Posts

Showing posts from November, 2018

Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

Image
Lama juga admin tak update blog ini Jadi kita update location kedai dulu.. so yang mana tak tahu kedai kami di mana kedai kami berhampiran perantau hil landmark kami bersebelahan  Restoran Norhasnizul 15min-  Dari ioi putrajaya 10min-  Dari Uniten 5min-  Dari kilang Denso 3min-  Petronas Sungai merab (seksyen 12) 1min-  Perantau hill Kedai computer bandar baru bangi-kajang-putrajaya nak format laptop pun boleh window 7 window 8 window 10 siap dalam 2jam (format clean) kalau backup ambil masa sikit Kedai computer bandar baru bangi-kajang-putrajaya Tapi kalau hardisk terlampau slow, barangkali hardisk bos dah  barai   kena tukar hardisk baru hardisk baru ada stock boleh siap hari yang  sama   Kedai computer bandar baru bangi-kajang-putrajaya Service PC / laptop dalam 2jam dah siap kenapa perlu service? kalau tak service akan jadi seperti gambar di atas dan di bawah. Kedai computer bandar baru bangi-kajang-putrajaya   Ba