Solved masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang | kedai repair laptop

Image
Solved masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang | kedai repair laptop contoh gambar laptop hp pavilion 14 Hari ini admin ingin berkongi sikit masalah laptop hp pavilion 14 slow dan hang teruk . Banyak penguna laptop hp pavilion 14 mengadu dan juga  mengkritik kenapa laptop hp pavilion 14 ini menjadi slow dan selalu hang . Puas mencari kedai repair laptop sekitar bangi ini, susah betul nak cari sampai kena google akhirnya jumpa satu nama kedai computer iaitu o k computer solution bangi . Owner laptop hp pavilion 14 ini mengadu kepada kami laptop hp pavilion 14 beliau kerap hang dan application freeze ( maksudnya semua benda tak begerak, kena force shutdown laptop) (tekan button on lama-lama) Owner laptop hp pavilion 14 ini memberitahu kami sebelom ini laptop hp paviliom 14 beliau 2gb ram dan beliau tukar 2gb jadi 4gb ram , beliau memberitahu laptop dia l aju sekejap tak sampai sebulan jadi balik masalah laptop  slow dan hang ini , owner memb

Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi

Repair Dan Servis Macbook Bangi & Putrajaya | Ok Computer Solution Bangi

JAP!  Macbook kena servis ke?!!

Tak pernah dengar pun macbook kena servis ke? selalu guna macbook kita sleep terus je tak pernah pulak dengar macbook kena servis. Jap korang tak pernah dengar ke macbook sebenarnya kena servis setahun sekali? 

Tak pernah dengar ke ? sebenarnya sama je dengan laptop, kalau tak pernah dengar meh admin cerita apa kelebihan servis macbook ini sebenarnya.

Kelebihan servis macbook?

  • Lebih sejuk daripada biasa. (wow sejuk macam mana tu?)
    • Kenapa lebih sejuk pulak?
      • Bila habuk tebal sekat pada fan masalah akan timbul adalah fan tidak  berfungi udara panas akan terkumpul sebab tulah kadang-kadang Macbook tutup sendiri atau mati sendiri
      • Bila fan tak pusing motherboard boleh terbakar tau. hati hati. harga untuk repair motherboard macbook sangatlah tinggi, boleh cecah ribu-ribu ringgi sekali motherboard dh rosak.
      • So bila fan bebas dari habuk yang sekat udara panas senang keluar jadi macbook lebih sejuk berbanding sebelom ini
      • Boleh tengok gambar dibawah untuk rujukkan.







  • Performance yang lebih stabil.
    • Kenapa performance stabil pulak?
      • bila fan telah dibersihkan dan thermal paste telah ditukar suhu pada macbook secara tidak langsung akan turun. ye la dh tukar cooling baru. sejuk la dia. betul tak?
      • so apa jadi kalau tak tukar thermal paste ini?
        • chip pada motherboard boleh terbakar bila sampai suhu melampau tinggi.
          •  Boleh tengok pada gambar dibawah




  • Jangka hayat macbook akan meningkat.
    • Kenapa jangka hayat macbook meningkat pulak? servis je pun.
      •  Konsep dia sama je dengan kereta, jaga maintenance, tukar itu tukar ini. silap-silap 10tahun boleh guna lagi haa gitu
      • Servis macbook 10xganda lagi murah berbanding tukar motherboard baru. rugilah macbook boleh guna lagi, takkan nak tunggu rosak baru nak hantar ke kedai, siapa yang rugi kat situ?

Menghadapi masalah yang sama seperti diatas? ataupun stress dengan laptop lembab? Kerja banyak tak silap sebabkan laptop slow?
Buka application je terus not responding? 😫😫
.
ha boleh dm admin terus. kalau utk fast response! boleh whatsapp saya terus 😉
.
utk WhatsApp office
📲 www.wasap.my/60132986104
.
nak whatsapp admin terus pn boleh.😝
📲 www.wasap.my/60102106221

location kedai ?



kedai kami berhampiran perantau hil landmark kami bersebelahan Restoran Norhasnizul
15min- Dari ioi putrajaya
10min- Dari Uniten
5min- Dari kilang Denso
3min- Petronas Sungai merab (seksyen 12)
1min- Perantau hill

Waze Ok computer solution bangi

Waktu Pejabat:
Isnin - Sabtu 10pagi-9malam
Ahad Cuti

Comments

Popular posts from this blog

KEDAI KOMPUTER BANDAR BARU BANGI-KAJANG-PUTRAJAYA

Repair Laptop Bangi Dan Kajang | OK Computer Solution Bangi

2 Sebab Kenapa Caj Bateri Handphone Lambat Penuh