Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

Image
Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OKCS Bangi

- Orang kata nak cari kedai repair laptop bangi dan kajang ni susah gila. Puas google tapi tak jumpa, ha berita baik pada warga bangi dan kajang, Ok Computer solution bangi repair laptop di sini. Kami dah lama beroperasi sebenarnya tapi malangnya google map tidak di claim, malangnya google map kami telah suspended. Jadi kena buat baru la nampaknya.

- Jadi kepada warga bangi dan kajang kami repair laptop. Kami repair laptop dari brand A-T adalah brand Acer sehingga Toshiba (maksudnya acer asus lenovo samsung msi alienware dell toshiba)

- Jadi kami repair laptop kerosakkan apa?

Kami repair laptopkerosakkan motherboard (contohnya laptop tidak boleh on akibat disambar petir yang menyebabkan chipset dekat motherboard terbakar, kami boleh tukar chipset yang terbakar itu dengan yang baru) contoh macam dibawah Kami repair laptopkerosakkan screen, ( contah screen laptop pecah, kami boleh tukar screen yang baru ) contoh macam dibawah


Selain itu kami repai…

Solved : Repair Macbook Pro Retina A1425 Water Damage

MACBOOK PRO RETINA A1425 WATER DAMAGE (SOLVED)

Fuh merata bro cari kedai komputer yang boleh repair macbook, tapi tak jumpa-jumpa sebenarnya macbook saya ini tertumpah air milo BRO, boleh repair tak?? Kalau pergi center harga macam beli baru, pisang woo mana nak cari duit sebanyak tu, belajar pun belom habis lagi!! -(EN Amir)

 Setelah check oleh Technician kami,  kami dapati water damage teruk gila. 50-50 kalau dapat diselamatkan dan encik amir proceed untuk buat cleaning service cuci bersih gila-gila punya!!

Setelah siap service kami dapati keybaord encik amir memg rosak , charging port rosak Dan berita baik motherboard dan SSD dalam keadaan baik ..

Kira ok alhamdulillah dari kena beli baru -( EN Amir)

Fuhh memang bernasib baik betul!! Dah la final project dalam tu,  kalau tak, pisang nak buat SEMUA semula...













Jika korang mengalami masalah water damage seperti en amir boleh cuba nasib buat service cleaning tak sampai RM 2** pun  buat service ini..
Cumanya bila buat service cleaning ini luck dia 50-50 antara OK atau TAK OK
kalau lepas service cleaning water damage pun sama, maksudnya ada bahagian di motherboard telah shortage dan itu bermakna kena replace bahagian yang shortage tersebut..
kos repair bawah RM1*** je


LOCATION KEDAI?

Kedai kami berada di seksyen 12 jalan sungai merab berhampiran perantau hil, depan sikit perantau hill akan nampak satu pintu gerbang besar, masuk pintu gerbang itu, Restoran RNZ
kedai kita sebelah kedai makan itu.

25min- DARI IOI CITY MALL PUTRAJAYA
15min- DARI UNITEN
10min- DARI KILANG DENSO
5min- DARI PETRONAS SEKSYEN 12

whatsapp = 60132986104
Google map = Okcs Bangi






Comments

Popular posts from this blog

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA