Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

SOLVED : MASALAH IMAC CANNOT ON ( TAK BOLEH ON ) | OKCS BANGI

MASALAH IMAC CANNOT ON ( TAK BOLEH ON )


Assalamualaikum hari ni kita dapat masalah imac cannot on ( tak boleh on)

sebelom admin cerita lebih lanjut, owner imac ini dr REMBAU (rembau most wanted yo ) :D iaitu encik hadi.

encik hadi mengunakan imacnya seperti biasa utk menyiapkan kerja harian beliau, berikut hari seterusnya secara tiba tiba imac beliau cannot on ( tak boleh on )

selepas pelbagai cara en hadi cuba hidupkan imacnya tetapi hasilnya tetap sama.
imac tetap tak boleh on (cannot on)

masalah ini amat memeningkan beliau dengan kerja berlambat yang belom siap.
dengan itu beliau mengambil keputusan menghantar imac beliau terus kepada kami di ok computer solution bangi. (return customer)


setelah kami check imac beliau ada maslah di power supplynya sudah terbakar, akibat itu imac beliau tidak boleh on (cannot on)

setelah beliau setuju dengan harga yang di tawarkan kami terus repalace part yang rosak tu dengan part yang baru.

selepas siap imac beliau, beliau amat gembira dapat melihat imacnya hidup kembali,
dengan itu en hadi dpt menyiapkan kerjanya tanpa sebarang masalah..

kepada anda yang mengalami masalah imac cannot on ( tak boleh on )
boleh PM kami atau WHATSAPP kami di


WHATSAPP KAMI TERUS PUN BOLEH >>>60132986104<<<

PM KAMI DI FACEBOOK  :>>> OKCS BANGI <<< 


Comments

Popular posts from this blog

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi