Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi

Image
Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi
JAP!Macbook kena servis ke?!!
Tak pernah dengar pun macbook kena servis ke? selalu guna macbook kita sleep terus je tak pernah pulak dengar macbook kena servis. Jap korang tak pernah dengar ke macbook sebenarnya kena servis setahun sekali? 
Tak pernah dengar ke ? sebenarnya sama je dengan laptop, kalau tak pernah dengar meh admin cerita apa kelebihan servis macbook ini sebenarnya.
Kelebihan servis macbook?
Lebih sejuk daripada biasa. (wow sejuk macam mana tu?)Kenapa lebih sejuk pulak?Bila habuk tebal sekat pada fan masalah akan timbul adalah fan tidak  berfungi udara panas akan terkumpul sebab tulah kadang-kadang Macbook tutup sendiri atau mati sendiriBila fan tak pusing motherboard boleh terbakar tau. hati hati. harga untuk repair motherboard macbook sangatlah tinggi, boleh cecah ribu-ribu ringgi sekali motherboard dh rosak.So bila fan bebas dari habuk yang sekat udara panas senang keluar jadi macbook lebih sej…

SSD VS HDD

10 Kelebihan kenapa anda perlu tukar ke SSD (Solid Stage Drive)

1. Solid Stage Drive ataupun nama panggilannya dipanggil SSD mempunyai 20kali ganda laju berbanding hardisk. 

(Kenapa SSD mempunyai 20kali ganda laju berbanding hardisk?)
-SSD menggunakan chip (ia lebih kurang macam pendrive cucuk sahaja terus detect terus boleh buka) berbanding external hardisk lepas cucuk kena tunggu dia detect baru boleh buka data-data yang berada di dalam tu.)

2.SSD juga melajukan boot laptop ataupun computer anda!!!
Contoh : sebelom ini boot windows ambil masa dalam 40-50saat ke 1minit tapi kalau guna SSD
selalunya akan ambil masa 10-15saat lebih pantas berbanding hardisk! lagi-lagi kalau guna dekat macbook!!

Contoh Video.


3.Dapat menjimatkan masa. kenapa dapat menjimatkan masa.
Contoh : Menggunakan software berat seperti adobe photoshop, AI AE final cut pro makan banyak ram dan juga SSD dapat mengcepatkan proses rendering pada video mahupun gambar yang anda edit,

4;Dengan kelajuan SSD ini anda boleh buka multi tab AI AE ataupun final cut pro, dengan ini kerja anda boleh siap triple lebih cepat berbanding biasa!!

5: Bagi gamer pula, proses loding boot time, kejelasan gambar serta takda stack dalam game, Tapi CPU serta GPU memainkan peranan penting setiap game yang anda main.

6. SDD juga dapat menjimatkan battery anda. kerana ia kurang menggunakan power ia lebih mennjimatkan battery laptop anda, lagi-lagi jika anda menggunakan ultrabook pehh memang battery tahan gila punya!!

7.SSD  lebih tahan lasak berbanding hardisk, kenapa kompenan dalam SSD menggunakan chip berbanding hardisk menggunakan piring seperti CD jika jatuh kehilangan data amat tinggi. Berbanding SSD jika jatuh seperti tiada apa-apa yang belaku, tetap berfungi seperti biasa kecuali pecah atau patah SSD tersebut..

8.SSD lebih sejuk berbanding hardisk, hardisk ada spinner atau macam piring CD yang berpusing

9.Dari segi fizikal SSD lebih ringan berbanding hardisk, 

10. Harga SSD kini lebih murah berbanding 3-5 tahun lepas, untuk 120gb anda boleh dapat harga dalam 4++ dan munkin akan turun lagi..

LOCATION KEDAI?


Kedai kami berada di seksyen 12 jalan sungai merab berhampiran perantau hil, depan sikit perantau hill akan nampak satu pintu gerbang besar, masuk pintu gerbang itu, Restoran RNZ
kedai kita sebelah kedai makan itu.

25min- DARI IOI CITY MALL PUTRAJAYA
15min- DARI UNITEN
10min- DARI KILANG DENSO
5min- DARI PETRONAS SEKSYEN 12

whatsapp = 60132986104
Google map = Okcs BangiComments

Popular posts from this blog

REPAIR LAPTOP | OKCS BANGI

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?