Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

REPAIR APPLE IMAC : IMAC TIDAK BOLEH DIHIDUPKAN KERANA POWER SUPPLY TERBAKAR | OKCS BANGI

Pelanggan kami datang ke OK Computer Solution Petaling Jaya kerana beliau rasa sangat tertekan apabila kerja-kerja syarikat yang perlu disiapkannya tertangguh gara-gara iMac beliau tidak dapat dihidupkan.

iMac gagal dihidupkan.























 iMac dibuka untuk tujuan diagnosis oleh pakar iMac kami.


Apabila diujilari (test run) oleh pakar repair iMac kami di OK Computer Solution 
Bangi, pakar repair iMac kami mendapati Power Supply Unit iMac tersebut 
tidak boleh digunakan lagi. Pakar repair iMac kami menyenaraikan beberapa 
aspek yang mungkin menyebabkan Power Supply Unit iMac tersebut tidak boleh digunakan 
antaranya:
  • Litar pintas (short circuit).
  • iMac dibiarkan panas secara berpanjangan.
  • Guna iMac tanpa henti 24/7.
  • Power cord yang tidak sesuai.
  • iMac tidak pernah diservis selepas bertahun digunakan.






















Power Supply diuji menggunakan peralatan khas oleh pakar iMac kami.

Pakar kami kemudiannya menukar power suppy unit asal iMac yang telah rosak tersebut 
kepada power supply unit yang baru. Ianya hanya mengambil masa 2-3 hari bagi tempoh 
pemasangan power supply unit bergantung kepada stok yang kami ada. 























Power Supply baru dipasang pada iMac tersebut.

Akhirnya, pelanggan kami sangat gembira kerana selepas ini kerja-kerjanya dapat dibuat 
semula. iMac miliknya kini sudah dapat dihidupkan dan boleh digunakan seperti biasa. 
Kami juga menasihati beliau agar sentiasa memantau iMac tersebut supaya kerosakan teruk 
dapat dielakkan. Ingat, servis perlu dilakukan sekurang-kurangnya 6 bulan sekali tidak kira 
komputer apa yang anda gunakan samada iMac, Macbook, laptop, PC All in one mahupun 
PC Desktop.






















iMac dapat berfungsi seperti biasa dan melepasi 20 checklist OKCS dengan jayanya 
dan bersedia untuk dipulangkan kepada pelanggan.


SEBARANG PERTANYAAN BOLEH TERUS CALL/WASAP
KAMI 013-2986104 (Faiz)

-FB-ok computer solution bangi
-IG-ok computer solution bangi
-WAZE-ok computer solution bangi
-GOOGLE MAP-ok computer solution bangi





                              

Comments

Popular posts from this blog

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi