Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

REPAIR LAPTOP KAJANG | OKCS BANGI

SERVIS LAPTOP KAJANG | OKCS BANGI


KENAPA LAPTOP KERAP PANAS ?

laptop selalu panas kerana ruang udara pada kipas tertutup dengan habuk yang tebal mengakibatkan kipas dan chipset pada motherboard gagal berfungi dengan baik.
-Ye la kita kalau panas pun susah nak buat kerja betul tak?
-Sama seperti laptop kita.


                                              REPAIR LAPTOP KAJANG
                                              REPAIR LAPTOP KAJANG

                                              REPAIR LAPTOP KAJANG
Selain itu bukan habuk saja yang mengganggu malah thermal paste kering punca laptop cepat rosak (graphic chip burn) ,laptop tertiba jadi no display & pelbagai lagi kerosakkan.
                                            REPAIR LAPTOP KAJANG

APA YANG PATUT ANDA BUAT BAGI MENGELAKKAN PEKARA INI BELAKU ?

-SENANG SAJA
Servis 6bulan sekali sudah memadai bagi mengelakkan kerosakkan seperti chipset burn dan sebagainya.
-Ia seperti kereta ataupun moto diservis bila sampai masanya.
                                             REPAIR LAPTOP KAJANG

Kereta/moto tukar minyak hitam, laptop tukar thermal paste.
(Tak sampai 2jam pun servis laptop ini)

Jika ada sebarang pertanyaan boleh :
call / wasap kami terus di :

call/wasap : 013-2986104 (repair laptop kajang)
PM KAMI DI FACEBOOK :>>> OKCS BANGI <<< 

CUSTOMER REVIEWS
















Comments

Popular posts from this blog

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi