Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

REPAIR APPLE IMAC : IMAC TIDAK BOLEH DISAMBUNGKAN KE INTERNET MELALUI WIFI | OKCS BANGI

Pelanggan kami datang ke OK Computer Solution bangi kerana iMac beliau tidak boleh disambungkan ke rangkaian melalui wifi. Beliau sangat kecewa kerana internet adalah penting bagi dirinya. Kenapa iMac tak dapat sambung ke rangkaian melalui wifi?

Pakar iMac kami sedang membuka screw iMac tersebut.
Setelah diagnosis dilakukan oleh technician kami, didapati iMac tersebut mengalami kerosakan pada wifi card. Apa itu wifi card? Apa fungsi wifi card?  Pentingkah wifi card ni? Wifi card adalah antaramuka bagi menghubungkan motherboard dengan rangkaian menggunakan teknologi tanpa wayar. Kalau iMac tiada wifi card atau rosak, iMac tidak dapat dihubungkan kemana-mana access point. Jika dibiarkan wifi card yang rosak tersebut didalam iMac, ianya turut memberi kesan kepada komponen - komponen lain seperti motherboard dan sebagainya.

Wifi Card yang lama dan rosak. Sampai berkarat dah tu.
Wifi card tersebut perlu diganti baru supaya masalah beliau dapat diselesaikan. Tempoh penukaran mengambil masa 2-5 hari bergantung kepada stok yang ada. Kos pula perlu dirujuk dimana-mana 9 cawangan OK Computer Solution. 

Wifi Card baru yang akan dipasang pada iMac tersebut.
Pelanggan kami sangatlah gembira kerana kini beliau dapat menggunakan internet semula. Wifi pada iMac beliau dah boleh digunakan selepas diganti baru. Beliau juga sangat berpuas hati dengan perkhidmatan yang kami berikan.

iMac berjaya disambungkan ke Wifi semasa pengujian dibuat.




SEBARANG PERTANYAAN BOLEH TERUS CALL/WASAP
KAMI 013-2986104 (Faiz)

-FB-ok computer solution bangi
-IG-ok computer solution bangi
-WAZE-ok computer solution bangi
-GOOGLE MAP-ok computer solution bangi




                              

Comments

Popular posts from this blog

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi