Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

SOLVED : LAPTOP CQ40 NO DISPLAY

SOLVED : LAPTOP CQ40 NO DISPLAY

assalamualaikum harini ada kita dengan encik hazim yang mengadu laptop beliau tiada paparan pada screen.

beliau mengadu laptop beliau tiada paparan pada screen yang amat-amat mengganggu beliau untuk buat kerja yang banyak tertangguh..

Setelah diagnostic oleh kami, kami dapati laptop beliau mengalami masalah chipset graphic problem.

seterusnya beliau setuju dengan harga yang ditawarkan oleh kami, untuk membaiki masalah tiada paparan.

setelah siap repair chipset graphic tersebut beliau tiada paparan pada screen.
tiada lagi laptopnya kembali pulih seperti sedia kala, malah beliau dapat menyiapkan kerja-kerja tertangguh beliau..

semoga segala urusan encik hazim dimudahkan.



Sebarang pertanyaan boleh hubungi kami di :WHATSAPP KAMI TERUS PUN BOLEH >>>60132986104<<<

PM KAMI DI FACEBOOK  :>>> OKCS BANGI <<< 


Comments

Popular posts from this blog

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi