Masalah laptop off sendiri / auto shutdown

Image
Masalah laptop off sendiri / auto shutdown Artikel kali ini kita nk shere serba sedikit masalah laptop off sendiri / auto shutdown, sebenarnya banyak punca laptop off sendiri / auto shutodwn. semasa tengah guna laptop. buat kerja / assignment ataupun tengah guna zoom kelas online. Tiba tiba laptop off sendiri / auto shutdown. Masa ni pulak la nak laptop off sendiri / auto shutdown, takde ribut takda petir, tiba-tiba jadi laptop jadi macam ini. Jadi apa punca-puncanya laptop off sendiri / auto shutdown ? Masalah Battery, ya betul battery dah rosak walaupun battery stil ada  dalam 50%, try tukar dangan battery baru, kalau battery baru ok maksudnya battery laptop korang dah rosak. solution tukar battery baru. Ok tu untuk masalah battery , masalah lain, kadang-kadang sebab windows yang menyebabkan laptop off sendiri / auto shutodwn. windows dah problem ataupun kena virus boleh jadi. Selain itu, punca lain laptop off sendiri / auto shutdown, laptop dah lama tidak diservis . Ya lama tida

Kenapa laptop cepat panas? pelik betul ni = =

Kenapa laptop cepat panas? | okcs bangi


Panas merupakan salah satu musuh terbesar bagi laptop. Panas yang berlebihan pada sebuah komputer riba boleh menggangu prestasi dari komputer riba itu sendiri, dah sudah tentunya juga boleh menganggu prestasi laptop tersebut. Berbanding dengan sebuah PC, komputer riba cenderung lebih mudah panasKerana PC mempunyai ruang yang boleh digunakan untuk peredaran udara, sebab itu PC lebih sejuk berbanding laptop. Sementara laptop dengan reka bentuk yang lebih nipis dan padat ,secara automatik menyebabkan komponen yang ada di dalam laptop cepat panas.
Jadi saya nak shere sikit kenapa laptop ini cepat panas?
  • Guna laptop terlampau lama menyebabkan komponen dalam tu panas barangkali boleh terbakar
  • Letak atas katil atau tilam, ( Menyebabkan ruang udara tersekat sekali gus udara panas tidak dapat keluar itu laptop cepat panas tu)
  • kipas laptop Rosak!  boleh menyebabkan masalah laptop auto shutdown atau laptop itu mati dengan sendiri.
  • Thermal paste kering (Apa itu pula thermal paste?) ha boleh baca disini tekan link ini
    Apa itu Thermal paste <------
Menghadapi masalah yang sama seperti diatas? ataupun stress dengan laptop/macbook lembab? Kerja banyak tak siap sebabkan laptop slow?
Buka application je terus not responding? 😫😫
.
ha boleh dm admin terus. kalau utk fast response! boleh whatsapp saya terus 😉 
.
utk WhatsApp office
📲 www.wasap.my/60132986104 (izzat/arif)
.
nak whatsapp admin terus pn boleh.😝


location kedai ?




kedai kami berhampiran perantau hil landmark kami bersebelahan Restoran Norhasnizul
15min- Dari ioi putrajaya
10min- Dari Uniten
5min- Dari kilang Denso
3min- Petronas Sungai merab (seksyen 12)
1min- Perantau hill

Waze Ok computer solution bangi

Waktu Pejabat:
Isnin - Sabtu 10pagi-9malam
Ahad Cuti













Comments

Popular posts from this blog

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi