Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

SCREEN IMAC KELUAR WAB AIR? | OKCS BANGI

apple iMac pelanggan kami bermasalah pada skrin. Didalam skrinnya terdapat wap air yang kelihatan sangat besar. Beliau sangat rasa terganggu kerana kerja - kerjanya melibatkan editing yang mana memerlukan beliau melihat setiap hasil kerjanya dengan teliti bagi memenuhi kehendak client. Beliau meminta OK Computer Solution bangi agar baiki iMac beliau dan hentikan wap air dari terus mengganggu skrin pada masa akan datang.

Wap air kelihatan pada skrin. 

Antara penyebab wap air terhasil di skrin adalah kerana terlebih panas (overheat). Overheat terjadi bila iMac tidak diservis dalam jangka masa yang lama. Tahukah anda? Berapa kalikah iMac perlu diservis? Jawapannya ialah 6 bulan 1 kali. Pelanggan kami telah menggunakan iMac tersebut selama beberapa tahun tanpa diservis. Jika masalah wap air yang mengganggu itu dibiarkan, ianya boleh mendatangkan kerosakan yang lebih teruk dan perlu mengeluarkan belanja yang lebih besar bagi membaiki kerosakan yang akan berlaku nanti.

Penyelesaiannya, OK Computer Solution Petaling Jaya melakukan servis pada iMac beliau. Ia hanya mengambil masa 1-3 hari jika tidak memerlukan sebarang alat gantian. Manakala kosnya pula boleh dirujuk dimana-mana cawangan yang anda perlukan perkhidmatannya.


Pelanggan tersebut berasa sangat lega kerana selepas ini tiada lagi gangguan yang menghalangnya membuat kerja-kerja editing di pejabat. Wap di skrin iMac beliau sudahpun hilang dan tidak akan muncul lagi kecuali tidak diservis selepas 6 bulan digunakan.




SEBARANG PERTANYAAN BOLEH TERUS CALL/WASAP
KAMI 013-2986104 (Faiz)

-FB-ok computer solution bangi
-IG-ok computer solution bangi
-WAZE-ok computer solution bangi
-GOOGLE MAP-ok computer solution bangi





                              

Comments

Popular posts from this blog

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi