Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi

Image
Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi
JAP!Macbook kena servis ke?!!
Tak pernah dengar pun macbook kena servis ke? selalu guna macbook kita sleep terus je tak pernah pulak dengar macbook kena servis. Jap korang tak pernah dengar ke macbook sebenarnya kena servis setahun sekali? 
Tak pernah dengar ke ? sebenarnya sama je dengan laptop, kalau tak pernah dengar meh admin cerita apa kelebihan servis macbook ini sebenarnya.
Kelebihan servis macbook?
Lebih sejuk daripada biasa. (wow sejuk macam mana tu?)Kenapa lebih sejuk pulak?Bila habuk tebal sekat pada fan masalah akan timbul adalah fan tidak  berfungi udara panas akan terkumpul sebab tulah kadang-kadang Macbook tutup sendiri atau mati sendiriBila fan tak pusing motherboard boleh terbakar tau. hati hati. harga untuk repair motherboard macbook sangatlah tinggi, boleh cecah ribu-ribu ringgi sekali motherboard dh rosak.So bila fan bebas dari habuk yang sekat udara panas senang keluar jadi macbook lebih sej…

Solved : laptop Asus x455l HDD FAILURE

Laptop asus x455L HDD failure (hdd rosak)

Susah betul cari kedai repair laptop di kajang ini, akhirnya jumpa pun kat google, sampai sesat cari kedai ini..  (en hafiz)

laptop en hafiz mengalami masalah hardisk tak detect serta kerap bluescreen lepas format, susah la mcam ini ada project dan siap lagi, time nak guna la laptop tiba-tiba pulak rosak. pening ar macam ini!.

En hafiz juga telah format laptop dia banyak kali dan masalah ini kerap jadi pada beliau seminggu sekali mesti bluescreen dan kena format
setiap masa jadi bluescreen susah la mcam ini

Setelah troubleshoot oleh technician kami, kami dapati laptop beliau mengalami HDD failure atau dikatakan hardisk rosak,
punca hardisk rosak boleh dikenal pasti, banyak kali bluescreen. slow nak mampus, banyak keluar error, dan format banyak kali pun tetap sama

Setelah tukar hardisk baru, barulah ok laptop beliau seperti macam laptop baru speed pun dah kembali seperti biasa, cuba banyangkan berapa banyak duit habis untuk buat format sahaja.
kalau format harganya pada rm50 kalau format 10kali kan dah kira membazir silap-silap boleh dapat hardisk baru 1TB tuuu

jika anda masalah seperti beliau laptop slow, hang serta slow gilaa.. boleh hantar kepada kami untuk buat checkup!
FREE JEE check laptop!!




LOCATION KEDAI?


Kedai kami berada di seksyen 12 jalan sungai merab berhampiran perantau hil, depan sikit perantau hill akan nampak satu pintu gerbang besar, masuk pintu gerbang itu, Restoran RNZ
kedai kita sebelah kedai makan itu.

25min- DARI IOI CITY MALL PUTRAJAYA
15min- DARI UNITEN
10min- DARI KILANG DENSO
5min- DARI PETRONAS SEKSYEN 12

whatsapp = 60132986104
Google map = Okcs Bangi


Comments

Popular posts from this blog

REPAIR LAPTOP | OKCS BANGI

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?