Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

Image
Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OKCS Bangi

- Orang kata nak cari kedai repair laptop bangi dan kajang ni susah gila. Puas google tapi tak jumpa, ha berita baik pada warga bangi dan kajang, Ok Computer solution bangi repair laptop di sini. Kami dah lama beroperasi sebenarnya tapi malangnya google map tidak di claim, malangnya google map kami telah suspended. Jadi kena buat baru la nampaknya.

- Jadi kepada warga bangi dan kajang kami repair laptop. Kami repair laptop dari brand A-T adalah brand Acer sehingga Toshiba (maksudnya acer asus lenovo samsung msi alienware dell toshiba)

- Jadi kami repair laptop kerosakkan apa?

Kami repair laptopkerosakkan motherboard (contohnya laptop tidak boleh on akibat disambar petir yang menyebabkan chipset dekat motherboard terbakar, kami boleh tukar chipset yang terbakar itu dengan yang baru) contoh macam dibawah Kami repair laptopkerosakkan screen, ( contah screen laptop pecah, kami boleh tukar screen yang baru ) contoh macam dibawah


Selain itu kami repai…

IMAC TIADA DISPLAY (NO DISPLAY) | OKCS BANGI

Apple iMac pelanggan kami bermasalah tidak menghasilkan apa-apa paparan/display pada skrin. Sebaik sahaja iMac beliau dihidupkan, skrin tidak menunjukkan sebarang respon. Beliau sangat stress kerana iMac tersebut adalah aset penting baginya dalam melakukan kerja-kerja rekaan grafik (graphic design).
iMac tiada display bila dihidupkan.

Punca yang menyebabkan tiada paparan pada skrinnya ialah skrin rosak. Skrin tersebut memang wajib ditukar jika iMac tersebut mahu digunakan lagi. Skrin rosak berpunca dari litar pintas. Litar pintas boleh terjadi melalui masalah bekalan elektrik atau berpunca dari minuman/makanan yang terkena pada skrin.
Skrin lama dikeluarkan dari iMac.

Skrin iMac beliau ditukar dengan yang baru. Harganya boleh dirujuk di mana-mana cawangan OK Computer Solution. Tempoh menukar skrin tidak lama, sekitar 1-3 hari sahaja bergantung kepada stok yang ada.
Skrin baru yang akan dipasang pada iMac.

Beliau sangat gembira kerana selepas ini dapatlah beliau membuat kerja-kerja rekaan grafik beliau kembali. Kini, iMac miliknya telah dapat berfungsi dengan baik dengan paparan yang jelas seperti biasa.
iMac kembali mengeluarkan paparan setelah dibaiki.


SEBARANG PERTANYAAN BOLEH TERUS CALL/WASAP
KAMI 013-2986104 (Faiz)

-FB-ok computer solution bangi
-IG-ok computer solution bangi
-WAZE-ok computer solution bangi
-GOOGLE MAP-ok computer solution bangi
                              

Comments

Popular posts from this blog

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?