Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

Image
Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OKCS Bangi

- Orang kata nak cari kedai repair laptop bangi dan kajang ni susah gila. Puas google tapi tak jumpa, ha berita baik pada warga bangi dan kajang, Ok Computer solution bangi repair laptop di sini. Kami dah lama beroperasi sebenarnya tapi malangnya google map tidak di claim, malangnya google map kami telah suspended. Jadi kena buat baru la nampaknya.

- Jadi kepada warga bangi dan kajang kami repair laptop. Kami repair laptop dari brand A-T adalah brand Acer sehingga Toshiba (maksudnya acer asus lenovo samsung msi alienware dell toshiba)

- Jadi kami repair laptop kerosakkan apa?

Kami repair laptopkerosakkan motherboard (contohnya laptop tidak boleh on akibat disambar petir yang menyebabkan chipset dekat motherboard terbakar, kami boleh tukar chipset yang terbakar itu dengan yang baru) contoh macam dibawah Kami repair laptopkerosakkan screen, ( contah screen laptop pecah, kami boleh tukar screen yang baru ) contoh macam dibawah


Selain itu kami repai…

Solved : Laptop Asus A43S tak boleh on

Laptop asus A43s tak boleh on Solved

Laptop Asus saya tiba-tiba tak boleh on, semalam boleh je on stress la macam ni kerja banyak yang belom siap ( En Afiq)

Dengan pantas technician kami terus buat check pada laptop beliau,
tukar chargar baru tetap tak boleh on, kita cuba buat service cleaning pun sama tetap tak boleh on, akhir sekali kita cuba tukar charging jack (DC jack) beliau dengan yang baru, alhamdulillah dapat on semua seperti biasa.

DC jack ataupun Charging port jika anda salah guna adapter charging yang voltage dia lebih tinggi motherboard boleh rosak! serta DC jack boleh terbakar, lagi-lagi kalau guna universal charger, hati-hati dengan voltage kadang-kadang tertinggi.

jika anda ada masalah laptop en afiq tak boleh on, anda boleh hnatar kepada kami untuk buat checkup

checkup FREE sahaja






















































LOCATION KEDAI?


Kedai kami berada di seksyen 12 jalan sungai merab berhampiran perantau hil, depan sikit perantau hill akan nampak satu pintu gerbang besar, masuk pintu gerbang itu, Restoran RNZ
kedai kita sebelah kedai makan itu.

25min- DARI IOI CITY MALL PUTRAJAYA
15min- DARI UNITEN
10min- DARI KILANG DENSO
5min- DARI PETRONAS SEKSYEN 12

whatsapp = 60132986104
Google map = Okcs Bangi




Comments

Popular posts from this blog

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?