Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

REPAIR APPLE iMAC : BUNYI SPEAKER PECAH KERANA SPEAKER ROSAK | OKCS BANGI

iMac pelanggan kami bermasalah pada speakernya. Speaker iMac beliau menghasilkan bunyi yang tidak sedap didengari. Iaitu bunyi pecah. Bunyi pecah tersebut terhasil pada beberapa minggu yang lalu. Kerana stress dengan bunyi yang dihasilkan, beliau mahukan OK Computer Solution bangi membaiki iMac miliknya.


Casing iMac dicabut keluar untuk diagnosis masalah.

Speaker iMac beliau telahpun rosak. Ianya masih boleh mengeluarkan bunyi namun tidak beberapa jelas kedengaran. Punca speaker ini rosak adalah kerana selalu memainkan musik/audio pada volume yang sangat tinggi. 

Bila diperiksa, kami dapati speaker lama tersebut sudah rosak.

Kos untuk menukarnya boleh dirujuk dimana-mana cawangan kami. Tempoh penukarannya hanya mengambil masa 1-3 hari berg
antung kepada queue komputer yang kami perlu siapkan terlebih dahulu.


Speaker baru yang akan digunakan.

iMac tersebut sudah dapat memainkan apa-apa lagu tanpa mengeluarkan bunyi yang pecah dan jelas didengari. Pelanggan kami sangat gembira kerana selepas ini beliau tidak diganggu lagi oleh bunyi yang selalu menyakitkan gegendang telinganya selama ini.


Speaker boleh berfungsi dengan baik setelah ditukar.




SEBARANG PERTANYAAN BOLEH TERUS CALL/WASAP
KAMI 013-2986104 (Faiz)

-FB-ok computer solution bangi
-IG-ok computer solution bangi
-WAZE-ok computer solution bangi
-GOOGLE MAP-ok computer solution bangi





                              

Comments

Popular posts from this blog

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi