panas akan terkumpul sebab tulah kadang-kadang Macbook tutup sendiri atau mati sendiriBila fan tak pusing motherboard boleh terbakar tau. hati hati. harga untuk repair motherboard macbook sangatlah tinggi, boleh cecah ribu-ribu ringgi sekali motherboard dh rosak.So bila fan bebas dari habuk yang sekat udara panas senang keluar jadi macbook lebih sej…

INSTALL MAC OS SIERRA | OKCS BANGI

INSTALL MAC OS SIERRA





Artikal kali ini melibatkan macOS Sierra yang menjadi topik hangat d
i Malaysia mahupun di luar negara semenjak dilancarkan pada 20 September 2016. 

Ia merupakan versi penuh yang berbeza dengan versi Beta.
Walaubagaimanapun, terdapat ramai yang mengalami beberapa isu setelah
mereka menaik taraf daripada Mac OS X kepada macOS Sierra. 
Antara isu yang menjadi masalah kepada pengguna Mac adalah 
terdapat aplikasi-aplikasi yang digunakan tidak dapat berfungsi dengan
 baik atau langsung tidak berfungsi setelah menggunakan macOS.

Disini kami akan menyenaraikan yang boleh upgrade OS kepada OS Sierra :
  • MacBook Pro (2010 dan seterusnya)
  • MacBook Air (2010 dan seterusnya)
  • Mac Mini (2010 dan seterusnya)
  • Mac Pro (2010 dan seterusnya)
  • MacBook (Late 2009 dan seterusnya)
  • iMac (Late 2009 dan seterusnya)


BAGAIMANA BOLEH TERJADI???

Walaupon ada macbook dalam senarai yang boleh upgrade ke OS Sierra,
 tetapi kadang2 customer download installer Sierra tak habis atau mereka 
tidak pandai untuk upgrade sendiri. 
Jadi akan menyebabkan macbook mereka jadi hang atau tidak boleh on
 bila sudah upgrade ke OS Sierra.


CARA PENYELESAIAN

Kami akan install balik OS Sierra kepada mereka yang macbooknya
 yang sudah
 hang atau tak boleh on bila upgrade OS Sierra


MACBOOK SEMASA INSTALL MAC OS SIERRA





MACBOOK SELEPAS INSTALL MAC OS SIERRA




HASIL KERJA KAMI

Berikut di bawah adalah antara macbook yang telah berjaya kami baiki. Plastik yang ada di skrin Macbook adalah untuk mengelakkan dari skrin tercalar ketika proses pembaikan.









SEBARANG PERTANYAAN BOLEH TERUS CALL/WASAP
KAMI 013-2986104 (Faiz)

-FB-ok computer solution bangi
-IG-ok computer solution bangi
-WAZE-ok computer solution bangi
-GOOGLE MAP-ok computer solution bangi




                              











Comments

Popular posts from this blog

REPAIR LAPTOP | OKCS BANGI

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?