Posts

Showing posts from November, 2018

Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi

Image
Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi
JAP!Macbook kena servis ke?!!
Tak pernah dengar pun macbook kena servis ke? selalu guna macbook kita sleep terus je tak pernah pulak dengar macbook kena servis. Jap korang tak pernah dengar ke macbook sebenarnya kena servis setahun sekali? 
Tak pernah dengar ke ? sebenarnya sama je dengan laptop, kalau tak pernah dengar meh admin cerita apa kelebihan servis macbook ini sebenarnya.
Kelebihan servis macbook?
Lebih sejuk daripada biasa. (wow sejuk macam mana tu?)Kenapa lebih sejuk pulak?Bila habuk tebal sekat pada fan masalah akan timbul adalah fan tidak  berfungi udara panas akan terkumpul sebab tulah kadang-kadang Macbook tutup sendiri atau mati sendiriBila fan tak pusing motherboard boleh terbakar tau. hati hati. harga untuk repair motherboard macbook sangatlah tinggi, boleh cecah ribu-ribu ringgi sekali motherboard dh rosak.So bila fan bebas dari habuk yang sekat udara panas senang keluar jadi macbook lebih sej…

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

Image
Lama juga admin tak update blog ini Jadi kita update location kedai dulu.. so yang mana tak tahu kedai kami di mana kedai kami berhampiran perantau hil landmark kami bersebelahan Restoran Norhasnizul 15min- Dari ioi putrajaya 10min- Dari Uniten
5min- Dari kilang Denso
3min- Petronas Sungai merab (seksyen 12)
1min- Perantau hill
Kedai computer bandar baru bangi-kajang-putrajaya
nak format laptop pun boleh window 7 window 8 window 10 siap dalam 2jam (format clean) kalau backup ambil masa sikit
Kedai computer bandar baru bangi-kajang-putrajaya

Tapi kalau hardisk terlampau slow, barangkali hardisk bos dah barai kena tukar hardisk baru hardisk baru ada stock boleh siap hari yang sama
Kedai computer bandar baru bangi-kajang-putrajaya
Service PC / laptop dalam 2jam dah siap kenapa perlu service? kalau tak service akan jadi seperti gambar di atas dan di bawah.
Kedai computer bandar baru bangi-kajang-putrajaya




Battery macbook kembung, boleh hantar ke kedai untuk checkup free je kalau bos / sis hantar ke center ken…