Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

Image
Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OKCS Bangi

- Orang kata nak cari kedai repair laptop bangi dan kajang ni susah gila. Puas google tapi tak jumpa, ha berita baik pada warga bangi dan kajang, Ok Computer solution bangi repair laptop di sini. Kami dah lama beroperasi sebenarnya tapi malangnya google map tidak di claim, malangnya google map kami telah suspended. Jadi kena buat baru la nampaknya.

- Jadi kepada warga bangi dan kajang kami repair laptop. Kami repair laptop dari brand A-T adalah brand Acer sehingga Toshiba (maksudnya acer asus lenovo samsung msi alienware dell toshiba)

- Jadi kami repair laptop kerosakkan apa?

Kami repair laptopkerosakkan motherboard (contohnya laptop tidak boleh on akibat disambar petir yang menyebabkan chipset dekat motherboard terbakar, kami boleh tukar chipset yang terbakar itu dengan yang baru) contoh macam dibawah Kami repair laptopkerosakkan screen, ( contah screen laptop pecah, kami boleh tukar screen yang baru ) contoh macam dibawah


Selain itu kami repai…

Solved : Laptop kerap hang | Kedai repair laptop kajang

Kedai repair laptop kajang | laptop kerap hang

Ramai yang datang ke kedai kami mengadu laptop meraka kerap hang, walaupun pakai windows 7 tetap hang, dulu masa ok elok je, makin hari makin teruk hang dia, dah format pun tetap sama jugak!

Itu belom guna window 8 atau windows 10 lagi la laptop hang.
so macam mana nak SOLVE laptop kerap hang ini?

1:LAPTOP HANG KURANG MEMORY (RAM)

App sekarang makin hari makin BESAR, serta makin banyak makan RAM, windows 7 seelok eloknya 4GB ram bagi mengelakkan laptop hang. Ye 4GB ram diperlukan, kalau ada app yang berat seperti AI Photoshop untuk mengelakkan laptop hang elok upgarde ke 8GB ram anda


2:  SELAIN RAM PUNCA KEDUA LAPTOP  HANG ADALAH HARDISK

HARDISK merupakan punca kedua yang menyebabkan laptop hang,kenapa hardisk? elok je hardisk ini

Ye betul sebab hardisk 
Hardisk punca laptop hang? ye betul
-kurang space lagi-lagi hardisk warning low space pehh dia punya hang dia boleh berjam-jam
-hardisk banyak error or bad sector (punca force shutdown
last sekali sebab hardisk lama.. ye la hardisk dah lama sampai masa dia kena tukar baru

3: VIRUS PUNCA LAPTOP HANG

 BUKAN VIRUS YANG INI TAU..

YANG INI

VIRUS MALWARE VIRUS WORM VIRUS TROJAN DAN SEBAGAINYA PUNCA LAPTOP HANG
laptop hang sebab, ye la virus mengganggu system file dan file-file yang penting, macam kita juga kalau sakit semua kerja tak boleh buat betul tak? gitu juga laptop

4:  LAPTOP PANAS LAMA TIDAK DI SERVICE












Tak service je laptop hang? ye betul bila laptop panas dan tempat pengudaraan udara panas keluar dari laptop disekat, maka performance laptop akan berkurangan serta clock speed laptop akan berkurangan, maka laptop akan slow sebab panas, silap-silap boleh TERBAKAR!
service je laptop setahun sekali dah bagus (service tukar thermal paste dan cleaning dust)
kejap je tak sampai 1hari pun.

LOCATION KEDAI?

Kedai kami berada di seksyen 12 jalan sungai merab berhampiran perantau hil, depan sikit perantau hill akan nampak satu pintu gerbang besar, masuk pintu gerbang itu, Restoran RNZ
kedai kita sebelah kedai makan itu.

25min- DARI IOI CITY MALL PUTRAJAYA
15min- DARI UNITEN
10min- DARI KILANG DENSO
5min- DARI PETRONAS SEKSYEN 12

whatsapp = 60132986104
Google map = Okcs Bangi







Comments

Popular posts from this blog

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA