Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi

Image
Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi
JAP!Macbook kena servis ke?!!
Tak pernah dengar pun macbook kena servis ke? selalu guna macbook kita sleep terus je tak pernah pulak dengar macbook kena servis. Jap korang tak pernah dengar ke macbook sebenarnya kena servis setahun sekali? 
Tak pernah dengar ke ? sebenarnya sama je dengan laptop, kalau tak pernah dengar meh admin cerita apa kelebihan servis macbook ini sebenarnya.
Kelebihan servis macbook?
Lebih sejuk daripada biasa. (wow sejuk macam mana tu?)Kenapa lebih sejuk pulak?Bila habuk tebal sekat pada fan masalah akan timbul adalah fan tidak  berfungi udara panas akan terkumpul sebab tulah kadang-kadang Macbook tutup sendiri atau mati sendiriBila fan tak pusing motherboard boleh terbakar tau. hati hati. harga untuk repair motherboard macbook sangatlah tinggi, boleh cecah ribu-ribu ringgi sekali motherboard dh rosak.So bila fan bebas dari habuk yang sekat udara panas senang keluar jadi macbook lebih sej…

SCREEN IMAC KELUAR WAB AIR? | OKCS BANGI

apple iMac pelanggan kami bermasalah pada skrin. Didalam skrinnya terdapat wap air yang kelihatan sangat besar. Beliau sangat rasa terganggu kerana kerja - kerjanya melibatkan editing yang mana memerlukan beliau melihat setiap hasil kerjanya dengan teliti bagi memenuhi kehendak client. Beliau meminta OK Computer Solution bangi agar baiki iMac beliau dan hentikan wap air dari terus mengganggu skrin pada masa akan datang.

Wap air kelihatan pada skrin. 

Antara penyebab wap air terhasil di skrin adalah kerana terlebih panas (overheat). Overheat terjadi bila iMac tidak diservis dalam jangka masa yang lama. Tahukah anda? Berapa kalikah iMac perlu diservis? Jawapannya ialah 6 bulan 1 kali. Pelanggan kami telah menggunakan iMac tersebut selama beberapa tahun tanpa diservis. Jika masalah wap air yang mengganggu itu dibiarkan, ianya boleh mendatangkan kerosakan yang lebih teruk dan perlu mengeluarkan belanja yang lebih besar bagi membaiki kerosakan yang akan berlaku nanti.

Penyelesaiannya, OK Computer Solution Petaling Jaya melakukan servis pada iMac beliau. Ia hanya mengambil masa 1-3 hari jika tidak memerlukan sebarang alat gantian. Manakala kosnya pula boleh dirujuk dimana-mana cawangan yang anda perlukan perkhidmatannya.


Pelanggan tersebut berasa sangat lega kerana selepas ini tiada lagi gangguan yang menghalangnya membuat kerja-kerja editing di pejabat. Wap di skrin iMac beliau sudahpun hilang dan tidak akan muncul lagi kecuali tidak diservis selepas 6 bulan digunakan.




SEBARANG PERTANYAAN BOLEH TERUS CALL/WASAP
KAMI 013-2986104 (Faiz)

-FB-ok computer solution bangi
-IG-ok computer solution bangi
-WAZE-ok computer solution bangi
-GOOGLE MAP-ok computer solution bangi





                              

Comments

Popular posts from this blog

REPAIR LAPTOP | OKCS BANGI

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?