Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?

Servis Apple Macbook Pro A1278 cepat panas


Bro macbook pro ini cepat panas la, kenapa ya? baru on dah panas, itu belom buat editing lagi, confirm panas gila, sampai kipas bunyi bising la. 
Stress la macam ini bro, nak buat macam mana ya!?






Jadi kenapa macbook cepat panas ataupun terpadam sendiri?
  • * Macbook akan panas apabila kipas gagal berfungi seperti biasa apabila habuk terlalu tebal yang mengakibatkan udara panas terkumpul dalam macbook.
  • * Selain itu bila ruang udara tersumbat, ia boleh menyebabkan masalah yang lebih serious! seperti motherboard chipset terbakar, macbook jadi lembab, serta kos penyelenggaraan beribu ribu ringgit. 

ruang udara tersumbat akibat tidak servis yang menyebabakan macbook cepat panas


Jadi apa SOLUTION untuk masalah ini?

  • * Senang sahaja anda perlu hantar servis 6bulan sekali untuk tukar thermal paste dan bersihkan ruang udara fan tersebut dari tersumbat kalau tak lagi teruk, motherboard boleh terbakar tau jangan main-main.
  • * Apa itu pula thermal paste? thermal paste ini sama je dengan minyak hitam kereta, perlu tukar bila masa dah tiba.
  • * kejap sahaja servis ini dalam 2jam dah settle boskur..

perbezaan antara sebelom servis dan selepas servis


Menghadapi masalah yang sama seperti diatas? ataupun stress dengan laptop/macbook lembab? Kerja banyak tak siap sebabkan laptop slow?
Buka application je terus not responding? 😫😫
.
ha boleh dm admin terus. kalau utk fast response! boleh whatsapp saya terus 😉 
.
utk WhatsApp office
📲 www.wasap.my/60132986104 (izzat/arif)
.
nak whatsapp admin terus pn boleh.😝


location kedai ?




kedai kami berhampiran perantau hil landmark kami bersebelahan Restoran Norhasnizul
15min- Dari ioi putrajaya
10min- Dari Uniten
5min- Dari kilang Denso
3min- Petronas Sungai merab (seksyen 12)
1min- Perantau hill

Waze Ok computer solution bangi

Waktu Pejabat:
Isnin - Sabtu 10pagi-9malam
Ahad Cuti


Comments

  1. kalau laptop cepat panas sama juga ke?

    ReplyDelete
  2. kalau phone panas boleh servis ke

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi