Solved masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang | kedai repair laptop

Image
Solved masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang | kedai repair laptop contoh gambar laptop hp pavilion 14 Hari ini admin ingin berkongi sikit masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang teruk . Banyak penguna laptop hp pavilion 14 mengadu dan juga  mengkritik kenapa laptop hp pavilion 14 ini menjadi slow dan selalu hang . Puas mencari kedai repair laptop sekitar bangi ini, susah betul nak cari sampai kena google akhirnya jumpa satu nama kedai computer iaitu o k computer solution bangi . Owner laptop hp pavilion 14 ini mengadu kepada kami laptop hp pavilion 14 beliau kerap hang dan application freeze ( maksudnya semua benda tak begerak, kena force shutdown laptop) (tekan button on lama-lama) Owner laptop hp pavilion 14 ini memberitahu kami sebelom ini laptop hp paviliom 14 beliau 2gb ram dan beliau tukar 2gb jadi 4gb ram , beliau memberitahu laptop dia l aju sekejap tak sampai sebulan jadi balik masalah laptop  slow dan hang ini , owner memb

IMAC TIADA DISPLAY (NO DISPLAY) | OKCS BANGI

Apple iMac pelanggan kami bermasalah tidak menghasilkan apa-apa paparan/display pada skrin. Sebaik sahaja iMac beliau dihidupkan, skrin tidak menunjukkan sebarang respon. Beliau sangat stress kerana iMac tersebut adalah aset penting baginya dalam melakukan kerja-kerja rekaan grafik (graphic design).
iMac tiada display bila dihidupkan.

Punca yang menyebabkan tiada paparan pada skrinnya ialah skrin rosak. Skrin tersebut memang wajib ditukar jika iMac tersebut mahu digunakan lagi. Skrin rosak berpunca dari litar pintas. Litar pintas boleh terjadi melalui masalah bekalan elektrik atau berpunca dari minuman/makanan yang terkena pada skrin.
Skrin lama dikeluarkan dari iMac.

Skrin iMac beliau ditukar dengan yang baru. Harganya boleh dirujuk di mana-mana cawangan OK Computer Solution. Tempoh menukar skrin tidak lama, sekitar 1-3 hari sahaja bergantung kepada stok yang ada.
Skrin baru yang akan dipasang pada iMac.

Beliau sangat gembira kerana selepas ini dapatlah beliau membuat kerja-kerja rekaan grafik beliau kembali. Kini, iMac miliknya telah dapat berfungsi dengan baik dengan paparan yang jelas seperti biasa.
iMac kembali mengeluarkan paparan setelah dibaiki.


SEBARANG PERTANYAAN BOLEH TERUS CALL/WASAP
KAMI 013-2986104 (Faiz)

-FB-ok computer solution bangi
-IG-ok computer solution bangi
-WAZE-ok computer solution bangi
-GOOGLE MAP-ok computer solution bangi
                              

Comments

Popular posts from this blog

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh