Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi

Image
Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi
JAP!Macbook kena servis ke?!!
Tak pernah dengar pun macbook kena servis ke? selalu guna macbook kita sleep terus je tak pernah pulak dengar macbook kena servis. Jap korang tak pernah dengar ke macbook sebenarnya kena servis setahun sekali? 
Tak pernah dengar ke ? sebenarnya sama je dengan laptop, kalau tak pernah dengar meh admin cerita apa kelebihan servis macbook ini sebenarnya.
Kelebihan servis macbook?
Lebih sejuk daripada biasa. (wow sejuk macam mana tu?)Kenapa lebih sejuk pulak?Bila habuk tebal sekat pada fan masalah akan timbul adalah fan tidak  berfungi udara panas akan terkumpul sebab tulah kadang-kadang Macbook tutup sendiri atau mati sendiriBila fan tak pusing motherboard boleh terbakar tau. hati hati. harga untuk repair motherboard macbook sangatlah tinggi, boleh cecah ribu-ribu ringgi sekali motherboard dh rosak.So bila fan bebas dari habuk yang sekat udara panas senang keluar jadi macbook lebih sej…

CARA INSTALL OS X EL CAPITAN (FORMAT) | OKCS BANGI


OS X El Capitan



1. Sambungkan USB pendrive yang mengandungi OS X El Capitan

Selepas pendrive disambungkan, hidupkan MacBook anda, kemudian boot kedalam 
USB pendrive untuk format hard disk MacBook anda. Untuk memasuki pendrive, 
klik pada gambar OS X seperti yang tertera dibawah (sebelah kanan).







2. Buka Disk Utility


Klik Continue.


Klik Utility, kemudian pilih Disk Utility

3. Namakan dan format hard disk.

Panel kiri pada Disk Utility menunjukkan peranti storan (storage devices) yang telah 
disambungkan pada MacBook anda. Pilih storage devices yang mahu format. 
Kemudian klik butang Erase pada panel bahagian atas Disk Utility tersebut.





4. Proses installation sehingga basic setup.


Klik Continue.


Klik Agree dan Continue.


Klik pada hard disk yang akan dimasukkan OS X tersebut.


Tunggu sehingga proses selesai.


Pilih negara anda kemudian klik Continue.


 Pilih tetapan keyboard kemudian klik Continue.


Masukkan butir-butir peribadi beserta password anda.


Selesai pemasangan OS X El Capitan. 

SEBARANG PERTANYAAN BOLEH TERUS CALL/WASAP
KAMI 013-2986104 (Faiz)

-FB-ok computer solution bangi
-IG-ok computer solution bangi
-WAZE-ok computer solution bangi
-GOOGLE MAP-ok computer solution bangi




                              

Comments

Popular posts from this blog

REPAIR LAPTOP | OKCS BANGI

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?