Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

Image
Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OKCS Bangi

- Orang kata nak cari kedai repair laptop bangi dan kajang ni susah gila. Puas google tapi tak jumpa, ha berita baik pada warga bangi dan kajang, Ok Computer solution bangi repair laptop di sini. Kami dah lama beroperasi sebenarnya tapi malangnya google map tidak di claim, malangnya google map kami telah suspended. Jadi kena buat baru la nampaknya.

- Jadi kepada warga bangi dan kajang kami repair laptop. Kami repair laptop dari brand A-T adalah brand Acer sehingga Toshiba (maksudnya acer asus lenovo samsung msi alienware dell toshiba)

- Jadi kami repair laptop kerosakkan apa?

Kami repair laptopkerosakkan motherboard (contohnya laptop tidak boleh on akibat disambar petir yang menyebabkan chipset dekat motherboard terbakar, kami boleh tukar chipset yang terbakar itu dengan yang baru) contoh macam dibawah Kami repair laptopkerosakkan screen, ( contah screen laptop pecah, kami boleh tukar screen yang baru ) contoh macam dibawah


Selain itu kami repai…

Kenapa laptop cepat panas? pelik betul ni = =

Kenapa laptop cepat panas? | okcs bangi


Panas merupakan salah satu musuh terbesar bagi laptop. Panas yang berlebihan pada sebuah komputer riba boleh menggangu prestasi dari komputer riba itu sendiri, dah sudah tentunya juga boleh menganggu prestasi laptop tersebut. Berbanding dengan sebuah PC, komputer riba cenderung lebih mudah panasKerana PC mempunyai ruang yang boleh digunakan untuk peredaran udara, sebab itu PC lebih sejuk berbanding laptop. Sementara laptop dengan reka bentuk yang lebih nipis dan padat ,secara automatik menyebabkan komponen yang ada di dalam laptop cepat panas.
Jadi saya nak shere sikit kenapa laptop ini cepat panas?
  • Guna laptop terlampau lama menyebabkan komponen dalam tu panas barangkali boleh terbakar
  • Letak atas katil atau tilam, ( Menyebabkan ruang udara tersekat sekali gus udara panas tidak dapat keluar itu laptop cepat panas tu)
  • kipas laptop Rosak!  boleh menyebabkan masalah laptop auto shutdown atau laptop itu mati dengan sendiri.
  • Thermal paste kering (Apa itu pula thermal paste?) ha boleh baca disini tekan link ini
    Apa itu Thermal paste <------
Menghadapi masalah yang sama seperti diatas? ataupun stress dengan laptop/macbook lembab? Kerja banyak tak siap sebabkan laptop slow?
Buka application je terus not responding? 😫😫
.
ha boleh dm admin terus. kalau utk fast response! boleh whatsapp saya terus 😉 
.
utk WhatsApp office
📲 www.wasap.my/60132986104 (izzat/arif)
.
nak whatsapp admin terus pn boleh.😝


location kedai ?




kedai kami berhampiran perantau hil landmark kami bersebelahan Restoran Norhasnizul
15min- Dari ioi putrajaya
10min- Dari Uniten
5min- Dari kilang Denso
3min- Petronas Sungai merab (seksyen 12)
1min- Perantau hill

Waze Ok computer solution bangi

Waktu Pejabat:
Isnin - Sabtu 10pagi-9malam
Ahad Cuti













Comments

Popular posts from this blog

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA