Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

IMAC TIADA DISPLAY (NO DISPLAY) | OKCS BANGI

Apple iMac pelanggan kami bermasalah tidak menghasilkan apa-apa paparan/display pada skrin. Sebaik sahaja iMac beliau dihidupkan, skrin tidak menunjukkan sebarang respon. Beliau sangat stress kerana iMac tersebut adalah aset penting baginya dalam melakukan kerja-kerja rekaan grafik (graphic design).
iMac tiada display bila dihidupkan.

Punca yang menyebabkan tiada paparan pada skrinnya ialah skrin rosak. Skrin tersebut memang wajib ditukar jika iMac tersebut mahu digunakan lagi. Skrin rosak berpunca dari litar pintas. Litar pintas boleh terjadi melalui masalah bekalan elektrik atau berpunca dari minuman/makanan yang terkena pada skrin.
Skrin lama dikeluarkan dari iMac.

Skrin iMac beliau ditukar dengan yang baru. Harganya boleh dirujuk di mana-mana cawangan OK Computer Solution. Tempoh menukar skrin tidak lama, sekitar 1-3 hari sahaja bergantung kepada stok yang ada.
Skrin baru yang akan dipasang pada iMac.

Beliau sangat gembira kerana selepas ini dapatlah beliau membuat kerja-kerja rekaan grafik beliau kembali. Kini, iMac miliknya telah dapat berfungsi dengan baik dengan paparan yang jelas seperti biasa.
iMac kembali mengeluarkan paparan setelah dibaiki.






SEBARANG PERTANYAAN BOLEH TERUS CALL/WASAP
KAMI 013-2986104 (Faiz)

-FB-ok computer solution bangi
-IG-ok computer solution bangi
-WAZE-ok computer solution bangi
-GOOGLE MAP-ok computer solution bangi




                              





































Comments

Popular posts from this blog

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi