Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi

Image
Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi
JAP!Macbook kena servis ke?!!
Tak pernah dengar pun macbook kena servis ke? selalu guna macbook kita sleep terus je tak pernah pulak dengar macbook kena servis. Jap korang tak pernah dengar ke macbook sebenarnya kena servis setahun sekali? 
Tak pernah dengar ke ? sebenarnya sama je dengan laptop, kalau tak pernah dengar meh admin cerita apa kelebihan servis macbook ini sebenarnya.
Kelebihan servis macbook?
Lebih sejuk daripada biasa. (wow sejuk macam mana tu?)Kenapa lebih sejuk pulak?Bila habuk tebal sekat pada fan masalah akan timbul adalah fan tidak  berfungi udara panas akan terkumpul sebab tulah kadang-kadang Macbook tutup sendiri atau mati sendiriBila fan tak pusing motherboard boleh terbakar tau. hati hati. harga untuk repair motherboard macbook sangatlah tinggi, boleh cecah ribu-ribu ringgi sekali motherboard dh rosak.So bila fan bebas dari habuk yang sekat udara panas senang keluar jadi macbook lebih sej…

SOLVED : LAPTOP CQ40 NO DISPLAY

SOLVED : LAPTOP CQ40 NO DISPLAY

assalamualaikum harini ada kita dengan encik hazim yang mengadu laptop beliau tiada paparan pada screen.

beliau mengadu laptop beliau tiada paparan pada screen yang amat-amat mengganggu beliau untuk buat kerja yang banyak tertangguh..

Setelah diagnostic oleh kami, kami dapati laptop beliau mengalami masalah chipset graphic problem.

seterusnya beliau setuju dengan harga yang ditawarkan oleh kami, untuk membaiki masalah tiada paparan.

setelah siap repair chipset graphic tersebut beliau tiada paparan pada screen.
tiada lagi laptopnya kembali pulih seperti sedia kala, malah beliau dapat menyiapkan kerja-kerja tertangguh beliau..

semoga segala urusan encik hazim dimudahkan.



Sebarang pertanyaan boleh hubungi kami di :WHATSAPP KAMI TERUS PUN BOLEH >>>60132986104<<<

PM KAMI DI FACEBOOK  :>>> OKCS BANGI <<< 


Comments

Popular posts from this blog

REPAIR LAPTOP | OKCS BANGI

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?