Solved masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang | kedai repair laptop

Image
Solved masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang | kedai repair laptop
Hari ini admin ingin berkongi sikit masalah laptop hp pavilion 14slow dan hangteruk. Banyak pengunalaptop hp pavilion 14mengadu dan juga mengkritik kenapa laptop hp pavilion 14 ini menjadi slow dan selalu hang.
Puas mencari kedai repair laptop sekitar bangi ini, susah betul nak cari sampai kena google akhirnya jumpa satu nama kedai computer iaitu ok computer solution bangi.
Owner laptop hp pavilion 14 ini mengadu kepada kami laptop hp pavilion 14 beliau kerap hang dan application freeze( maksudnya semua benda tak begerak, kena force shutdown laptop)(tekan button on lama-lama)

Owner laptop hp pavilion 14 ini memberitahu kami sebelom ini laptop hp paviliom 14 beliau 2gb ram dan beliau tukar 2gb jadi 4gb ram, beliau memberitahu laptop dia laju sekejap tak sampai sebulan jadi balik masalah laptop  slow dan hang ini, owner memberitahu dia sangat-sangat STRESS dah la kerja banyak tidak siap, serta masa tengah nak present…

SOLVED : MASALAH IMAC CANNOT ON ( TAK BOLEH ON ) | OKCS BANGI

MASALAH IMAC CANNOT ON ( TAK BOLEH ON )


Assalamualaikum hari ni kita dapat masalah imac cannot on ( tak boleh on)

sebelom admin cerita lebih lanjut, owner imac ini dr REMBAU (rembau most wanted yo ) :D iaitu encik hadi.

encik hadi mengunakan imacnya seperti biasa utk menyiapkan kerja harian beliau, berikut hari seterusnya secara tiba tiba imac beliau cannot on ( tak boleh on )

selepas pelbagai cara en hadi cuba hidupkan imacnya tetapi hasilnya tetap sama.
imac tetap tak boleh on (cannot on)

masalah ini amat memeningkan beliau dengan kerja berlambat yang belom siap.
dengan itu beliau mengambil keputusan menghantar imac beliau terus kepada kami di ok computer solution bangi. (return customer)


setelah kami check imac beliau ada maslah di power supplynya sudah terbakar, akibat itu imac beliau tidak boleh on (cannot on)

setelah beliau setuju dengan harga yang di tawarkan kami terus repalace part yang rosak tu dengan part yang baru.

selepas siap imac beliau, beliau amat gembira dapat melihat imacnya hidup kembali,
dengan itu en hadi dpt menyiapkan kerjanya tanpa sebarang masalah..

kepada anda yang mengalami masalah imac cannot on ( tak boleh on )
boleh PM kami atau WHATSAPP kami di


WHATSAPP KAMI TERUS PUN BOLEH >>>60132986104<<<

PM KAMI DI FACEBOOK  :>>> OKCS BANGI <<< 


Comments

Popular posts from this blog

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh