Posts

Showing posts from January, 2018

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

Image
Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OKCS Bangi

- Orang kata nak cari kedai repair laptop bangi dan kajang ni susah gila. Puas google tapi tak jumpa, ha berita baik pada warga bangi dan kajang, Ok Computer solution bangi repair laptop di sini. Kami dah lama beroperasi sebenarnya tapi malangnya google map tidak di claim, malangnya google map kami telah suspended. Jadi kena buat baru la nampaknya.

- Jadi kepada warga bangi dan kajang kami repair laptop. Kami repair laptop dari brand A-T adalah brand Acer sehingga Toshiba (maksudnya acer asus lenovo samsung msi alienware dell toshiba)

- Jadi kami repair laptop kerosakkan apa?

Kami repair laptopkerosakkan motherboard (contohnya laptop tidak boleh on akibat disambar petir yang menyebabkan chipset dekat motherboard terbakar, kami boleh tukar chipset yang terbakar itu dengan yang baru) contoh macam dibawah Kami repair laptopkerosakkan screen, ( contah screen laptop pecah, kami boleh tukar screen yang baru ) contoh macam dibawah


Selain itu kami repai…

SOLVED : LAPTOP CQ40 NO DISPLAY

Image
SOLVED : LAPTOP CQ40 NO DISPLAY

assalamualaikum harini ada kita dengan encik hazim yang mengadu laptop beliau tiada paparan pada screen.

beliau mengadu laptop beliau tiada paparan pada screen yang amat-amat mengganggu beliau untuk buat kerja yang banyak tertangguh..

Setelah diagnostic oleh kami, kami dapati laptop beliau mengalami masalah chipset graphic problem.

seterusnya beliau setuju dengan harga yang ditawarkan oleh kami, untuk membaiki masalah tiada paparan.

setelah siap repair chipset graphic tersebut beliau tiada paparan pada screen.
tiada lagi laptopnya kembali pulih seperti sedia kala, malah beliau dapat menyiapkan kerja-kerja tertangguh beliau..

semoga segala urusan encik hazim dimudahkan.



Sebarang pertanyaan boleh hubungi kami di :WHATSAPP KAMI TERUS PUN BOLEH >>>60132986104<<<

PM KAMI DI FACEBOOK  :>>> OKCS BANGI <<< 

GOOGLE MAP : OK COMPUTER SOLUTION BANGI WAZE : OK COMPUTER SOLUTION BANGI




SOLVED : MASALAH WIFI TIDAK BOLEH CONNECT

Image
MASALAH WIFI TIDAK BOLEH CONNECT

ini encik taqiuddin dari bangi. beliau mengadu masalah wifi tidak boleh connect dan tidak boleh shutdown.

Encik taqiuddin sebelom ini pernah menghantr laptopnya di okcs damansara (HQ)

Beliau dapat tahu yang ok computer solution ada buka berdekatan di bangi.
jadi encik taqiuddin terus menghantr laptopnya dan mengadu masalah wifi tidak boleh connect & tak boleh shutdown dan ini amat stress kerana masalah wifi tidak boleh connect.

setelah diagnostic oleh kami, kami dapti laptop beliau telah dijangkiti virus

kami suggest pada beliau untuk buat format serta clenning dust pada laptopnya dan beliau setuju..

setelah siap, laptop encik taqiuddin beroperasi seperti biasa malah beliau kata amat2 laju dr sebelom ini..
malah masalah wifi tidak boleh connect dan tak boleh shut down telah pun selesai.

terima kasih encik taqiuddin kerana menpercayai service kami.
semoga segala urusan dimudahkan

#laptopTakBolehShutDown#laptopWifiRosak



SEBARANG PERTANYAAN BOLEH TERUS CALL/WASA…

LAPTOP PALING LATEST KELUARAN ACER!!

Image
LAPTOP PALING LATEST KELUARAN ACER!!



Acer Swift 7 (2018): Specs14in (1920 x 1080) IPS glossy with Gorilla Glass NT, touchscreen7th-gen Intel Core i7Windows 108GB RAM DDR3256GB SSD802.11b/g/n/ac 2x22 USB-C 3.1 portHD webcamDigital array mic3.5mm headset jackUK tiled backlit keyboard10 hour battery life 8.98mm1.2kg



                                 MENCARI KEDAI REPAIR LAPTOP CLICK SINI >>>> CLICK<<<<<
                                MENCARI KEDAI REPAIR LAPTOP CLICK SINI>>>> CLICK<<<<<
                                        MENCARI KEDAI REPAIR LAPTOP CLICK SINI >>>> CLICK<<<<<
  MENCARI KEDAI REPAIR LAPTOP CLICK SINI >>>> CLICK<<<<<



  MENCARI KEDAI REPAIR LAPTOP CLICK SINI >>>> CLICK<<<<<



SEBARANG PERTANYAAN BOLEH TERUS CALL/WASAP

SERVICE-REPAIR-MACBOOK-LAPTOP-SRI KEMBANGAN-PUCHONG-SHAH ALAM

Image
SERVICE-REPAIR-MACBOOK-LAPTOP-SRI KEMBANGAN-PUCHONG-SHAH ALAM

Assalamualaikum dan salam sejahtera, kami dari okcs bangi ( ok computer solution bangi ) ingin maklumkan kami menyediakan khidmat SERVICE-REPAIR-MACBOOK-LAPTOP-SRI KEMBANGAN-PUCHONG-SHAH ALAM
Bukan itu sahaja kami jugak menbaiki masalah atau kerosakkan pada macbook dan imac tuan-tuan dan puan-puan. Seperti masalah tak boleh on tiba-tiba tiada display mahupun upgrade macbook,imac tuan/puan.

Ok , saya ingin memberi tahu tidak perlu membuat temu janji kerana service kami berkonsepkan customer walk in. YE betul hanya walk in dan kami akan check terus masalah macbook tuan/puan.
MALAH, checking macbook/imac FREE kalau pergi center kena bayar betul tidak?
ye kami check macbook/imac tuan/puan FREE













CUSTOMER REVIEW