Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

Image
Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OKCS Bangi

- Orang kata nak cari kedai repair laptop bangi dan kajang ni susah gila. Puas google tapi tak jumpa, ha berita baik pada warga bangi dan kajang, Ok Computer solution bangi repair laptop di sini. Kami dah lama beroperasi sebenarnya tapi malangnya google map tidak di claim, malangnya google map kami telah suspended. Jadi kena buat baru la nampaknya.

- Jadi kepada warga bangi dan kajang kami repair laptop. Kami repair laptop dari brand A-T adalah brand Acer sehingga Toshiba (maksudnya acer asus lenovo samsung msi alienware dell toshiba)

- Jadi kami repair laptop kerosakkan apa?

Kami repair laptopkerosakkan motherboard (contohnya laptop tidak boleh on akibat disambar petir yang menyebabkan chipset dekat motherboard terbakar, kami boleh tukar chipset yang terbakar itu dengan yang baru) contoh macam dibawah Kami repair laptopkerosakkan screen, ( contah screen laptop pecah, kami boleh tukar screen yang baru ) contoh macam dibawah


Selain itu kami repai…

Repair Dan Servis Laptop Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi

Repair Dan Servis Laptop Bangi & Putrajaya

Soalan yang kami selalu terima

Bro kenapa laptop selalu shutdown sendiri, kadang-kadang mati tiba tiba dengan sendiri, tak buat apa-apa pun mati sendiri.
.
Tengok movie pun laptop ni mati apatah lagi kalau main game.
.
Nak buat assigment lagi la susah tengah-tengah buat tu, tiba-tiba laptop ni mati sendiri tak sempat save data T_T habis semua kena buat balik, serius stress bro laptop macam ini, kena beli laptop baru ke apa ini?

Jawapan

Laptop itu last servis bila? kalau tak pernah diservis laptop itu, kena hantar kedai untuk checkup macam kita kalau sakit, demam ke kena pergi klinik buat checkup mana tahu tiba-tiba kena demam denggi ke, habis. haa macam itu.
.
Apa yang diservis pada laptop ini? 

Contoh servis ini kita buka dalam laptop ini, buka habis pada bahagian motherboard tu kita bersihkan semua habuk pada semua bahagian laptop serta tukar thermal paste. alaa macam servis kereta atau moto tukar minyak hitam dan lain-lain..
.
Contoh gambar laptop di servis

Contoh laptop hp di servis

Buka bahagian motherboard
Contoh servis laptop dell
Buka bahagian motherboard dell
Yang selalu menyebabkan laptop rosak bila habuk terlampau tebal pada kawasan kipas sehingga suhu pada laptop terlampau tinggi boleh menyebabkan komponen motherboard terbakar! Jangan main-main tau.

CONTOH





thermal paste sudah kering yang menyebabkan suhu laptop meningkat




habuk terlampau tebal yang menyebabakan laptop cepat panas. boleh terbakar tau

Jadi apa solution untuk panjangkan jangka hayat laptop?

Senang sahaja, lakukan servis cleaning dust + change thermal paste setiap 6 bulan sekali pun sudah cukup harga tak sampai seratus pun, melainkan laptop gaming. Daripada kena ganti motherboard baru yang harganya beratus-ratus ringgit silap-silap kena beli baru. Siapa yang rugi kat situ?

Menghadapi masalah yang sama seperti diatas? ataupun stress dengan laptop lembab? Kerja banyak tak silap sebabkan laptop slow?
Buka application je terus not responding? 😫😫
.
ha boleh dm admin terus. kalau utk fast response! boleh whatsapp saya terus 😉
.
utk WhatsApp office
📲 www.wasap.my/60132986104 (izzat/arif)
.
nak whatsapp admin terus pn boleh.😝
📲 www.wasap.my/60102106221 -hakim

location kedai ?



kedai kami berhampiran perantau hil landmark kami bersebelahan Restoran Norhasnizul
15min- Dari ioi putrajaya
10min- Dari Uniten
5min- Dari kilang Denso
3min- Petronas Sungai merab (seksyen 12)
1min- Perantau hill

Waze Ok computer solution bangi

Waktu Pejabat:
Isnin - Sabtu 10pagi-9malam
Ahad Cuti

Comments

Popular posts from this blog

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA