Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

SOLVED : MASALAH LAPTOP AUTO SHUTDOWN | OKCS BANGI

Servis laptop masalah auto shutdown  & tempat servis laptop sekitar bangi , kajang

Salah sorang daripada customer kami, mengadu masalah laptopnya yang sering auto shutdown( off sendiri) selepas setengah jam bermain game kegemarannya dan ini amat menganggu beliau kerana tarikh pertandingan hampir tiba.

Setelah puas mencari kedai computer , akhirnya beliau membuat keputusan menghantar laptopnya ke kedai kami
OKCS BANGI (CLICK UTK PM KAMI)











Untuk buat checkup masalah auto shutdown.
Setelah kami membuat check pada laptopnya, terdapat habuk yang tebal tersekat pada kipas dan ruang udara keluar,
selain itu thermal paste pada chip graphicnya keras. itulah punca kenapa laptop beliau selalu auto shutdown sendiri..

Setelah kami servis laptop beliau masalah auto shutdown tersebut tidak berulang lagi, Dan kini beliau boleh menyambung bermain game kegemarannya.

Jika korang mengalami masalah auto shutdown yang sama seperti beliau boleh

HUBUNGI KAMI DI :

WASAP / CALL : O13-2986104

ATAU PM FB KAMI : OKCS BANGI (ATAU SINI)





Comments

Popular posts from this blog

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi