Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi

Image
Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi
JAP!Macbook kena servis ke?!!
Tak pernah dengar pun macbook kena servis ke? selalu guna macbook kita sleep terus je tak pernah pulak dengar macbook kena servis. Jap korang tak pernah dengar ke macbook sebenarnya kena servis setahun sekali? 
Tak pernah dengar ke ? sebenarnya sama je dengan laptop, kalau tak pernah dengar meh admin cerita apa kelebihan servis macbook ini sebenarnya.
Kelebihan servis macbook?
Lebih sejuk daripada biasa. (wow sejuk macam mana tu?)Kenapa lebih sejuk pulak?Bila habuk tebal sekat pada fan masalah akan timbul adalah fan tidak  berfungi udara panas akan terkumpul sebab tulah kadang-kadang Macbook tutup sendiri atau mati sendiriBila fan tak pusing motherboard boleh terbakar tau. hati hati. harga untuk repair motherboard macbook sangatlah tinggi, boleh cecah ribu-ribu ringgi sekali motherboard dh rosak.So bila fan bebas dari habuk yang sekat udara panas senang keluar jadi macbook lebih sej…

IMAC TAK BOLEH ON? | OKCS BANGI

Apple iMac pelanggan OKCS bangi bermasalah tidak boleh dihidupkan. Beliau sangat stress kerana iMac tersebut penting untuk beliau menyiapkan hal-hal pejabatnya.
Ciri-ciri tidak boleh dihidupkan : 
  1. Tiada sebarang respon apabila power button ditekan.
  2. Kipas tidak berpusing.
  3. Tiada sebarang bunyi.
  4. Tiada paparan pada skrin.
  5. Tiada aktiviti bagi HDD dan DVD-Drive.

Selepas proses diagnosis dilakukan, OKCS bangi mendapati terdapat kesan terbakar pada Power Supply Unit (PSU), dan itu adalah penyebab masalah tidak boleh dihidupkan berlaku. iMac tersebut tidak akan dapat dihidupkan selagi PSU tersebut tidak diganti.

Kami hanya mengambil masa 1-3 hari sahaja untuk menukar Power Supply Unit tersebut. Namun begitu, tempoh penukaran boleh terganggu jika ketiadaan stok. Lebih baik hubungi mana - mana cawangan kami yang terdekat dengan kawasan anda untuk mendapatkan pengesahan tempoh masa penukaran serta kos yang perlu dikeluarkan.

Alhamdulillah, iMac beliau telah berjaya dihidupkan dan berfungsi dengan lebih baik. Tiada lagi stress kerana selepas ini kerja-kerja beliau boleh disambung seperti biasa semula.


SEBARANG PERTANYAAN BOLEH TERUS CALL/WASAP
KAMI 013-2986104 (Faiz)

-FB-ok computer solution bangi
-IG-ok computer solution bangi
-WAZE-ok computer solution bangi
-GOOGLE MAP-ok computer solution bangi




                              

Comments

Popular posts from this blog

REPAIR LAPTOP | OKCS BANGI

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?