Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

IMAC MAKIN SLOW? KENAPA!?? | OKCS BANGI

OK Computer Solution bangi menerima aduan dari pelanggan bahawa iMac miliknya sangat perlahan ketika digunakan. Masalah ini membuatkan pelanggan kami berasa sangat murung kerana banyal perkara perlu dilakukan dengan iMac tersebut. Dengan prestasi yang sangat perlahan ditampilkan oleh iMac tersebut, sudah tentu ianya membazirkan masa beliau. Bayangkan, nak hidupkan iMac tersebut mengambil masa berminit. Perlahan bukan?

iMac dibuka supaya hard disk dapat dikeluarkan.
Pakar iMac kami menguji iMac tersebut terlebih dahulu bertujuan untuk mengenalpasti (identify) serta diagnose punca yang menyebabkan masalah ini berlaku. Setelah diuji, pakar kami menyimpulkan bahawa iMac tersebut perlahan kerana masih menggunakan HDD. Masih ramai diluar sana yang masih menggunakan HDD bukan? Jika anda masih menggunakan HDD, ketahuilah bahawa HDD banyak membazirkan masa anda.

Hard Disk yang telah dikeluarkan dari iMac.
Sebagai penyelesaian, iMac tersebut dinaiktaraf dari menggunakan HDD ke SSD. Dengan SSD, percayalah bahawa semua pengguna SSD sangat kagum dengan prestasi yang ditonjolkan. Tahukah anda, berbanding HDD, SSD mempunyai banyak kelebihan yang menakjubkan. Antaranya, pemindahan data yang lebih cepat, penggunaan kuasa yang lebih efisien (jimat), tiada bunyi dihasilkan, tiada getaran, haba yang dikeluarkan sangat rendah, 30% lebih pantas semasa anda membuka dokumen/fail/folder dan yang penting sekali anda tidak perlu risau dengan kehilangan data yang diakibatkan oleh magnetik. Tempoh naiktaraf ke SSD bergantung kepada stok. Jika ready stock, kami boleh siapkan 1-3 hari mengikut queue. Manakala kosnya boleh dirujuk dimana-mana cawangan OK Computer Solution.
SDD baru.
SSD telah dimasukkan ke dalam iMac.
iMac beliau kini sudah berjaya dinaiktaraf. Beliau sangat gembira setelah mengetahui iMac miliknya kini seperti baru dibeli dan sangatlah laju dari segi prestasinya. Kami juga turut mengingati beliau supaya servis iMac tersebut sekurang-kurangnya 6 bulan sekali bagi memastikan haba didalam iMac terkawal.

iMac bersiap sedia untuk pemasangan OSX.



SEBARANG PERTANYAAN BOLEH TERUS CALL/WASAP
KAMI 013-2986104 (Faiz)

-FB-ok computer solution bangi
-IG-ok computer solution bangi
-WAZE-ok computer solution bangi
-GOOGLE MAP-ok computer solution bangi




                              

Comments

Popular posts from this blog

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi