Solved masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang | kedai repair laptop

Image
Solved masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang | kedai repair laptop
Hari ini admin ingin berkongi sikit masalah laptop hp pavilion 14slow dan hangteruk. Banyak pengunalaptop hp pavilion 14mengadu dan juga mengkritik kenapa laptop hp pavilion 14 ini menjadi slow dan selalu hang.
Puas mencari kedai repair laptop sekitar bangi ini, susah betul nak cari sampai kena google akhirnya jumpa satu nama kedai computer iaitu ok computer solution bangi.
Owner laptop hp pavilion 14 ini mengadu kepada kami laptop hp pavilion 14 beliau kerap hang dan application freeze( maksudnya semua benda tak begerak, kena force shutdown laptop)(tekan button on lama-lama)

Owner laptop hp pavilion 14 ini memberitahu kami sebelom ini laptop hp paviliom 14 beliau 2gb ram dan beliau tukar 2gb jadi 4gb ram, beliau memberitahu laptop dia laju sekejap tak sampai sebulan jadi balik masalah laptop  slow dan hang ini, owner memberitahu dia sangat-sangat STRESS dah la kerja banyak tidak siap, serta masa tengah nak present…

Repair Dan Servis Laptop Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi

Repair Dan Servis Laptop Bangi & Putrajaya

Soalan yang kami selalu terima

Bro kenapa laptop selalu shutdown sendiri, kadang-kadang mati tiba tiba dengan sendiri, tak buat apa-apa pun mati sendiri.
.
Tengok movie pun laptop ni mati apatah lagi kalau main game.
.
Nak buat assigment lagi la susah tengah-tengah buat tu, tiba-tiba laptop ni mati sendiri tak sempat save data T_T habis semua kena buat balik, serius stress bro laptop macam ini, kena beli laptop baru ke apa ini?

Jawapan

Laptop itu last servis bila? kalau tak pernah diservis laptop itu, kena hantar kedai untuk checkup macam kita kalau sakit, demam ke kena pergi klinik buat checkup mana tahu tiba-tiba kena demam denggi ke, habis. haa macam itu.
.
Apa yang diservis pada laptop ini? 

Contoh servis ini kita buka dalam laptop ini, buka habis pada bahagian motherboard tu kita bersihkan semua habuk pada semua bahagian laptop serta tukar thermal paste. alaa macam servis kereta atau moto tukar minyak hitam dan lain-lain..
.
Contoh gambar laptop di servis

Contoh laptop hp di servis

Buka bahagian motherboard
Contoh servis laptop dell
Buka bahagian motherboard dell
Yang selalu menyebabkan laptop rosak bila habuk terlampau tebal pada kawasan kipas sehingga suhu pada laptop terlampau tinggi boleh menyebabkan komponen motherboard terbakar! Jangan main-main tau.

CONTOH





thermal paste sudah kering yang menyebabkan suhu laptop meningkat




habuk terlampau tebal yang menyebabakan laptop cepat panas. boleh terbakar tau

Jadi apa solution untuk panjangkan jangka hayat laptop?

Senang sahaja, lakukan servis cleaning dust + change thermal paste setiap 6 bulan sekali pun sudah cukup harga tak sampai seratus pun, melainkan laptop gaming. Daripada kena ganti motherboard baru yang harganya beratus-ratus ringgit silap-silap kena beli baru. Siapa yang rugi kat situ?

Menghadapi masalah yang sama seperti diatas? ataupun stress dengan laptop lembab? Kerja banyak tak silap sebabkan laptop slow?
Buka application je terus not responding? 😫😫
.
ha boleh dm admin terus. kalau utk fast response! boleh whatsapp saya terus 😉
.
utk WhatsApp office
📲 www.wasap.my/60132986104 (izzat/arif)
.
nak whatsapp admin terus pn boleh.😝
📲 www.wasap.my/60102106221 -hakim

location kedai ?



kedai kami berhampiran perantau hil landmark kami bersebelahan Restoran Norhasnizul
15min- Dari ioi putrajaya
10min- Dari Uniten
5min- Dari kilang Denso
3min- Petronas Sungai merab (seksyen 12)
1min- Perantau hill

Waze Ok computer solution bangi

Waktu Pejabat:
Isnin - Sabtu 10pagi-9malam
Ahad Cuti

Comments

Popular posts from this blog

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?