Solved masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang | kedai repair laptop

Image
Solved masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang | kedai repair laptop contoh gambar laptop hp pavilion 14 Hari ini admin ingin berkongi sikit masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang teruk . Banyak penguna laptop hp pavilion 14 mengadu dan juga  mengkritik kenapa laptop hp pavilion 14 ini menjadi slow dan selalu hang . Puas mencari kedai repair laptop sekitar bangi ini, susah betul nak cari sampai kena google akhirnya jumpa satu nama kedai computer iaitu o k computer solution bangi . Owner laptop hp pavilion 14 ini mengadu kepada kami laptop hp pavilion 14 beliau kerap hang dan application freeze ( maksudnya semua benda tak begerak, kena force shutdown laptop) (tekan button on lama-lama) Owner laptop hp pavilion 14 ini memberitahu kami sebelom ini laptop hp paviliom 14 beliau 2gb ram dan beliau tukar 2gb jadi 4gb ram , beliau memberitahu laptop dia l aju sekejap tak sampai sebulan jadi balik masalah laptop  slow dan hang ini , owner memb

MACBOOK SLOW KERANA KAPASITI RAM MACBOOK ANDA RENDAH | OKCS BANGI

OK Computer Solution bangi dikunjungi oleh seorang pelanggan. Pelanggan tersebut menghadapi masalah pada MacBook miliknya. Macbook beliau sangatlah perlahan ketika beliau melakukan kerja rekaan 3D walaupun beliau sudah menggunakan Masalah ini membuatkan beliau berasa sangat kecewa kerana kerjanya tidak dapat disiapkan pada masa yang ditetapkan. 

Casing dibuka bagi melakukan checking terlebih dahulu.
Setelah pakar MacBook kami melakukan diagnosis pada MacBook miliknya, pakar Macbook kami mendapati MacBook pelanggan tersebut sangat perlahan kerana kapasiti Random Access Memory (RAM) pada MacBook tersebut tidak mencukupi bagi kerja-kerja rekaan 3D dilakukan. MacBook itu juga perlu diservis bagi memastikan haba dalam MacBook itu stabil semasa digunakan nanti. Ingat, servis perlu dilakukan sekurang-kurangnya 6 bulan sekali. Jika tidak diservis, nasib anda akan sama seperti pelanggan kami yang lain dimana MacBook mereka mengalami kerosakan pada motherboard, processor dan lain-lain komponen berpunca dari overheat. Jika kerosakan seperti itu berlaku, kos baikpulih bagi kerosakan besar tersebut adalah sangat tinggi. Sanggupkah anda keluarkan belanja yang banyak? Sedangkan anda boleh berjimat dengan melakukan penyelenggaran pencegahan (preventive maintenance) / servis yang juga terdapat dalam perkhidmatan kami.

RAM lama dari kedua-dua slot dikeluarkan dari motherboard.
Pelanggan tersebut mengambil keputusan untuk proceed naiktaraf RAM MacBook miliknya serta servis yang disediakan oleh kami. Kos untuk naiktaraf RAM boleh dirujuk dimana-mana cawangan OK Computer Solution. Ianya dapat disiapkan dalam tempoh 2-3 hari bergantung kepada stok.

Pemasangan RAM baru slot 1.
Pemasangan RAM baru slot 2.
Akhirnya, pelanggan kami sangat gembira kerana selepas ini beliau boleh melakukan kerja rekaan 3D tanpa masalah slow lagi. Kini, prestasi MacBook miliknya sangatlah pantas berbanding sebelum ini. Tiada lagi masalah ketika melakukan kerja rekaan 3D tersebut.


SEBARANG PERTANYAAN BOLEH TERUS CALL/WASAP
KAMI 013-2986104 (Faiz)

-FB-ok computer solution bangi
-IG-ok computer solution bangi
-WAZE-ok computer solution bangi
-GOOGLE MAP-ok computer solution bangi
                              

Comments

Popular posts from this blog

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh