Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

SOLVED : LAPTOP NO DISPLAY(TIADA PAPARAN) | OKCS BANGI

REPAIR LAPTOP NO DISPLAY(TIADA PAPARAN) | OKCS BANGI

Minggu ini kami terima laptop yang mengalami masalah tiada paparan (aka no display) laptop Encik Hissam. Encik hissam berasa tidak senang hati dengan masalah tiada paparan 
(no display) pada laptopnya itu kerana banyak kerja yang banyak tertangguh.
Jadi beliau mengambil keputusan mencari kedai repair laptop yang berhampiran rumah beliau di bangi.
Setelah beliau yakin, Encik hissam terus menghantar laptopnya kepada kami ( ok computer solution bangi) dan memceritakan masalah laptopnya tiada paparan (no display )

Setelah kami check laptop encik hissam laptopnya mengalami masalah screen,
laptop tiada paparan ( no display) ada banyak faktor sebenarnyaa.,,




-Screen laptop rosak
(nak pastikan screen rosak? cucuk cable dan terus extend ke monitor screen)

-Ram rosak atau berhabuk
-motherboard problem ( bahagian chipset)

Dengan persetujuaan beliau kami terus tukar screen laptopnya dengan screen yang baru.
Kini Encik hissam boleh menggunakan laptopnya bagi menyiapkan kerja-kerjanya tanpa sebarang masalah.

Jika korang mengalami masalah laptop Tiada paparan ( no display ) seperti Encik hissam, korang boleh terus hubungi kami di 60132986104

Dan anda terus kedai kami dengan mengunakan waze ataupun google map

WHATSAPP KAMI TERUS PUN BOLEH >>>60132986104<<<

PM KAMI DI FACEBOOK  :>>> OKCS BANGI <<< 

WAZE : OK COMPUTER SOLUTION BANGI












                                                                               CUSTOMER REVIEWS

















Comments

Popular posts from this blog

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi