Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi

Image
Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi
JAP!Macbook kena servis ke?!!
Tak pernah dengar pun macbook kena servis ke? selalu guna macbook kita sleep terus je tak pernah pulak dengar macbook kena servis. Jap korang tak pernah dengar ke macbook sebenarnya kena servis setahun sekali? 
Tak pernah dengar ke ? sebenarnya sama je dengan laptop, kalau tak pernah dengar meh admin cerita apa kelebihan servis macbook ini sebenarnya.
Kelebihan servis macbook?
Lebih sejuk daripada biasa. (wow sejuk macam mana tu?)Kenapa lebih sejuk pulak?Bila habuk tebal sekat pada fan masalah akan timbul adalah fan tidak  berfungi udara panas akan terkumpul sebab tulah kadang-kadang Macbook tutup sendiri atau mati sendiriBila fan tak pusing motherboard boleh terbakar tau. hati hati. harga untuk repair motherboard macbook sangatlah tinggi, boleh cecah ribu-ribu ringgi sekali motherboard dh rosak.So bila fan bebas dari habuk yang sekat udara panas senang keluar jadi macbook lebih sej…

Solved : Repair Macbook Pro Retina A1425 Water Damage

MACBOOK PRO RETINA A1425 WATER DAMAGE (SOLVED)

Fuh merata bro cari kedai komputer yang boleh repair macbook, tapi tak jumpa-jumpa sebenarnya macbook saya ini tertumpah air milo BRO, boleh repair tak?? Kalau pergi center harga macam beli baru, pisang woo mana nak cari duit sebanyak tu, belajar pun belom habis lagi!! -(EN Amir)

 Setelah check oleh Technician kami,  kami dapati water damage teruk gila. 50-50 kalau dapat diselamatkan dan encik amir proceed untuk buat cleaning service cuci bersih gila-gila punya!!

Setelah siap service kami dapati keybaord encik amir memg rosak , charging port rosak Dan berita baik motherboard dan SSD dalam keadaan baik ..

Kira ok alhamdulillah dari kena beli baru -( EN Amir)

Fuhh memang bernasib baik betul!! Dah la final project dalam tu,  kalau tak, pisang nak buat SEMUA semula...













Jika korang mengalami masalah water damage seperti en amir boleh cuba nasib buat service cleaning tak sampai RM 2** pun  buat service ini..
Cumanya bila buat service cleaning ini luck dia 50-50 antara OK atau TAK OK
kalau lepas service cleaning water damage pun sama, maksudnya ada bahagian di motherboard telah shortage dan itu bermakna kena replace bahagian yang shortage tersebut..
kos repair bawah RM1*** je


LOCATION KEDAI?

Kedai kami berada di seksyen 12 jalan sungai merab berhampiran perantau hil, depan sikit perantau hill akan nampak satu pintu gerbang besar, masuk pintu gerbang itu, Restoran RNZ
kedai kita sebelah kedai makan itu.

25min- DARI IOI CITY MALL PUTRAJAYA
15min- DARI UNITEN
10min- DARI KILANG DENSO
5min- DARI PETRONAS SEKSYEN 12

whatsapp = 60132986104
Google map = Okcs Bangi






Comments

Popular posts from this blog

REPAIR LAPTOP | OKCS BANGI

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?