Posts

Showing posts from March, 2019

Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?

Image
Servis Apple Macbook Pro A1278 cepat panas Bro macbook pro ini cepat panas la, kenapa ya? baru on dah panas, itu belom buat  editing  lagi, confirm  panas gila , sampai kipas  bunyi bising  la.  Stress  la macam ini bro, nak buat  macam mana ya !? Jadi kenapa macbook cepat  panas  ataupun  terpadam  sendiri? * Macbook akan  panas  apabila kipas gagal  berfungi  seperti biasa apabila habuk terlalu tebal yang  mengakibatkan udara panas  terkumpul dalam macbook. * Selain itu bila ruang udara  tersumbat , ia boleh menyebabkan  masalah  yang lebih  serious ! seperti  motherboard chipset terbakar , macbook jadi  lembab , serta kos penyelenggaraan  beribu ribu ringgit .   ruang udara tersumbat akibat tidak servis yang menyebabakan macbook cepat  panas Jadi apa  SOLUTION  untuk masalah ini? * Senang sahaja anda perlu hantar  servis 6bulan  sekali untuk tukar  thermal paste  dan  bersihkan ruang udara

Format Laptop Murah di BANGI.KAJANG.PUTRAJAYA

Image
MENCARI KEDAI FORMAT LAPTOP MURAH SEKITAR BANGI.KAJANG.PUTRAJAYA ? FORMAT Laptop MURAH anda dengan hanya Rm50 . .. INSTALL windows πŸ“£ + driverπŸ”° + Microsoft officeπŸ“πŸ“ . .. WINDOWS 7πŸ“ (SAMA HARGA) -WINDOWS 8πŸ“ (SAMA HARGA) -WINDOWS 10πŸ“(SAMA HARGA) . .. LAPTOP SLOW DAN BERAT? 🚨 TAKDA DISPLAY? 😩 TAK BOLEH ON?😭😭 SEMALAM ELOK HARI INI TAK ELOK PULAK. . .. boleh hantar kepada kami utk checkup . .. -CHECKUP LAPTOP πŸ’»πŸ’»πŸ’» (FREE JE)😰😰😰 troubleshoot problem FREE kalau pergi center kena bayar, membazir duit buat apa? πŸ’°πŸ’° .. .. -bukan laptop je check free macbook pun 😎😎 ... Note : 50 orang terawalDM terawal akan dapat FREE VOUCHER RM10 πŸ’ΈπŸ’ΈπŸ’Έ kedai kami berhampiran perantau hil landmark kami bersebelahan  Restoran Norhasnizul 15min-  Dari ioi putrajaya 10min-  Dari Uniten 5min-  Dari kilang Denso 3min-  Petronas Sungai merab (seksyen 12) 1min-  Perantau hill Format laptop murah di BANGI.KAJANG.PUTRAJAYA nak format lapto