Solved masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang | kedai repair laptop

Image
Solved masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang | kedai repair laptop
Hari ini admin ingin berkongi sikit masalah laptop hp pavilion 14slow dan hangteruk. Banyak pengunalaptop hp pavilion 14mengadu dan juga mengkritik kenapa laptop hp pavilion 14 ini menjadi slow dan selalu hang.
Puas mencari kedai repair laptop sekitar bangi ini, susah betul nak cari sampai kena google akhirnya jumpa satu nama kedai computer iaitu ok computer solution bangi.
Owner laptop hp pavilion 14 ini mengadu kepada kami laptop hp pavilion 14 beliau kerap hang dan application freeze( maksudnya semua benda tak begerak, kena force shutdown laptop)(tekan button on lama-lama)

Owner laptop hp pavilion 14 ini memberitahu kami sebelom ini laptop hp paviliom 14 beliau 2gb ram dan beliau tukar 2gb jadi 4gb ram, beliau memberitahu laptop dia laju sekejap tak sampai sebulan jadi balik masalah laptop  slow dan hang ini, owner memberitahu dia sangat-sangat STRESS dah la kerja banyak tidak siap, serta masa tengah nak present…

SSD VS HDD

10 Kelebihan kenapa anda perlu tukar ke SSD (Solid Stage Drive)

1. Solid Stage Drive ataupun nama panggilannya dipanggil SSD mempunyai 20kali ganda laju berbanding hardisk. 

(Kenapa SSD mempunyai 20kali ganda laju berbanding hardisk?)
-SSD menggunakan chip (ia lebih kurang macam pendrive cucuk sahaja terus detect terus boleh buka) berbanding external hardisk lepas cucuk kena tunggu dia detect baru boleh buka data-data yang berada di dalam tu.)

2.SSD juga melajukan boot laptop ataupun computer anda!!!
Contoh : sebelom ini boot windows ambil masa dalam 40-50saat ke 1minit tapi kalau guna SSD
selalunya akan ambil masa 10-15saat lebih pantas berbanding hardisk! lagi-lagi kalau guna dekat macbook!!

Contoh Video.


3.Dapat menjimatkan masa. kenapa dapat menjimatkan masa.
Contoh : Menggunakan software berat seperti adobe photoshop, AI AE final cut pro makan banyak ram dan juga SSD dapat mengcepatkan proses rendering pada video mahupun gambar yang anda edit,

4;Dengan kelajuan SSD ini anda boleh buka multi tab AI AE ataupun final cut pro, dengan ini kerja anda boleh siap triple lebih cepat berbanding biasa!!

5: Bagi gamer pula, proses loding boot time, kejelasan gambar serta takda stack dalam game, Tapi CPU serta GPU memainkan peranan penting setiap game yang anda main.

6. SDD juga dapat menjimatkan battery anda. kerana ia kurang menggunakan power ia lebih mennjimatkan battery laptop anda, lagi-lagi jika anda menggunakan ultrabook pehh memang battery tahan gila punya!!

7.SSD  lebih tahan lasak berbanding hardisk, kenapa kompenan dalam SSD menggunakan chip berbanding hardisk menggunakan piring seperti CD jika jatuh kehilangan data amat tinggi. Berbanding SSD jika jatuh seperti tiada apa-apa yang belaku, tetap berfungi seperti biasa kecuali pecah atau patah SSD tersebut..

8.SSD lebih sejuk berbanding hardisk, hardisk ada spinner atau macam piring CD yang berpusing

9.Dari segi fizikal SSD lebih ringan berbanding hardisk, 

10. Harga SSD kini lebih murah berbanding 3-5 tahun lepas, untuk 120gb anda boleh dapat harga dalam 4++ dan munkin akan turun lagi..

LOCATION KEDAI?


Kedai kami berada di seksyen 12 jalan sungai merab berhampiran perantau hil, depan sikit perantau hill akan nampak satu pintu gerbang besar, masuk pintu gerbang itu, Restoran RNZ
kedai kita sebelah kedai makan itu.

25min- DARI IOI CITY MALL PUTRAJAYA
15min- DARI UNITEN
10min- DARI KILANG DENSO
5min- DARI PETRONAS SEKSYEN 12

whatsapp = 60132986104
Google map = Okcs BangiComments

Popular posts from this blog

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh