Posts

Showing posts from January, 2018

Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

SOLVED : LAPTOP CQ40 NO DISPLAY

Image
SOLVED : LAPTOP CQ40 NO DISPLAY assalamualaikum harini ada kita dengan encik hazim yang mengadu laptop beliau tiada paparan pada screen . beliau mengadu laptop  beliau tiada paparan pada screen  yang amat-amat mengganggu beliau untuk buat kerja yang banyak tertangguh.. Setelah diagnostic oleh kami, kami dapati laptop beliau mengalami masalah chipset graphic problem. seterusnya beliau setuju dengan harga yang ditawarkan oleh kami, untuk membaiki masalah tiada paparan. setelah siap repair chipset graphic tersebut  beliau tiada paparan pada screen . tiada lagi laptopnya kembali pulih seperti sedia kala, malah beliau dapat menyiapkan kerja-kerja tertangguh beliau.. semoga segala urusan encik hazim dimudahkan. Sebarang pertanyaan boleh hubungi kami di : WHATSAPP KAMI TERUS PUN BOLEH >>> 60132986104 <<< PM KAMI DI FACEBOOK  :>>>  OKCS BANGI  <<<  GOOGLE MAP :  OK COMPUTER SOLUTION BANGI WAZE :  OK COMPUTER SOLUTION BANGI

SOLVED : MASALAH WIFI TIDAK BOLEH CONNECT

Image
MASALAH WIFI TIDAK BOLEH CONNECT ini encik taqiuddin dari bangi. beliau mengadu masalah wifi tidak boleh connect dan tidak boleh shutdown. Encik taqiuddin sebelom ini pernah menghantr laptopnya di okcs damansara (HQ) Beliau dapat tahu yang ok computer solution ada buka berdekatan di bangi. jadi encik taqiuddin terus menghantr laptopnya dan mengadu masalah wifi tidak boleh connect & tak boleh shutdown dan ini amat stress kerana masalah wifi tidak boleh connect. setelah diagnostic oleh kami, kami dapti laptop beliau telah dijangkiti virus kami suggest pada beliau untuk buat format serta clenning dust pada laptopnya dan beliau setuju.. setelah siap, laptop encik taqiuddin beroperasi seperti biasa malah beliau kata amat2 laju dr sebelom ini.. malah masalah wifi tidak boleh connect dan tak boleh shut down telah pun selesai. terima kasih encik taqiuddin kerana menpercayai service kami. semoga segala urusan dimudahkan #laptopTakBolehShutDown #laptopWifiRosak SEBARANG PERTA

LAPTOP PALING LATEST KELUARAN ACER!!

Image
LAPTOP PALING LATEST KELUARAN ACER!! Acer Swift 7 (2018): Specs 14in (1920 x 1080) IPS glossy with Gorilla Glass NT, touchscreen 7th-gen Intel Core i7 Windows 10 8GB RAM DDR3 256GB SSD 802.11b/g/n/ac 2x2 2 USB-C 3.1 port HD webcam Digital array mic 3.5mm headset jack UK tiled backlit keyboard 10 hour battery life 8.98mm 1.2kg                                  MENCARI KEDAI REPAIR LAPTOP CLICK SINI >>>> CLICK <<<<<                                 MENCARI KEDAI REPAIR LAPTOP CLICK SINI>>>>  CLICK <<<<<                                         MENCARI KEDAI REPAIR LAPTOP CLICK SINI >>>>  CLICK <<<<<   MENCARI KEDAI REPAIR LAPTOP CLICK SINI >>>>  CLICK <<<<<   MENCARI KEDAI REPAIR LAPTOP CLICK SINI >>>>  CLICK <<<<< SEBARANG PERTANYAAN BOLEH TERUS CALL/WASAP KAMI 013-2986104 (HAKI

SERVICE-REPAIR-MACBOOK-LAPTOP-SRI KEMBANGAN-PUCHONG-SHAH ALAM

Image
SERVICE-REPAIR-MACBOOK-LAPTOP-SRI KEMBANGAN-PUCHONG-SHAH ALAM Assalamualaikum dan salam sejahtera, kami dari okcs bangi  ( ok computer solution bangi )  ingin maklumkan kami menyediakan khidmat  SERVICE-REPAIR-MACBOOK-LAPTOP-SRI KEMBANGAN-PUCHONG-SHAH ALAM Bukan itu sahaja kami jugak menbaiki masalah atau  kerosakkan  pada macbook dan imac tuan-tuan dan puan-puan. Seperti masalah tak boleh on  tiba-tiba  tiada display mahupun upgrade macbook,imac tuan/puan. Ok , saya ingin memberi tahu tidak perlu membuat temu janji kerana service kami berkonsepkan customer  walk in . YE betul hanya  walk in  dan kami akan check terus masalah macbook tuan/puan. MALAH, checking macbook/imac  FREE  kalau pergi center kena bayar betul tidak? ye kami check macbook/imac tuan/puan  FREE Upgrade SSD cleaning dust and change thermal paste cleaning dustt CHANGE NEW KEYBOARD MACBOOK PRO SERVICE IMAC AND CHANGE NEW HARD DISK FULL SERVICE WATER DAMAGE MACBOOK