Solved masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang | kedai repair laptop

Image
Solved masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang | kedai repair laptop
Hari ini admin ingin berkongi sikit masalah laptop hp pavilion 14slow dan hangteruk. Banyak pengunalaptop hp pavilion 14mengadu dan juga mengkritik kenapa laptop hp pavilion 14 ini menjadi slow dan selalu hang.
Puas mencari kedai repair laptop sekitar bangi ini, susah betul nak cari sampai kena google akhirnya jumpa satu nama kedai computer iaitu ok computer solution bangi.
Owner laptop hp pavilion 14 ini mengadu kepada kami laptop hp pavilion 14 beliau kerap hang dan application freeze( maksudnya semua benda tak begerak, kena force shutdown laptop)(tekan button on lama-lama)

Owner laptop hp pavilion 14 ini memberitahu kami sebelom ini laptop hp paviliom 14 beliau 2gb ram dan beliau tukar 2gb jadi 4gb ram, beliau memberitahu laptop dia laju sekejap tak sampai sebulan jadi balik masalah laptop  slow dan hang ini, owner memberitahu dia sangat-sangat STRESS dah la kerja banyak tidak siap, serta masa tengah nak present…

Solved : Repair Macbook Pro Retina A1425 Water Damage

MACBOOK PRO RETINA A1425 WATER DAMAGE (SOLVED)

Fuh merata bro cari kedai komputer yang boleh repair macbook, tapi tak jumpa-jumpa sebenarnya macbook saya ini tertumpah air milo BRO, boleh repair tak?? Kalau pergi center harga macam beli baru, pisang woo mana nak cari duit sebanyak tu, belajar pun belom habis lagi!! -(EN Amir)

 Setelah check oleh Technician kami,  kami dapati water damage teruk gila. 50-50 kalau dapat diselamatkan dan encik amir proceed untuk buat cleaning service cuci bersih gila-gila punya!!

Setelah siap service kami dapati keybaord encik amir memg rosak , charging port rosak Dan berita baik motherboard dan SSD dalam keadaan baik ..

Kira ok alhamdulillah dari kena beli baru -( EN Amir)

Fuhh memang bernasib baik betul!! Dah la final project dalam tu,  kalau tak, pisang nak buat SEMUA semula...













Jika korang mengalami masalah water damage seperti en amir boleh cuba nasib buat service cleaning tak sampai RM 2** pun  buat service ini..
Cumanya bila buat service cleaning ini luck dia 50-50 antara OK atau TAK OK
kalau lepas service cleaning water damage pun sama, maksudnya ada bahagian di motherboard telah shortage dan itu bermakna kena replace bahagian yang shortage tersebut..
kos repair bawah RM1*** je


LOCATION KEDAI?

Kedai kami berada di seksyen 12 jalan sungai merab berhampiran perantau hil, depan sikit perantau hill akan nampak satu pintu gerbang besar, masuk pintu gerbang itu, Restoran RNZ
kedai kita sebelah kedai makan itu.

25min- DARI IOI CITY MALL PUTRAJAYA
15min- DARI UNITEN
10min- DARI KILANG DENSO
5min- DARI PETRONAS SEKSYEN 12

whatsapp = 60132986104
Google map = Okcs Bangi






Comments

Popular posts from this blog

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh