Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi

Image
Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi
JAP!Macbook kena servis ke?!!
Tak pernah dengar pun macbook kena servis ke? selalu guna macbook kita sleep terus je tak pernah pulak dengar macbook kena servis. Jap korang tak pernah dengar ke macbook sebenarnya kena servis setahun sekali? 
Tak pernah dengar ke ? sebenarnya sama je dengan laptop, kalau tak pernah dengar meh admin cerita apa kelebihan servis macbook ini sebenarnya.
Kelebihan servis macbook?
Lebih sejuk daripada biasa. (wow sejuk macam mana tu?)Kenapa lebih sejuk pulak?Bila habuk tebal sekat pada fan masalah akan timbul adalah fan tidak  berfungi udara panas akan terkumpul sebab tulah kadang-kadang Macbook tutup sendiri atau mati sendiriBila fan tak pusing motherboard boleh terbakar tau. hati hati. harga untuk repair motherboard macbook sangatlah tinggi, boleh cecah ribu-ribu ringgi sekali motherboard dh rosak.So bila fan bebas dari habuk yang sekat udara panas senang keluar jadi macbook lebih sej…

SOLVED : MASALAH WIFI TIDAK BOLEH CONNECT

MASALAH WIFI TIDAK BOLEH CONNECT

ini encik taqiuddin dari bangi. beliau mengadu masalah wifi tidak boleh connect dan tidak boleh shutdown.

Encik taqiuddin sebelom ini pernah menghantr laptopnya di okcs damansara (HQ)

Beliau dapat tahu yang ok computer solution ada buka berdekatan di bangi.
jadi encik taqiuddin terus menghantr laptopnya dan mengadu masalah wifi tidak boleh connect & tak boleh shutdown dan ini amat stress kerana masalah wifi tidak boleh connect.

setelah diagnostic oleh kami, kami dapti laptop beliau telah dijangkiti virus

kami suggest pada beliau untuk buat format serta clenning dust pada laptopnya dan beliau setuju..

setelah siap, laptop encik taqiuddin beroperasi seperti biasa malah beliau kata amat2 laju dr sebelom ini..
malah masalah wifi tidak boleh connect dan tak boleh shut down telah pun selesai.

terima kasih encik taqiuddin kerana menpercayai service kami.
semoga segala urusan dimudahkan

#laptopTakBolehShutDown #laptopWifiRosak



SEBARANG PERTANYAAN BOLEH TERUS CALL/WASAP
KAMI 013-2986104 (Hakim)

-FB-ok computer solution bangi
-IG-ok computer solution bangi
-WAZE-ok computer solution bangi
-GOOGLE MAP-ok computer solution bangi




                              

Comments

Popular posts from this blog

REPAIR LAPTOP | OKCS BANGI

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?