Posts

Showing posts from April, 2019

Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

Image
Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OKCS Bangi - Orang kata nak cari kedai repair laptop bangi dan kajang ni susah gila. Puas google tapi tak jumpa, ha berita baik pada warga bangi dan kajang, Ok Computer solution bangi repair laptop di sini. Kami dah lama beroperasi sebenarnya tapi malangnya google map tidak di claim, malangnya google map kami telah suspended. Jadi kena buat baru la nampaknya. - Jadi kepada warga bangi dan kajang kami repair laptop. Kami repair laptop dari brand A-T adalah brand Acer sehingga Toshiba ( maksudnya acer asus lenovo samsung msi alienware dell toshiba) - Jadi kami repair laptop  kerosakkan  apa? Kami repair laptop kerosakkan motherboard (contohnya laptop tidak boleh on akibat disambar petir yang menyebabkan chipset dekat motherboard terbakar, kami boleh tukar chipset yang terbakar itu dengan yang baru) contoh macam dibawah Kami repair laptop kerosakkan screen, ( contah screen laptop pecah, kami boleh tukar screen yang baru ) contoh macam

Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi

Image
Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi JAP!    Macbook kena servis ke?!! Tak pernah dengar pun macbook kena servis ke? selalu guna macbook kita sleep terus je tak pernah pulak dengar macbook kena servis . Jap korang tak pernah dengar ke macbook sebenarnya kena servis setahun sekali?  Tak pernah dengar ke ? sebenarnya sama je dengan laptop , kalau tak pernah dengar meh admin cerita apa kelebihan servis macbook ini sebenarnya. Kelebihan servis macbook? Lebih sejuk daripada biasa. (wow sejuk macam mana tu?) Kenapa lebih sejuk pulak? Bila habuk tebal sekat pada fan masalah akan timbul adalah fan tidak  berfungi  udara  panas akan terkumpul sebab tulah kadang-kadang Macbook tutup sendiri atau mati sendiri Bila fan tak pusing motherboard boleh terbakar tau. hati hati . harga untuk repair motherboard macbook sangatlah tinggi , boleh cecah ribu-ribu ringgi sekali motherboard dh rosak. So bila fan bebas dari habuk yang se

Repair Dan Servis Laptop Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi

Image
Repair Dan Servis Laptop Bangi & Putrajaya Soalan yang kami selalu terima Bro kenapa laptop selalu shutdown sendiri, kadang-kadang mati tiba tiba dengan sendiri, tak buat apa-apa pun mati sendiri . . Tengok movie pun laptop ni  mati apatah lagi kalau main game . . Nak buat assigment lagi la susah tengah-tengah buat tu, tiba-tiba laptop ni  mati sendiri tak sempat save data T_T habis semua kena buat balik , serius stress bro laptop macam ini, kena beli laptop baru ke apa ini? Jawapan Laptop itu last servis bila? kalau tak pernah diservis laptop itu, kena hantar kedai untuk checkup macam kita kalau sakit , demam ke kena pergi klinik buat checkup mana tahu tiba-tiba kena demam denggi ke, habis. haa macam itu. . Apa yang diservis pada laptop ini?   Contoh servis ini kita buka dalam laptop ini, buka habis pada bahagian motherboard tu kita bersihkan semua habuk pada semua bahagian laptop serta tukar thermal paste . alaa macam servis kereta atau moto