Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

IMAC TAK BOLEH ON? | OKCS BANGI

Apple iMac pelanggan OKCS bangi bermasalah tidak boleh dihidupkan. Beliau sangat stress kerana iMac tersebut penting untuk beliau menyiapkan hal-hal pejabatnya.
Ciri-ciri tidak boleh dihidupkan : 
  1. Tiada sebarang respon apabila power button ditekan.
  2. Kipas tidak berpusing.
  3. Tiada sebarang bunyi.
  4. Tiada paparan pada skrin.
  5. Tiada aktiviti bagi HDD dan DVD-Drive.

Selepas proses diagnosis dilakukan, OKCS bangi mendapati terdapat kesan terbakar pada Power Supply Unit (PSU), dan itu adalah penyebab masalah tidak boleh dihidupkan berlaku. iMac tersebut tidak akan dapat dihidupkan selagi PSU tersebut tidak diganti.

Kami hanya mengambil masa 1-3 hari sahaja untuk menukar Power Supply Unit tersebut. Namun begitu, tempoh penukaran boleh terganggu jika ketiadaan stok. Lebih baik hubungi mana - mana cawangan kami yang terdekat dengan kawasan anda untuk mendapatkan pengesahan tempoh masa penukaran serta kos yang perlu dikeluarkan.

Alhamdulillah, iMac beliau telah berjaya dihidupkan dan berfungsi dengan lebih baik. Tiada lagi stress kerana selepas ini kerja-kerja beliau boleh disambung seperti biasa semula.


SEBARANG PERTANYAAN BOLEH TERUS CALL/WASAP
KAMI 013-2986104 (Faiz)

-FB-ok computer solution bangi
-IG-ok computer solution bangi
-WAZE-ok computer solution bangi
-GOOGLE MAP-ok computer solution bangi




                              

Comments

Popular posts from this blog

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi