Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

Image
Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OKCS Bangi

- Orang kata nak cari kedai repair laptop bangi dan kajang ni susah gila. Puas google tapi tak jumpa, ha berita baik pada warga bangi dan kajang, Ok Computer solution bangi repair laptop di sini. Kami dah lama beroperasi sebenarnya tapi malangnya google map tidak di claim, malangnya google map kami telah suspended. Jadi kena buat baru la nampaknya.

- Jadi kepada warga bangi dan kajang kami repair laptop. Kami repair laptop dari brand A-T adalah brand Acer sehingga Toshiba (maksudnya acer asus lenovo samsung msi alienware dell toshiba)

- Jadi kami repair laptop kerosakkan apa?

Kami repair laptopkerosakkan motherboard (contohnya laptop tidak boleh on akibat disambar petir yang menyebabkan chipset dekat motherboard terbakar, kami boleh tukar chipset yang terbakar itu dengan yang baru) contoh macam dibawah Kami repair laptopkerosakkan screen, ( contah screen laptop pecah, kami boleh tukar screen yang baru ) contoh macam dibawah


Selain itu kami repai…

Solved : laptop Asus x455l HDD FAILURE

Laptop asus x455L HDD failure (hdd rosak)

Susah betul cari kedai repair laptop di kajang ini, akhirnya jumpa pun kat google, sampai sesat cari kedai ini..  (en hafiz)

laptop en hafiz mengalami masalah hardisk tak detect serta kerap bluescreen lepas format, susah la mcam ini ada project dan siap lagi, time nak guna la laptop tiba-tiba pulak rosak. pening ar macam ini!.

En hafiz juga telah format laptop dia banyak kali dan masalah ini kerap jadi pada beliau seminggu sekali mesti bluescreen dan kena format
setiap masa jadi bluescreen susah la mcam ini

Setelah troubleshoot oleh technician kami, kami dapati laptop beliau mengalami HDD failure atau dikatakan hardisk rosak,
punca hardisk rosak boleh dikenal pasti, banyak kali bluescreen. slow nak mampus, banyak keluar error, dan format banyak kali pun tetap sama

Setelah tukar hardisk baru, barulah ok laptop beliau seperti macam laptop baru speed pun dah kembali seperti biasa, cuba banyangkan berapa banyak duit habis untuk buat format sahaja.
kalau format harganya pada rm50 kalau format 10kali kan dah kira membazir silap-silap boleh dapat hardisk baru 1TB tuuu

jika anda masalah seperti beliau laptop slow, hang serta slow gilaa.. boleh hantar kepada kami untuk buat checkup!
FREE JEE check laptop!!




LOCATION KEDAI?


Kedai kami berada di seksyen 12 jalan sungai merab berhampiran perantau hil, depan sikit perantau hill akan nampak satu pintu gerbang besar, masuk pintu gerbang itu, Restoran RNZ
kedai kita sebelah kedai makan itu.

25min- DARI IOI CITY MALL PUTRAJAYA
15min- DARI UNITEN
10min- DARI KILANG DENSO
5min- DARI PETRONAS SEKSYEN 12

whatsapp = 60132986104
Google map = Okcs Bangi


Comments

Popular posts from this blog

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA