Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

Solved : Laptop Slow dan cepat hang | Kedai repair laptop bangi

Solved :  Laptop Slow dan cepat hang | Kedai repair laptop bangi


Kedai repair laptop bangi, hari ini kita ingin berkongsikan laptop slow gila dan cepat hang.

Kita bersama encik ikhwan dari putrajaya mengadu laptop beliau slow dan cepat hang      lepas 2-3 game.

Dengan rasa tidak puas hati encik ikhwan google kedai computer berhampiran beliau dan jumpa facebook kami ok computer solution bangi

Dengan rasa tidak puas hati encik ikhwan terus datang ke kedai kami untuk buat checkup nasib check free je..

Setelah technician kami troubleshoot rupa-rupanya laptop beliau terlalu banyak app running background serta panas yang menyebabkan 
laptop slow gila dan cepat hang akibat panas

Dengan pantas kami terus suggest buat service tukar thermal paste dan cleaning dan uninstail app yang tidak guna,

Setelah siap memang nampak perubahan performance laptop beliau

Dengan itu 
laptop slow dan cepat hang telah diselesaikan boleh kami. Adakah laptop anda slow dan cepat hang seperti LAPTOP encik ikhwan? boleh datang dan troubleshoot PERCUMA dari kami ok computer solution bangi.. 

Akhir sekali laptop slow dan cepat hang telah selesai oleh kami. Encik ikhwan dapat menyiapkan kerja beliau tanpa terganggu laptop slow dan cepat hang itu.

Adakah laptop anda Slow dan cepat hang? boleh hantar kepada kami untuk buat checkup PERCUMA.

LOCATION KEDAI?

Kedai kami berada di seksyen 12 jalan sungai merab berhampiran perantau hil, depan sikit perantau hill akan nampak satu pintu gerbang besar, masuk pintu gerbang itu, Restoran RNZ
kedai kita sebelah kedai makan itu.

25min- DARI IOI CITY MALL PUTRAJAYA
15min- DARI UNITEN
10min- DARI KILANG DENSO
5min- DARI PETRONAS SEKSYEN 12

whatsapp = 60132986104
Google map = Okcs Bangi





Comments

Popular posts from this blog

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi