Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi

Image
Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi
JAP!Macbook kena servis ke?!!
Tak pernah dengar pun macbook kena servis ke? selalu guna macbook kita sleep terus je tak pernah pulak dengar macbook kena servis. Jap korang tak pernah dengar ke macbook sebenarnya kena servis setahun sekali? 
Tak pernah dengar ke ? sebenarnya sama je dengan laptop, kalau tak pernah dengar meh admin cerita apa kelebihan servis macbook ini sebenarnya.
Kelebihan servis macbook?
Lebih sejuk daripada biasa. (wow sejuk macam mana tu?)Kenapa lebih sejuk pulak?Bila habuk tebal sekat pada fan masalah akan timbul adalah fan tidak  berfungi udara panas akan terkumpul sebab tulah kadang-kadang Macbook tutup sendiri atau mati sendiriBila fan tak pusing motherboard boleh terbakar tau. hati hati. harga untuk repair motherboard macbook sangatlah tinggi, boleh cecah ribu-ribu ringgi sekali motherboard dh rosak.So bila fan bebas dari habuk yang sekat udara panas senang keluar jadi macbook lebih sej…

SOLVED : MASALAH IMAC CANNOT ON ( TAK BOLEH ON ) | OKCS BANGI

MASALAH IMAC CANNOT ON ( TAK BOLEH ON )


Assalamualaikum hari ni kita dapat masalah imac cannot on ( tak boleh on)

sebelom admin cerita lebih lanjut, owner imac ini dr REMBAU (rembau most wanted yo ) :D iaitu encik hadi.

encik hadi mengunakan imacnya seperti biasa utk menyiapkan kerja harian beliau, berikut hari seterusnya secara tiba tiba imac beliau cannot on ( tak boleh on )

selepas pelbagai cara en hadi cuba hidupkan imacnya tetapi hasilnya tetap sama.
imac tetap tak boleh on (cannot on)

masalah ini amat memeningkan beliau dengan kerja berlambat yang belom siap.
dengan itu beliau mengambil keputusan menghantar imac beliau terus kepada kami di ok computer solution bangi. (return customer)


setelah kami check imac beliau ada maslah di power supplynya sudah terbakar, akibat itu imac beliau tidak boleh on (cannot on)

setelah beliau setuju dengan harga yang di tawarkan kami terus repalace part yang rosak tu dengan part yang baru.

selepas siap imac beliau, beliau amat gembira dapat melihat imacnya hidup kembali,
dengan itu en hadi dpt menyiapkan kerjanya tanpa sebarang masalah..

kepada anda yang mengalami masalah imac cannot on ( tak boleh on )
boleh PM kami atau WHATSAPP kami di


WHATSAPP KAMI TERUS PUN BOLEH >>>60132986104<<<

PM KAMI DI FACEBOOK  :>>> OKCS BANGI <<< 


Comments

Popular posts from this blog

REPAIR LAPTOP | OKCS BANGI

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?