Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi

Image
Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi
JAP!Macbook kena servis ke?!!
Tak pernah dengar pun macbook kena servis ke? selalu guna macbook kita sleep terus je tak pernah pulak dengar macbook kena servis. Jap korang tak pernah dengar ke macbook sebenarnya kena servis setahun sekali? 
Tak pernah dengar ke ? sebenarnya sama je dengan laptop, kalau tak pernah dengar meh admin cerita apa kelebihan servis macbook ini sebenarnya.
Kelebihan servis macbook?
Lebih sejuk daripada biasa. (wow sejuk macam mana tu?)Kenapa lebih sejuk pulak?Bila habuk tebal sekat pada fan masalah akan timbul adalah fan tidak  berfungi udara panas akan terkumpul sebab tulah kadang-kadang Macbook tutup sendiri atau mati sendiriBila fan tak pusing motherboard boleh terbakar tau. hati hati. harga untuk repair motherboard macbook sangatlah tinggi, boleh cecah ribu-ribu ringgi sekali motherboard dh rosak.So bila fan bebas dari habuk yang sekat udara panas senang keluar jadi macbook lebih sej…

SOLVED : MASALAH LAPTOP AUTO SHUTDOWN | OKCS BANGI

Servis laptop masalah auto shutdown  & tempat servis laptop sekitar bangi , kajang

Salah sorang daripada customer kami, mengadu masalah laptopnya yang sering auto shutdown( off sendiri) selepas setengah jam bermain game kegemarannya dan ini amat menganggu beliau kerana tarikh pertandingan hampir tiba.

Setelah puas mencari kedai computer , akhirnya beliau membuat keputusan menghantar laptopnya ke kedai kami
OKCS BANGI (CLICK UTK PM KAMI)











Untuk buat checkup masalah auto shutdown.
Setelah kami membuat check pada laptopnya, terdapat habuk yang tebal tersekat pada kipas dan ruang udara keluar,
selain itu thermal paste pada chip graphicnya keras. itulah punca kenapa laptop beliau selalu auto shutdown sendiri..

Setelah kami servis laptop beliau masalah auto shutdown tersebut tidak berulang lagi, Dan kini beliau boleh menyambung bermain game kegemarannya.

Jika korang mengalami masalah auto shutdown yang sama seperti beliau boleh

HUBUNGI KAMI DI :

WASAP / CALL : O13-2986104

ATAU PM FB KAMI : OKCS BANGI (ATAU SINI)





Comments

Popular posts from this blog

REPAIR LAPTOP | OKCS BANGI

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?