Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

Image
Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OKCS Bangi

- Orang kata nak cari kedai repair laptop bangi dan kajang ni susah gila. Puas google tapi tak jumpa, ha berita baik pada warga bangi dan kajang, Ok Computer solution bangi repair laptop di sini. Kami dah lama beroperasi sebenarnya tapi malangnya google map tidak di claim, malangnya google map kami telah suspended. Jadi kena buat baru la nampaknya.

- Jadi kepada warga bangi dan kajang kami repair laptop. Kami repair laptop dari brand A-T adalah brand Acer sehingga Toshiba (maksudnya acer asus lenovo samsung msi alienware dell toshiba)

- Jadi kami repair laptop kerosakkan apa?

Kami repair laptopkerosakkan motherboard (contohnya laptop tidak boleh on akibat disambar petir yang menyebabkan chipset dekat motherboard terbakar, kami boleh tukar chipset yang terbakar itu dengan yang baru) contoh macam dibawah Kami repair laptopkerosakkan screen, ( contah screen laptop pecah, kami boleh tukar screen yang baru ) contoh macam dibawah


Selain itu kami repai…

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?

Servis Apple Macbook Pro A1278 cepat panas


Bro macbook pro ini cepat panas la, kenapa ya? baru on dah panas, itu belom buat editing lagi, confirm panas gila, sampai kipas bunyi bising la. 
Stress la macam ini bro, nak buat macam mana ya!?






Jadi kenapa macbook cepat panas ataupun terpadam sendiri?
  • * Macbook akan panas apabila kipas gagal berfungi seperti biasa apabila habuk terlalu tebal yang mengakibatkan udara panas terkumpul dalam macbook.
  • * Selain itu bila ruang udara tersumbat, ia boleh menyebabkan masalah yang lebih serious! seperti motherboard chipset terbakar, macbook jadi lembab, serta kos penyelenggaraan beribu ribu ringgit. 

ruang udara tersumbat akibat tidak servis yang menyebabakan macbook cepat panas


Jadi apa SOLUTION untuk masalah ini?

  • * Senang sahaja anda perlu hantar servis 6bulan sekali untuk tukar thermal paste dan bersihkan ruang udara fan tersebut dari tersumbat kalau tak lagi teruk, motherboard boleh terbakar tau jangan main-main.
  • * Apa itu pula thermal paste? thermal paste ini sama je dengan minyak hitam kereta, perlu tukar bila masa dah tiba.
  • * kejap sahaja servis ini dalam 2jam dah settle boskur..

perbezaan antara sebelom servis dan selepas servis


Menghadapi masalah yang sama seperti diatas? ataupun stress dengan laptop/macbook lembab? Kerja banyak tak siap sebabkan laptop slow?
Buka application je terus not responding? 😫😫
.
ha boleh dm admin terus. kalau utk fast response! boleh whatsapp saya terus 😉 
.
utk WhatsApp office
📲 www.wasap.my/60132986104 (izzat/arif)
.
nak whatsapp admin terus pn boleh.😝


location kedai ?




kedai kami berhampiran perantau hil landmark kami bersebelahan Restoran Norhasnizul
15min- Dari ioi putrajaya
10min- Dari Uniten
5min- Dari kilang Denso
3min- Petronas Sungai merab (seksyen 12)
1min- Perantau hill

Waze Ok computer solution bangi

Waktu Pejabat:
Isnin - Sabtu 10pagi-9malam
Ahad Cuti


Comments

  1. kalau laptop cepat panas sama juga ke?

    ReplyDelete
  2. kalau phone panas boleh servis ke

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

REPAIR LAPTOP | OKCS BANGI