Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi

Image
Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi
JAP!Macbook kena servis ke?!!
Tak pernah dengar pun macbook kena servis ke? selalu guna macbook kita sleep terus je tak pernah pulak dengar macbook kena servis. Jap korang tak pernah dengar ke macbook sebenarnya kena servis setahun sekali? 
Tak pernah dengar ke ? sebenarnya sama je dengan laptop, kalau tak pernah dengar meh admin cerita apa kelebihan servis macbook ini sebenarnya.
Kelebihan servis macbook?
Lebih sejuk daripada biasa. (wow sejuk macam mana tu?)Kenapa lebih sejuk pulak?Bila habuk tebal sekat pada fan masalah akan timbul adalah fan tidak  berfungi udara panas akan terkumpul sebab tulah kadang-kadang Macbook tutup sendiri atau mati sendiriBila fan tak pusing motherboard boleh terbakar tau. hati hati. harga untuk repair motherboard macbook sangatlah tinggi, boleh cecah ribu-ribu ringgi sekali motherboard dh rosak.So bila fan bebas dari habuk yang sekat udara panas senang keluar jadi macbook lebih sej…

SOLVED : LAPTOP NO DISPLAY(TIADA PAPARAN) | OKCS BANGI

REPAIR LAPTOP NO DISPLAY(TIADA PAPARAN) | OKCS BANGI

Minggu ini kami terima laptop yang mengalami masalah tiada paparan (aka no display) laptop Encik Hissam. Encik hissam berasa tidak senang hati dengan masalah tiada paparan 
(no display) pada laptopnya itu kerana banyak kerja yang banyak tertangguh.
Jadi beliau mengambil keputusan mencari kedai repair laptop yang berhampiran rumah beliau di bangi.
Setelah beliau yakin, Encik hissam terus menghantar laptopnya kepada kami ( ok computer solution bangi) dan memceritakan masalah laptopnya tiada paparan (no display )

Setelah kami check laptop encik hissam laptopnya mengalami masalah screen,
laptop tiada paparan ( no display) ada banyak faktor sebenarnyaa.,,




-Screen laptop rosak
(nak pastikan screen rosak? cucuk cable dan terus extend ke monitor screen)

-Ram rosak atau berhabuk
-motherboard problem ( bahagian chipset)

Dengan persetujuaan beliau kami terus tukar screen laptopnya dengan screen yang baru.
Kini Encik hissam boleh menggunakan laptopnya bagi menyiapkan kerja-kerjanya tanpa sebarang masalah.

Jika korang mengalami masalah laptop Tiada paparan ( no display ) seperti Encik hissam, korang boleh terus hubungi kami di 60132986104

Dan anda terus kedai kami dengan mengunakan waze ataupun google map

WHATSAPP KAMI TERUS PUN BOLEH >>>60132986104<<<

PM KAMI DI FACEBOOK  :>>> OKCS BANGI <<< 

WAZE : OK COMPUTER SOLUTION BANGI












                                                                               CUSTOMER REVIEWS

















Comments

Popular posts from this blog

REPAIR LAPTOP | OKCS BANGI

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?