Posts

Showing posts from March, 2019

Solved : Laptop Lenovo G400s keyboard Tertekan sendiri

Image
Solved : Laptop lenovo G400s Keyboard tertekan sendiri -
Kedai repair laptop Bangi

artikel harini tentang laptop lenovo g400s keyboard tertekan sendiri.
Mula2 customer ini datang dan memberitahu bahawa laptop beliau, kerap hang dan keyboard, kadang kadang ok. kadang kadang tak ok.
technician kami meminta beliau tinggalkan laptop, untuk Proses troubleshoot, serta check condition laptop.
Beliau juga membaritahu, beliau stress dgn masalah laptop macamni. Rasa nak buang je laptop ini . lepas 1jam 30min check condition rupa rupa kena reformat balik windows dia dan kena tukar keyboard baru. baru boleh guna seperti biasa
baru puas hati, boleh guna seperti biasa.


Menghadapi masalah yang sama seperti diatas? ataupun stress dengan laptop lembab? Kerja banyak tak silap sebabkan laptop slow? Buka application je terus not responding? ๐Ÿ˜ซ๐Ÿ˜ซ
.
ha boleh dm admin terus. kalau utk fast response! boleh whatsapp saya terus ๐Ÿ˜‰
.
utk WhatsApp office
๐Ÿ“ฒ www.wasap.my/60132986104
.
nak whatsapp admin terus pn …

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?

Image
Servis Apple Macbook Pro A1278 cepat panas


Bro macbook pro ini cepat panas la, kenapa ya? baru on dah panas, itu belom buat editing lagi, confirm panas gila, sampai kipas bunyi bising la.  Stress la macam ini bro, nak buat macam mana ya!?





Jadi kenapa macbook cepat panas ataupun terpadam sendiri? * Macbook akan panas apabila kipas gagal berfungi seperti biasa apabila habuk terlalu tebal yang mengakibatkan udara panas terkumpul dalam macbook.* Selain itu bila ruang udara tersumbat, ia boleh menyebabkan masalah yang lebih serious! seperti motherboard chipset terbakar, macbook jadi lembab, serta kos penyelenggaraan beribu ribu ringgit.
ruang udara tersumbat akibat tidak servis yang menyebabakan macbook cepat panas

Jadi apa SOLUTION untuk masalah ini?
* Senang sahaja anda perlu hantar servis 6bulan sekali untuk tukar thermal paste dan bersihkan ruang udara fan tersebut dari tersumbat kalau tak lagi teruk, motherboard boleh terbakar tau jangan main-main.* Apa itu pula thermal paste? thermal paste …

Format Laptop Murah di BANGI.KAJANG.PUTRAJAYA

Image
MENCARI KEDAI FORMAT LAPTOP MURAH SEKITAR BANGI.KAJANG.PUTRAJAYA ?



FORMAT Laptop MURAH anda dengan hanya Rm50...INSTALL windows ๐Ÿ“ฃ + driver๐Ÿ”ฐ + Microsoft office๐Ÿ“๐Ÿ“...WINDOWS 7๐Ÿ“ (SAMA HARGA)-WINDOWS 8๐Ÿ“ (SAMA HARGA)-WINDOWS 10๐Ÿ“(SAMA HARGA)...LAPTOP SLOW DAN BERAT? ๐ŸšจTAKDA DISPLAY? ๐Ÿ˜ฉ TAK BOLEH ON?๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญSEMALAM ELOK HARI INI TAK ELOK PULAK....boleh hantar kepada kami utk checkup ...-CHECKUP LAPTOP ๐Ÿ’ป๐Ÿ’ป๐Ÿ’ป (FREE JE)๐Ÿ˜ฐ๐Ÿ˜ฐ๐Ÿ˜ฐtroubleshoot problem FREE kalau pergi center kena bayar, membazir duit buat apa? ๐Ÿ’ฐ๐Ÿ’ฐ....-bukan laptop je check free macbook pun ๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž...Note : 50 orang terawalDM terawal akan dapat FREE VOUCHER RM10 ๐Ÿ’ธ๐Ÿ’ธ๐Ÿ’ธ
kedai kami berhampiran perantau hil landmark kami bersebelahan Restoran Norhasnizul 15min- Dari ioi putrajaya 10min- Dari Uniten
5min- Dari kilang Denso
3min- Petronas Sungai merab (seksyen 12)
1min- Perantau hill
Format laptop murah di BANGI.KAJANG.PUTRAJAYA
nak format laptop pun boleh window 7 window 8 window 10 siap dalam 2jam (format clean) kalau backup ambil masa sikit
Format l…