Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

Image
Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OKCS Bangi

- Orang kata nak cari kedai repair laptop bangi dan kajang ni susah gila. Puas google tapi tak jumpa, ha berita baik pada warga bangi dan kajang, Ok Computer solution bangi repair laptop di sini. Kami dah lama beroperasi sebenarnya tapi malangnya google map tidak di claim, malangnya google map kami telah suspended. Jadi kena buat baru la nampaknya.

- Jadi kepada warga bangi dan kajang kami repair laptop. Kami repair laptop dari brand A-T adalah brand Acer sehingga Toshiba (maksudnya acer asus lenovo samsung msi alienware dell toshiba)

- Jadi kami repair laptop kerosakkan apa?

Kami repair laptopkerosakkan motherboard (contohnya laptop tidak boleh on akibat disambar petir yang menyebabkan chipset dekat motherboard terbakar, kami boleh tukar chipset yang terbakar itu dengan yang baru) contoh macam dibawah Kami repair laptopkerosakkan screen, ( contah screen laptop pecah, kami boleh tukar screen yang baru ) contoh macam dibawah


Selain itu kami repai…

SSD VS HDD

10 Kelebihan kenapa anda perlu tukar ke SSD (Solid Stage Drive)

1. Solid Stage Drive ataupun nama panggilannya dipanggil SSD mempunyai 20kali ganda laju berbanding hardisk. 

(Kenapa SSD mempunyai 20kali ganda laju berbanding hardisk?)
-SSD menggunakan chip (ia lebih kurang macam pendrive cucuk sahaja terus detect terus boleh buka) berbanding external hardisk lepas cucuk kena tunggu dia detect baru boleh buka data-data yang berada di dalam tu.)

2.SSD juga melajukan boot laptop ataupun computer anda!!!
Contoh : sebelom ini boot windows ambil masa dalam 40-50saat ke 1minit tapi kalau guna SSD
selalunya akan ambil masa 10-15saat lebih pantas berbanding hardisk! lagi-lagi kalau guna dekat macbook!!

Contoh Video.


3.Dapat menjimatkan masa. kenapa dapat menjimatkan masa.
Contoh : Menggunakan software berat seperti adobe photoshop, AI AE final cut pro makan banyak ram dan juga SSD dapat mengcepatkan proses rendering pada video mahupun gambar yang anda edit,

4;Dengan kelajuan SSD ini anda boleh buka multi tab AI AE ataupun final cut pro, dengan ini kerja anda boleh siap triple lebih cepat berbanding biasa!!

5: Bagi gamer pula, proses loding boot time, kejelasan gambar serta takda stack dalam game, Tapi CPU serta GPU memainkan peranan penting setiap game yang anda main.

6. SDD juga dapat menjimatkan battery anda. kerana ia kurang menggunakan power ia lebih mennjimatkan battery laptop anda, lagi-lagi jika anda menggunakan ultrabook pehh memang battery tahan gila punya!!

7.SSD  lebih tahan lasak berbanding hardisk, kenapa kompenan dalam SSD menggunakan chip berbanding hardisk menggunakan piring seperti CD jika jatuh kehilangan data amat tinggi. Berbanding SSD jika jatuh seperti tiada apa-apa yang belaku, tetap berfungi seperti biasa kecuali pecah atau patah SSD tersebut..

8.SSD lebih sejuk berbanding hardisk, hardisk ada spinner atau macam piring CD yang berpusing

9.Dari segi fizikal SSD lebih ringan berbanding hardisk, 

10. Harga SSD kini lebih murah berbanding 3-5 tahun lepas, untuk 120gb anda boleh dapat harga dalam 4++ dan munkin akan turun lagi..

LOCATION KEDAI?


Kedai kami berada di seksyen 12 jalan sungai merab berhampiran perantau hil, depan sikit perantau hill akan nampak satu pintu gerbang besar, masuk pintu gerbang itu, Restoran RNZ
kedai kita sebelah kedai makan itu.

25min- DARI IOI CITY MALL PUTRAJAYA
15min- DARI UNITEN
10min- DARI KILANG DENSO
5min- DARI PETRONAS SEKSYEN 12

whatsapp = 60132986104
Google map = Okcs Bangi



Comments

Popular posts from this blog

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA