Solved masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang | kedai repair laptop

Image
Solved masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang | kedai repair laptop
Hari ini admin ingin berkongi sikit masalah laptop hp pavilion 14slow dan hangteruk. Banyak pengunalaptop hp pavilion 14mengadu dan juga mengkritik kenapa laptop hp pavilion 14 ini menjadi slow dan selalu hang.
Puas mencari kedai repair laptop sekitar bangi ini, susah betul nak cari sampai kena google akhirnya jumpa satu nama kedai computer iaitu ok computer solution bangi.
Owner laptop hp pavilion 14 ini mengadu kepada kami laptop hp pavilion 14 beliau kerap hang dan application freeze( maksudnya semua benda tak begerak, kena force shutdown laptop)(tekan button on lama-lama)

Owner laptop hp pavilion 14 ini memberitahu kami sebelom ini laptop hp paviliom 14 beliau 2gb ram dan beliau tukar 2gb jadi 4gb ram, beliau memberitahu laptop dia laju sekejap tak sampai sebulan jadi balik masalah laptop  slow dan hang ini, owner memberitahu dia sangat-sangat STRESS dah la kerja banyak tidak siap, serta masa tengah nak present…

REPAIR APPLE IMAC : IMAC TIDAK BOLEH DISAMBUNGKAN KE INTERNET MELALUI WIFI | OKCS BANGI

Pelanggan kami datang ke OK Computer Solution bangi kerana iMac beliau tidak boleh disambungkan ke rangkaian melalui wifi. Beliau sangat kecewa kerana internet adalah penting bagi dirinya. Kenapa iMac tak dapat sambung ke rangkaian melalui wifi?

Pakar iMac kami sedang membuka screw iMac tersebut.
Setelah diagnosis dilakukan oleh technician kami, didapati iMac tersebut mengalami kerosakan pada wifi card. Apa itu wifi card? Apa fungsi wifi card?  Pentingkah wifi card ni? Wifi card adalah antaramuka bagi menghubungkan motherboard dengan rangkaian menggunakan teknologi tanpa wayar. Kalau iMac tiada wifi card atau rosak, iMac tidak dapat dihubungkan kemana-mana access point. Jika dibiarkan wifi card yang rosak tersebut didalam iMac, ianya turut memberi kesan kepada komponen - komponen lain seperti motherboard dan sebagainya.

Wifi Card yang lama dan rosak. Sampai berkarat dah tu.
Wifi card tersebut perlu diganti baru supaya masalah beliau dapat diselesaikan. Tempoh penukaran mengambil masa 2-5 hari bergantung kepada stok yang ada. Kos pula perlu dirujuk dimana-mana 9 cawangan OK Computer Solution. 

Wifi Card baru yang akan dipasang pada iMac tersebut.
Pelanggan kami sangatlah gembira kerana kini beliau dapat menggunakan internet semula. Wifi pada iMac beliau dah boleh digunakan selepas diganti baru. Beliau juga sangat berpuas hati dengan perkhidmatan yang kami berikan.

iMac berjaya disambungkan ke Wifi semasa pengujian dibuat.
SEBARANG PERTANYAAN BOLEH TERUS CALL/WASAP
KAMI 013-2986104 (Faiz)

-FB-ok computer solution bangi
-IG-ok computer solution bangi
-WAZE-ok computer solution bangi
-GOOGLE MAP-ok computer solution bangi
                              

Comments

Popular posts from this blog

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh