Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

Solved : Repair Macbook Pro Retina A1425 Water Damage

MACBOOK PRO RETINA A1425 WATER DAMAGE (SOLVED)

Fuh merata bro cari kedai komputer yang boleh repair macbook, tapi tak jumpa-jumpa sebenarnya macbook saya ini tertumpah air milo BRO, boleh repair tak?? Kalau pergi center harga macam beli baru, pisang woo mana nak cari duit sebanyak tu, belajar pun belom habis lagi!! -(EN Amir)

 Setelah check oleh Technician kami,  kami dapati water damage teruk gila. 50-50 kalau dapat diselamatkan dan encik amir proceed untuk buat cleaning service cuci bersih gila-gila punya!!

Setelah siap service kami dapati keybaord encik amir memg rosak , charging port rosak Dan berita baik motherboard dan SSD dalam keadaan baik ..

Kira ok alhamdulillah dari kena beli baru -( EN Amir)

Fuhh memang bernasib baik betul!! Dah la final project dalam tu,  kalau tak, pisang nak buat SEMUA semula...













Jika korang mengalami masalah water damage seperti en amir boleh cuba nasib buat service cleaning tak sampai RM 2** pun  buat service ini..
Cumanya bila buat service cleaning ini luck dia 50-50 antara OK atau TAK OK
kalau lepas service cleaning water damage pun sama, maksudnya ada bahagian di motherboard telah shortage dan itu bermakna kena replace bahagian yang shortage tersebut..
kos repair bawah RM1*** je


LOCATION KEDAI?

Kedai kami berada di seksyen 12 jalan sungai merab berhampiran perantau hil, depan sikit perantau hill akan nampak satu pintu gerbang besar, masuk pintu gerbang itu, Restoran RNZ
kedai kita sebelah kedai makan itu.

25min- DARI IOI CITY MALL PUTRAJAYA
15min- DARI UNITEN
10min- DARI KILANG DENSO
5min- DARI PETRONAS SEKSYEN 12

whatsapp = 60132986104
Google map = Okcs Bangi






Comments

Popular posts from this blog

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi