Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

SOLVED : MASALAH WINDOW CORRUPT


SOLVED : WINDOW CORRUPT | OKCS BANGI


So today i want to share about window corrupt that happen after window update.
before i go more further that she from semenyih ,complain about her laptop have problem window corrupt after window update and this problem make her headache because a lot of work.

after searching computer shop in semenyih, the nearest one is ok computer solution bangi, dan kebetulan kita buka hari ahad.

after that she come to our shop complain that her laptop suddenly can't enter windows after window update,

so the fastest way is format and reinstall window.. 

so after finish reformat window she were very happy can use her laptop and complete her work.
lastly she was very happy and thankful because she found the BEST place for send her laptop.

Finally thank you sis for trust us for solve your laptop problem and thank you for your review..




Sebarang pertanyaan boleh hubungi kami di :WHATSAPP KAMI TERUS PUN BOLEH >>>60132986104<<<

PM KAMI DI FACEBOOK  :>>> OKCS BANGI <<< 







Comments

Popular posts from this blog

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi