Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

Image
Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OKCS Bangi

- Orang kata nak cari kedai repair laptop bangi dan kajang ni susah gila. Puas google tapi tak jumpa, ha berita baik pada warga bangi dan kajang, Ok Computer solution bangi repair laptop di sini. Kami dah lama beroperasi sebenarnya tapi malangnya google map tidak di claim, malangnya google map kami telah suspended. Jadi kena buat baru la nampaknya.

- Jadi kepada warga bangi dan kajang kami repair laptop. Kami repair laptop dari brand A-T adalah brand Acer sehingga Toshiba (maksudnya acer asus lenovo samsung msi alienware dell toshiba)

- Jadi kami repair laptop kerosakkan apa?

Kami repair laptopkerosakkan motherboard (contohnya laptop tidak boleh on akibat disambar petir yang menyebabkan chipset dekat motherboard terbakar, kami boleh tukar chipset yang terbakar itu dengan yang baru) contoh macam dibawah Kami repair laptopkerosakkan screen, ( contah screen laptop pecah, kami boleh tukar screen yang baru ) contoh macam dibawah


Selain itu kami repai…

MACBOOK SLOW KERANA KAPASITI RAM MACBOOK ANDA RENDAH | OKCS BANGI

OK Computer Solution bangi dikunjungi oleh seorang pelanggan. Pelanggan tersebut menghadapi masalah pada MacBook miliknya. Macbook beliau sangatlah perlahan ketika beliau melakukan kerja rekaan 3D walaupun beliau sudah menggunakan Masalah ini membuatkan beliau berasa sangat kecewa kerana kerjanya tidak dapat disiapkan pada masa yang ditetapkan. 

Casing dibuka bagi melakukan checking terlebih dahulu.
Setelah pakar MacBook kami melakukan diagnosis pada MacBook miliknya, pakar Macbook kami mendapati MacBook pelanggan tersebut sangat perlahan kerana kapasiti Random Access Memory (RAM) pada MacBook tersebut tidak mencukupi bagi kerja-kerja rekaan 3D dilakukan. MacBook itu juga perlu diservis bagi memastikan haba dalam MacBook itu stabil semasa digunakan nanti. Ingat, servis perlu dilakukan sekurang-kurangnya 6 bulan sekali. Jika tidak diservis, nasib anda akan sama seperti pelanggan kami yang lain dimana MacBook mereka mengalami kerosakan pada motherboard, processor dan lain-lain komponen berpunca dari overheat. Jika kerosakan seperti itu berlaku, kos baikpulih bagi kerosakan besar tersebut adalah sangat tinggi. Sanggupkah anda keluarkan belanja yang banyak? Sedangkan anda boleh berjimat dengan melakukan penyelenggaran pencegahan (preventive maintenance) / servis yang juga terdapat dalam perkhidmatan kami.

RAM lama dari kedua-dua slot dikeluarkan dari motherboard.
Pelanggan tersebut mengambil keputusan untuk proceed naiktaraf RAM MacBook miliknya serta servis yang disediakan oleh kami. Kos untuk naiktaraf RAM boleh dirujuk dimana-mana cawangan OK Computer Solution. Ianya dapat disiapkan dalam tempoh 2-3 hari bergantung kepada stok.

Pemasangan RAM baru slot 1.
Pemasangan RAM baru slot 2.
Akhirnya, pelanggan kami sangat gembira kerana selepas ini beliau boleh melakukan kerja rekaan 3D tanpa masalah slow lagi. Kini, prestasi MacBook miliknya sangatlah pantas berbanding sebelum ini. Tiada lagi masalah ketika melakukan kerja rekaan 3D tersebut.


SEBARANG PERTANYAAN BOLEH TERUS CALL/WASAP
KAMI 013-2986104 (Faiz)

-FB-ok computer solution bangi
-IG-ok computer solution bangi
-WAZE-ok computer solution bangi
-GOOGLE MAP-ok computer solution bangi
                              

Comments

Popular posts from this blog

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?