Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

SOLVED : MASALAH CAMERA P9 LITE KABUR. | OKCS BANGI


 MASALAH CAMERA P9 LITE KABUR.

Assalamualaikum minggu ini kami terima masalah cemera p9 lite kabur, akibat terjatuh.
En izzat yang berasa kurang senang hati dan kecewa akibat cemera p9 lite dia kabur akibat jatuh atas kecualiannya sendiri.

Dengan berasa tidak senang hari en izzat terus google mencari kedai repair yang berhampiran dengannya dan terpamparlah ok computer solution bangi.

en izzat terus datang ke kedai kami, dan memberitahu kami camera p9 litenya kabur.
setelah kami buat checking ia adalah hanya masalah pada camera belakangnya pecah (glass camera pecah)

setelah siap tukar glass camera belakangnya itu en izzat berasa senang hati, dapat melihat cemera p9 lite nya berfungi seperti biasa.








sesiapa yang mengalami masalah seperti en izzat boleh terus pm kat di


WHATSAPP KAMI TERUS PUN BOLEH >>>60132986104<<<

PM KAMI DI FACEBOOK  :>>> OKCS BANGI <<< 

Comments

Popular posts from this blog

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi