Posts

Showing posts from November, 2017

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

Image
Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OKCS Bangi

- Orang kata nak cari kedai repair laptop bangi dan kajang ni susah gila. Puas google tapi tak jumpa, ha berita baik pada warga bangi dan kajang, Ok Computer solution bangi repair laptop di sini. Kami dah lama beroperasi sebenarnya tapi malangnya google map tidak di claim, malangnya google map kami telah suspended. Jadi kena buat baru la nampaknya.

- Jadi kepada warga bangi dan kajang kami repair laptop. Kami repair laptop dari brand A-T adalah brand Acer sehingga Toshiba (maksudnya acer asus lenovo samsung msi alienware dell toshiba)

- Jadi kami repair laptop kerosakkan apa?

Kami repair laptopkerosakkan motherboard (contohnya laptop tidak boleh on akibat disambar petir yang menyebabkan chipset dekat motherboard terbakar, kami boleh tukar chipset yang terbakar itu dengan yang baru) contoh macam dibawah Kami repair laptopkerosakkan screen, ( contah screen laptop pecah, kami boleh tukar screen yang baru ) contoh macam dibawah


Selain itu kami repai…

SOLVED : LAPTOP NO DISPLAY(TIADA PAPARAN) | OKCS BANGI

Image
REPAIR LAPTOP NO DISPLAY(TIADA PAPARAN) | OKCS BANGI

Minggu ini kami terima laptop yang mengalami masalah tiada paparan (aka no display) laptop Encik Hissam. Encik hissam berasa tidak senang hati dengan masalah tiada paparan 
(no display) pada laptopnya itu kerana banyak kerja yang banyak tertangguh.
Jadi beliau mengambil keputusan mencari kedai repair laptop yang berhampiran rumah beliau di bangi.
Setelah beliau yakin, Encik hissam terus menghantar laptopnya kepada kami ( ok computer solution bangi) dan memceritakan masalah laptopnya tiada paparan (no display )

Setelah kami check laptop encik hissam laptopnya mengalami masalah screen,
laptop tiada paparan ( no display) ada banyak faktor sebenarnyaa.,,




-Screen laptop rosak
(nak pastikan screen rosak? cucuk cable dan terus extend ke monitor screen)

-Ram rosak atau berhabuk
-motherboard problem ( bahagian chipset)

Dengan persetujuaan beliau kami terus tukar screen laptopnya dengan screen yang baru.
Kini Encik hissam boleh menggunakan laptopnya bagi…

CARA MENYELESAIKAN MASALAH BLUE SCREEN (SCREEN BIRU) | OKCS BANGI

Image
CARA MENYELESAIKAN MASALAH BLUE SCREEN (SCREEN BIRU) | OKCS BANGI

Adakah anda pernah mengalami masalah screen biru secara tiba-tiba ? blue screen dikenali sebagai BSOD pada laptop atau pc.. Apa itu BSOD?
BSOD adalah ( BLUE SCREEN OF DEATH  } bunyi menyeramkan betul tak?






BSOD ini mempunyai nama rasmi tersendiri iaitu Stop Error atau bug check, ia adalah error screen yang biasa dialami oleh Microsoft Windows apabila mengalami critical error, atau system crash yang tak boleh dibaiki.
tidak kiralah anda mengunakan windows apa window 7 ka window 8 ke mahupun window 10...

Kebanyakkannya masalah BSOD berpunya dari perisian baru (hardware baru ) yang tidak sesuai dengan laptop/pc anda..

Antara kesan-kesan BSOD ini ialah pc anda akan terasa berat dan lembab. Windows anda juga akan sering mengalami crash dan kemungkinan windows anda tidak boleh boot (AKA stack dekat window logo)

Anda perasan tak masa Bluescreen tersebut terdapat code, code yang tertentu, 

Antara code (error code ) yang tertulis ialah :






REPAIR LAPTOP KAJANG | OKCS BANGI

Image
SERVIS LAPTOP KAJANG | OKCS BANGI
KENAPA LAPTOP KERAP PANAS ?

laptop selalu panas kerana ruang udara pada kipas tertutup dengan habuk yang tebal mengakibatkankipas dan chipset pada motherboard gagal berfungi dengan baik.
-Ye la kita kalau panas pun susah nak buat kerja betul tak?
-Sama seperti laptop kita.

REPAIR LAPTOP KAJANG
REPAIR LAPTOP KAJANG

REPAIR LAPTOP KAJANG
Selain itu bukan habuk saja yang mengganggu malah thermal paste kering punca laptop cepat rosak (graphic chip burn) ,laptop tertiba jadi no display & pelbagai lagi kerosakkan.
REPAIR LAPTOP KAJANG

APA YANG PATUT ANDA BUAT BAGI MENGELAKKAN PEKARA INI BELAKU ?

-SENANG SAJA
Servis 6bulan sekali sudah memadai bagi mengelakkan kerosakkan seperti chipset burn dan sebagainya.
-Ia seperti kereta ataupun moto diservis bila sampai masanya.
REPAIR LAPTOP KAJANG

Kereta/moto tukar minyak hitam, laptop tukar thermal paste.
(Tak sampai 2jam pun servis laptop ini)

Jika ada sebarang pertanyaan boleh :
call / wasap kami terus di :

call/wasap : 013-29861…

SOLVED : MASALAH LAPTOP AUTO SHUTDOWN | OKCS BANGI

Image
Servis laptop masalah auto shutdown  & tempat servis laptop sekitar bangi , kajang

Salah sorang daripada customer kami, mengadu masalah laptopnya yang sering auto shutdown( off sendiri) selepas setengah jam bermain game kegemarannya dan ini amat menganggu beliau kerana tarikh pertandingan hampir tiba.

Setelah puas mencari kedai computer , akhirnya beliau membuat keputusan menghantar laptopnya ke kedai kami
OKCS BANGI (CLICK UTK PM KAMI)











Untuk buat checkup masalah auto shutdown.
Setelah kami membuat check pada laptopnya, terdapat habuk yang tebal tersekat pada kipas dan ruang udara keluar,
selain itu thermal paste pada chip graphicnya keras. itulah punca kenapa laptop beliau selalu auto shutdown sendiri..

Setelah kami servis laptop beliau masalah auto shutdown tersebut tidak berulang lagi, Dan kini beliau boleh menyambung bermain game kegemarannya.

Jika korang mengalami masalah auto shutdown yang sama seperti beliau boleh

HUBUNGI KAMI DI :

WASAP / CALL : O13-2986104

ATAU PM FB KAMI …

SOLVED : MASALAH MACBOOK OVERHEAT | OKCS BANGI

Image
Servis macbook overheat & dan tempat repair macbook

Minggu lepas kami terima masalah macbook overheat yang dihadapi oleh Encik Kamarulzaman yang datang dari putrajaya..
Beliau menyatakan macbooknya kerap panas dan terpadam sendiri mengakibatkan kerja beliau banyak tertangguh.
Encik Kamarulzaman terus hubungi kami setelah di rekoman oleh kawannya.

Setelah kami check kami dapati macbook encik kamarulzaman penuh dengan habuk serta thermal paste kering mengakibatkan macbook overheat.

Setelah kami servis masalah macbook overheat beliau tidak berulang lagi.

Kini Encik Kamarulzaman boleh menggunakan macbooknya bagi menyiapkan kerja-kerja tertangguh tanpa sebarang masalah.

Jika korang menghadapi masalah macbook overheat call kami di talian
013-2986104


TEKAN SINI UTK CHAT KAMI!!!
>>>TEKAN SINI<<<
>>>TEKAN SINI<<<
>>>TEKAN SINI<<<


Dan anda boleh terus ke waze atau google map ke tempat kami.
waze: OK COMPUTER SOLUTION BANGI
google map: OK COMPUTER S…