Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

Image
Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OKCS Bangi

- Orang kata nak cari kedai repair laptop bangi dan kajang ni susah gila. Puas google tapi tak jumpa, ha berita baik pada warga bangi dan kajang, Ok Computer solution bangi repair laptop di sini. Kami dah lama beroperasi sebenarnya tapi malangnya google map tidak di claim, malangnya google map kami telah suspended. Jadi kena buat baru la nampaknya.

- Jadi kepada warga bangi dan kajang kami repair laptop. Kami repair laptop dari brand A-T adalah brand Acer sehingga Toshiba (maksudnya acer asus lenovo samsung msi alienware dell toshiba)

- Jadi kami repair laptop kerosakkan apa?

Kami repair laptopkerosakkan motherboard (contohnya laptop tidak boleh on akibat disambar petir yang menyebabkan chipset dekat motherboard terbakar, kami boleh tukar chipset yang terbakar itu dengan yang baru) contoh macam dibawah Kami repair laptopkerosakkan screen, ( contah screen laptop pecah, kami boleh tukar screen yang baru ) contoh macam dibawah


Selain itu kami repai…

REPAIR APPLE IMAC : IMAC TIDAK BOLEH DISAMBUNGKAN KE INTERNET MELALUI WIFI | OKCS BANGI

Pelanggan kami datang ke OK Computer Solution bangi kerana iMac beliau tidak boleh disambungkan ke rangkaian melalui wifi. Beliau sangat kecewa kerana internet adalah penting bagi dirinya. Kenapa iMac tak dapat sambung ke rangkaian melalui wifi?

Pakar iMac kami sedang membuka screw iMac tersebut.
Setelah diagnosis dilakukan oleh technician kami, didapati iMac tersebut mengalami kerosakan pada wifi card. Apa itu wifi card? Apa fungsi wifi card?  Pentingkah wifi card ni? Wifi card adalah antaramuka bagi menghubungkan motherboard dengan rangkaian menggunakan teknologi tanpa wayar. Kalau iMac tiada wifi card atau rosak, iMac tidak dapat dihubungkan kemana-mana access point. Jika dibiarkan wifi card yang rosak tersebut didalam iMac, ianya turut memberi kesan kepada komponen - komponen lain seperti motherboard dan sebagainya.

Wifi Card yang lama dan rosak. Sampai berkarat dah tu.
Wifi card tersebut perlu diganti baru supaya masalah beliau dapat diselesaikan. Tempoh penukaran mengambil masa 2-5 hari bergantung kepada stok yang ada. Kos pula perlu dirujuk dimana-mana 9 cawangan OK Computer Solution. 

Wifi Card baru yang akan dipasang pada iMac tersebut.
Pelanggan kami sangatlah gembira kerana kini beliau dapat menggunakan internet semula. Wifi pada iMac beliau dah boleh digunakan selepas diganti baru. Beliau juga sangat berpuas hati dengan perkhidmatan yang kami berikan.

iMac berjaya disambungkan ke Wifi semasa pengujian dibuat.




SEBARANG PERTANYAAN BOLEH TERUS CALL/WASAP
KAMI 013-2986104 (Faiz)

-FB-ok computer solution bangi
-IG-ok computer solution bangi
-WAZE-ok computer solution bangi
-GOOGLE MAP-ok computer solution bangi




                              

Comments

Popular posts from this blog

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA