Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

Image
Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OKCS Bangi

- Orang kata nak cari kedai repair laptop bangi dan kajang ni susah gila. Puas google tapi tak jumpa, ha berita baik pada warga bangi dan kajang, Ok Computer solution bangi repair laptop di sini. Kami dah lama beroperasi sebenarnya tapi malangnya google map tidak di claim, malangnya google map kami telah suspended. Jadi kena buat baru la nampaknya.

- Jadi kepada warga bangi dan kajang kami repair laptop. Kami repair laptop dari brand A-T adalah brand Acer sehingga Toshiba (maksudnya acer asus lenovo samsung msi alienware dell toshiba)

- Jadi kami repair laptop kerosakkan apa?

Kami repair laptopkerosakkan motherboard (contohnya laptop tidak boleh on akibat disambar petir yang menyebabkan chipset dekat motherboard terbakar, kami boleh tukar chipset yang terbakar itu dengan yang baru) contoh macam dibawah Kami repair laptopkerosakkan screen, ( contah screen laptop pecah, kami boleh tukar screen yang baru ) contoh macam dibawah


Selain itu kami repai…

SOLVED : MASALAH LAPTOP AUTO SHUTDOWN | OKCS BANGI

Servis laptop masalah auto shutdown  & tempat servis laptop sekitar bangi , kajang

Salah sorang daripada customer kami, mengadu masalah laptopnya yang sering auto shutdown( off sendiri) selepas setengah jam bermain game kegemarannya dan ini amat menganggu beliau kerana tarikh pertandingan hampir tiba.

Setelah puas mencari kedai computer , akhirnya beliau membuat keputusan menghantar laptopnya ke kedai kami
OKCS BANGI (CLICK UTK PM KAMI)











Untuk buat checkup masalah auto shutdown.
Setelah kami membuat check pada laptopnya, terdapat habuk yang tebal tersekat pada kipas dan ruang udara keluar,
selain itu thermal paste pada chip graphicnya keras. itulah punca kenapa laptop beliau selalu auto shutdown sendiri..

Setelah kami servis laptop beliau masalah auto shutdown tersebut tidak berulang lagi, Dan kini beliau boleh menyambung bermain game kegemarannya.

Jika korang mengalami masalah auto shutdown yang sama seperti beliau boleh

HUBUNGI KAMI DI :

WASAP / CALL : O13-2986104

ATAU PM FB KAMI : OKCS BANGI (ATAU SINI)





Comments

Popular posts from this blog

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA