Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

Image
Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OKCS Bangi

- Orang kata nak cari kedai repair laptop bangi dan kajang ni susah gila. Puas google tapi tak jumpa, ha berita baik pada warga bangi dan kajang, Ok Computer solution bangi repair laptop di sini. Kami dah lama beroperasi sebenarnya tapi malangnya google map tidak di claim, malangnya google map kami telah suspended. Jadi kena buat baru la nampaknya.

- Jadi kepada warga bangi dan kajang kami repair laptop. Kami repair laptop dari brand A-T adalah brand Acer sehingga Toshiba (maksudnya acer asus lenovo samsung msi alienware dell toshiba)

- Jadi kami repair laptop kerosakkan apa?

Kami repair laptopkerosakkan motherboard (contohnya laptop tidak boleh on akibat disambar petir yang menyebabkan chipset dekat motherboard terbakar, kami boleh tukar chipset yang terbakar itu dengan yang baru) contoh macam dibawah Kami repair laptopkerosakkan screen, ( contah screen laptop pecah, kami boleh tukar screen yang baru ) contoh macam dibawah


Selain itu kami repai…

Kedai Servis laptop cepat / OKCS BANGI - KAJANG


Service laptop dalam masa 2jamRamai yang tak tahu  yang laptop ini sebenarnya kena service, tukar thermal paste serta kena bersihkan habuk.
sebagai contoh





















Bahagain motherboard tu ada dua chip satu prosessor satu lagi graphic chip (ataupun dipanggil chipset)
benda yang paling penting  perlu ditukar adalahkan thermal paste, thermal paste ini adalah satu cecair yang dapat menyejukkan chipset tersebut, lagi kerap anda guna lagi kerap ia kering.
tarikh elok untuk service selalunya 1tahun sekali dan selok eloknya 6bulan sekali bagi menjaga chipset itu dari terbakar..
Thermal paste ini boleh dibaratkan mcam minyak hitam kereta, sampai KM tertentu kena tukar baru, sama juga seperti laptop ataupun macbook anda wajib tukar sebenarnya!


LOCATION KEDAI?


Kedai kami berada di seksyen 12 jalan sungai merab berhampiran perantau hil, depan sikit perantau hill akan nampak satu pintu gerbang besar, masuk pintu gerbang itu, Restoran RNZ
kedai kita sebelah kedai makan itu.

25min- DARI IOI CITY MALL PUTRAJAYA
15min- DARI UNITEN
10min- DARI KILANG DENSO
5min- DARI PETRONAS SEKSYEN 12

whatsapp = 60132986104
Google map = Okcs Bangi



Comments

Popular posts from this blog

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?