Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

Image
Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OKCS Bangi

- Orang kata nak cari kedai repair laptop bangi dan kajang ni susah gila. Puas google tapi tak jumpa, ha berita baik pada warga bangi dan kajang, Ok Computer solution bangi repair laptop di sini. Kami dah lama beroperasi sebenarnya tapi malangnya google map tidak di claim, malangnya google map kami telah suspended. Jadi kena buat baru la nampaknya.

- Jadi kepada warga bangi dan kajang kami repair laptop. Kami repair laptop dari brand A-T adalah brand Acer sehingga Toshiba (maksudnya acer asus lenovo samsung msi alienware dell toshiba)

- Jadi kami repair laptop kerosakkan apa?

Kami repair laptopkerosakkan motherboard (contohnya laptop tidak boleh on akibat disambar petir yang menyebabkan chipset dekat motherboard terbakar, kami boleh tukar chipset yang terbakar itu dengan yang baru) contoh macam dibawah Kami repair laptopkerosakkan screen, ( contah screen laptop pecah, kami boleh tukar screen yang baru ) contoh macam dibawah


Selain itu kami repai…

SOLVED : LAPTOP NO DISPLAY(TIADA PAPARAN) | OKCS BANGI

REPAIR LAPTOP NO DISPLAY(TIADA PAPARAN) | OKCS BANGI

Minggu ini kami terima laptop yang mengalami masalah tiada paparan (aka no display) laptop Encik Hissam. Encik hissam berasa tidak senang hati dengan masalah tiada paparan 
(no display) pada laptopnya itu kerana banyak kerja yang banyak tertangguh.
Jadi beliau mengambil keputusan mencari kedai repair laptop yang berhampiran rumah beliau di bangi.
Setelah beliau yakin, Encik hissam terus menghantar laptopnya kepada kami ( ok computer solution bangi) dan memceritakan masalah laptopnya tiada paparan (no display )

Setelah kami check laptop encik hissam laptopnya mengalami masalah screen,
laptop tiada paparan ( no display) ada banyak faktor sebenarnyaa.,,




-Screen laptop rosak
(nak pastikan screen rosak? cucuk cable dan terus extend ke monitor screen)

-Ram rosak atau berhabuk
-motherboard problem ( bahagian chipset)

Dengan persetujuaan beliau kami terus tukar screen laptopnya dengan screen yang baru.
Kini Encik hissam boleh menggunakan laptopnya bagi menyiapkan kerja-kerjanya tanpa sebarang masalah.

Jika korang mengalami masalah laptop Tiada paparan ( no display ) seperti Encik hissam, korang boleh terus hubungi kami di 60132986104

Dan anda terus kedai kami dengan mengunakan waze ataupun google map

WHATSAPP KAMI TERUS PUN BOLEH >>>60132986104<<<

PM KAMI DI FACEBOOK  :>>> OKCS BANGI <<< 

WAZE : OK COMPUTER SOLUTION BANGI












                                                                               CUSTOMER REVIEWS

















Comments

Popular posts from this blog

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA