Solved : Laptop Lenovo G400s keyboard Tertekan sendiri

Image
Solved : Laptop lenovo G400s Keyboard tertekan sendiri -
Kedai repair laptop Bangi

artikel harini tentang laptop lenovo g400s keyboard tertekan sendiri.
Mula2 customer ini datang dan memberitahu bahawa laptop beliau, kerap hang dan keyboard, kadang kadang ok. kadang kadang tak ok.
technician kami meminta beliau tinggalkan laptop, untuk Proses troubleshoot, serta check condition laptop.
Beliau juga membaritahu, beliau stress dgn masalah laptop macamni. Rasa nak buang je laptop ini . lepas 1jam 30min check condition rupa rupa kena reformat balik windows dia dan kena tukar keyboard baru. baru boleh guna seperti biasa
baru puas hati, boleh guna seperti biasa.


Menghadapi masalah yang sama seperti diatas? ataupun stress dengan laptop lembab? Kerja banyak tak silap sebabkan laptop slow? Buka application je terus not responding? 😫😫
.
ha boleh dm admin terus. kalau utk fast response! boleh whatsapp saya terus 😉
.
utk WhatsApp office
📲 www.wasap.my/60132986104
.
nak whatsapp admin terus pn …

Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi

Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi

JAP!  Macbook kena servis ke?!!

Tak pernah dengar pun macbook kena servis ke? selalu guna macbook kita sleep terus je tak pernah pulak dengar macbook kena servis. Jap korang tak pernah dengar ke macbook sebenarnya kena servis setahun sekali? 

Tak pernah dengar ke ? sebenarnya sama je dengan laptop, kalau tak pernah dengar meh admin cerita apa kelebihan servis macbook ini sebenarnya.

Kelebihan servis macbook?

  • Lebih sejuk daripada biasa. (wow sejuk macam mana tu?)
    • Kenapa lebih sejuk pulak?
      • Bila habuk tebal sekat pada fan masalah akan timbul adalah fan tidak  berfungi udara panas akan terkumpul sebab tulah kadang-kadang Macbook tutup sendiri atau mati sendiri
      • Bila fan tak pusing motherboard boleh terbakar tau. hati hati. harga untuk repair motherboard macbook sangatlah tinggi, boleh cecah ribu-ribu ringgi sekali motherboard dh rosak.
      • So bila fan bebas dari habuk yang sekat udara panas senang keluar jadi macbook lebih sejuk berbanding sebelom ini
      • Boleh tengok gambar dibawah untuk rujukkan.







  • Performance yang lebih stabil.
    • Kenapa performance stabil pulak?
      • bila fan telah dibersihkan dan thermal paste telah ditukar suhu pada macbook secara tidak langsung akan turun. ye la dh tukar cooling baru. sejuk la dia. betul tak?
      • so apa jadi kalau tak tukar thermal paste ini?
        • chip pada motherboard boleh terbakar bila sampai suhu melampau tinggi.
          •  Boleh tengok pada gambar dibawah




  • Jangka hayat macbook akan meningkat.
    • Kenapa jangka hayat macbook meningkat pulak? servis je pun.
      •  Konsep dia sama je dengan kereta, jaga maintenance, tukar itu tukar ini. silap-silap 10tahun boleh guna lagi haa gitu
      • Servis macbook 10xganda lagi murah berbanding tukar motherboard baru. rugilah macbook boleh guna lagi, takkan nak tunggu rosak baru nak hantar ke kedai, siapa yang rugi kat situ?

Menghadapi masalah yang sama seperti diatas? ataupun stress dengan laptop lembab? Kerja banyak tak silap sebabkan laptop slow?
Buka application je terus not responding? 😫😫
.
ha boleh dm admin terus. kalau utk fast response! boleh whatsapp saya terus 😉
.
utk WhatsApp office
📲 www.wasap.my/60132986104 (izzat/arif)
.
nak whatsapp admin terus pn boleh.😝
📲 www.wasap.my/60102106221 -hakim

location kedai ?



kedai kami berhampiran perantau hil landmark kami bersebelahan Restoran Norhasnizul
15min- Dari ioi putrajaya
10min- Dari Uniten
5min- Dari kilang Denso
3min- Petronas Sungai merab (seksyen 12)
1min- Perantau hill

Waze Ok computer solution bangi

Waktu Pejabat:
Isnin - Sabtu 10pagi-9malam
Ahad Cuti

Comments

Popular posts from this blog

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

KENAPA MACBOOK PRO CEPAT PANAS?