Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi

Image
Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi
JAP!Macbook kena servis ke?!!
Tak pernah dengar pun macbook kena servis ke? selalu guna macbook kita sleep terus je tak pernah pulak dengar macbook kena servis. Jap korang tak pernah dengar ke macbook sebenarnya kena servis setahun sekali? 
Tak pernah dengar ke ? sebenarnya sama je dengan laptop, kalau tak pernah dengar meh admin cerita apa kelebihan servis macbook ini sebenarnya.
Kelebihan servis macbook?
Lebih sejuk daripada biasa. (wow sejuk macam mana tu?)Kenapa lebih sejuk pulak?Bila habuk tebal sekat pada fan masalah akan timbul adalah fan tidak  berfungi udara panas akan terkumpul sebab tulah kadang-kadang Macbook tutup sendiri atau mati sendiriBila fan tak pusing motherboard boleh terbakar tau. hati hati. harga untuk repair motherboard macbook sangatlah tinggi, boleh cecah ribu-ribu ringgi sekali motherboard dh rosak.So bila fan bebas dari habuk yang sekat udara panas senang keluar jadi macbook lebih sej…

Solved : Laptop Asus A43S tak boleh on

Laptop asus A43s tak boleh on Solved

Laptop Asus saya tiba-tiba tak boleh on, semalam boleh je on stress la macam ni kerja banyak yang belom siap ( En Afiq)

Dengan pantas technician kami terus buat check pada laptop beliau,
tukar chargar baru tetap tak boleh on, kita cuba buat service cleaning pun sama tetap tak boleh on, akhir sekali kita cuba tukar charging jack (DC jack) beliau dengan yang baru, alhamdulillah dapat on semua seperti biasa.

DC jack ataupun Charging port jika anda salah guna adapter charging yang voltage dia lebih tinggi motherboard boleh rosak! serta DC jack boleh terbakar, lagi-lagi kalau guna universal charger, hati-hati dengan voltage kadang-kadang tertinggi.

jika anda ada masalah laptop en afiq tak boleh on, anda boleh hnatar kepada kami untuk buat checkup

checkup FREE sahaja






















































LOCATION KEDAI?


Kedai kami berada di seksyen 12 jalan sungai merab berhampiran perantau hil, depan sikit perantau hill akan nampak satu pintu gerbang besar, masuk pintu gerbang itu, Restoran RNZ
kedai kita sebelah kedai makan itu.

25min- DARI IOI CITY MALL PUTRAJAYA
15min- DARI UNITEN
10min- DARI KILANG DENSO
5min- DARI PETRONAS SEKSYEN 12

whatsapp = 60132986104
Google map = Okcs Bangi




Comments

Popular posts from this blog

REPAIR LAPTOP | OKCS BANGI

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?