Solved masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang | kedai repair laptop

Image
Solved masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang | kedai repair laptop
Hari ini admin ingin berkongi sikit masalah laptop hp pavilion 14slow dan hangteruk. Banyak pengunalaptop hp pavilion 14mengadu dan juga mengkritik kenapa laptop hp pavilion 14 ini menjadi slow dan selalu hang.
Puas mencari kedai repair laptop sekitar bangi ini, susah betul nak cari sampai kena google akhirnya jumpa satu nama kedai computer iaitu ok computer solution bangi.
Owner laptop hp pavilion 14 ini mengadu kepada kami laptop hp pavilion 14 beliau kerap hang dan application freeze( maksudnya semua benda tak begerak, kena force shutdown laptop)(tekan button on lama-lama)

Owner laptop hp pavilion 14 ini memberitahu kami sebelom ini laptop hp paviliom 14 beliau 2gb ram dan beliau tukar 2gb jadi 4gb ram, beliau memberitahu laptop dia laju sekejap tak sampai sebulan jadi balik masalah laptop  slow dan hang ini, owner memberitahu dia sangat-sangat STRESS dah la kerja banyak tidak siap, serta masa tengah nak present…

Kenapa laptop cepat panas? pelik betul ni = =

Kenapa laptop cepat panas? | okcs bangi


Panas merupakan salah satu musuh terbesar bagi laptop. Panas yang berlebihan pada sebuah komputer riba boleh menggangu prestasi dari komputer riba itu sendiri, dah sudah tentunya juga boleh menganggu prestasi laptop tersebut. Berbanding dengan sebuah PC, komputer riba cenderung lebih mudah panasKerana PC mempunyai ruang yang boleh digunakan untuk peredaran udara, sebab itu PC lebih sejuk berbanding laptop. Sementara laptop dengan reka bentuk yang lebih nipis dan padat ,secara automatik menyebabkan komponen yang ada di dalam laptop cepat panas.
Jadi saya nak shere sikit kenapa laptop ini cepat panas?
  • Guna laptop terlampau lama menyebabkan komponen dalam tu panas barangkali boleh terbakar
  • Letak atas katil atau tilam, ( Menyebabkan ruang udara tersekat sekali gus udara panas tidak dapat keluar itu laptop cepat panas tu)
  • kipas laptop Rosak!  boleh menyebabkan masalah laptop auto shutdown atau laptop itu mati dengan sendiri.
  • Thermal paste kering (Apa itu pula thermal paste?) ha boleh baca disini tekan link ini
    Apa itu Thermal paste <------
Menghadapi masalah yang sama seperti diatas? ataupun stress dengan laptop/macbook lembab? Kerja banyak tak siap sebabkan laptop slow?
Buka application je terus not responding? 😫😫
.
ha boleh dm admin terus. kalau utk fast response! boleh whatsapp saya terus 😉 
.
utk WhatsApp office
📲 www.wasap.my/60132986104 (izzat/arif)
.
nak whatsapp admin terus pn boleh.😝


location kedai ?




kedai kami berhampiran perantau hil landmark kami bersebelahan Restoran Norhasnizul
15min- Dari ioi putrajaya
10min- Dari Uniten
5min- Dari kilang Denso
3min- Petronas Sungai merab (seksyen 12)
1min- Perantau hill

Waze Ok computer solution bangi

Waktu Pejabat:
Isnin - Sabtu 10pagi-9malam
Ahad Cuti













Comments

Popular posts from this blog

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?